Ταλιατέλες με πανσέτα και κάστανα

30' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η απολαυστική χοιρινή πανσέτα ενώνει τις γευστικές της δυνάμεις με κάστανο, απολαυστικό σκόρδο και παρμεζάνα σε μια χειμωνιάτικη μακαρονάδα που θα σε ξετρελάνει.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι κομμένη πανσέτα
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο φασκόμηλο
  • 1,5 φλιτζάνι ψημένα και θρυμματισμένα κάστανα
  • 230 γρ. ταλιατέλες
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το λάδι σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήσε την πανσέτα, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει. Πρόσθεσε το κρεμμύδι να ροδίσει και αυτό.
  • Ρίξε το σκόρδο και μία κουταλιά φασκόμηλο και μαγείρεψε άλλο 1 λεπτό. Πρόσθεσε τα κάστανα και ανακάτεψε. Βγάλε από τη φωτιά.
  • Βράσε τις ταλιατέλες σε καλά αλατισμένο νερό. Φύλαξε μισό φλιτζάνι από το νερό που θα βράσουν τα ζυμαρικά.
  • Στράγγισε τις ταλιατέλες και ρίξτες στο τηγάνι με την πανσέτα.
  • Πρόσθεσε το νερό που κράτησες μαζί με το τυρί και το βούτυρο και ανακάτεψε καλά σε δυνατή φωτιά, περίπου για 1 λεπτό.
  • Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε πασπαλίζοντας και τον μαϊντανό και το υπόλοιπο φασκόμηλο.

Tip


Read More

And More