Συνταγή για ζυμαρικά με ελαιόλαδο και σκόρδο

10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Η παραδοσιακή ιταλική μακαρονάδα, aglio e olio είναι η πιο εύκολη, γρήγορη και απολαυστική λύση για το weekend. Θα χρησιμοποιήσει αγνό ελαιόλαδο, σκόρδο και μυρωδικά. 

Συστατικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι
  • 1 ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 6 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 2 καυτερές πιπεριές κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 ½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • μπούκοβο
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνεις τα μακαρόνια και τα βράζεις 2 λεπτά λιγότερο απ’ ότι αναγράφεται στη συσκευασία
  • Σε ένα  μεγάλο τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο για 1-2 λεπτά
  • Προσθέτεις τις πιπεριές και τον μαϊντανό και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 2 ακόμη λεπτά
  • Όταν βράσουν τα μακαρόνια τα σουρώνεις και τα ρίχνεις στο τηγάνι
  • Ρίχνεις αλάτι και μπούκοβο και ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα
  • Σερβίρεις με ή χωρίς παρμεζάνας.

Read More

And More