Ταλιατέλες με σάλτσα πορτοκαλιού

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια μακαρονάδα φίνα και διαφορετική από τις άλλες. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ούτε χρονοβόρα… δοκίμασέ την!

Συστατικά

  • 360 γρ. φρέσκιες ταλιατέλες με αυγό
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 60 γρ. προσούτο λεπτοκομμένο σε μικρά κομματάκια
  • Το ξύσμα και τον χυμό ενός πορτοκαλιού
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/4 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 cup heavy whipping cream
  • Freshly ground black pepper
  • 1/4 cup finely grated Parmesan

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα  αλατισμένο νερό να βράσει
  • Βάλε τα φρέσκα ζυμαρικά σου να βράσουν για μερικά λεπτά (τα φρέσκα ζυμαρικά βράζουν σε 2-3 λεπτά)
  • Στράγγιξε και κράτησε 1/4 του φλιτζανιού από το νερό
  • Στο μεταξύ λιώσε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό σκεύος και πρόσθεσε το προσούτο να σοταριστεί ελαφρά και να γίνει τραγανό
  • Πρόσθεσε το νερό που κράτησες, το χυμό πορτοκάλι, μισό από το ξύσμα πορτοκάλι και την κρέμα γάλακτος και άσε τη σάλτσα να βράσει
  • Μέσα εκεί πρόσθεσε τα μακαρόνια, και ανακάτεψε να πάει παντού η σάλτσα αφήνοντας στη φωτιά άλλο ένα λεπτό
  • Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε ζεστό με τριμμένη παρμεζάνα και ξύσμα λεμονιού

Tip


Read More

And More