Τυρένιες φαρφάλες με πέστο και ρεβίθια

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα γρήγορο πιάτο που τα έχει όλα! Γεύση και άρωμα από το φρέσκο πέρσο, πικάντικες πινελιές από το λιωμένο τυρί και φυτικές ίνες που σου προσφέρουν τα ρεβίθια! Έτοιμο μέχρι να πεις κύμινο
250 θερμίδες

Συστατικά

  • ½ φλιτζάνι ρεβίθια μουλιασμένα από την περασμένη
  • 50γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 κ.σ. σος πέστο
  • 3 φλιτζάνια βρασμένες φαρφάλες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Προαιρετικά: 1 φλιτζάνι τοματάκια cherry κομμένα στη μέση

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε κατσαρόλα μπόλικο νερό με αλάτι να πάρει βράση και ετοίμασε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγιξε καλά Κράτησε ½ φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
  • Βάλε τα ζυμαρικά σε μεγάλη σαλατιέρα και ράντισε με το νερό και το ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το τυρί και ανακάτεψε γρήγορα να λιώσει, όσο τα ζυμαρικά σου είναι ζεστά. Άφησε να κρυώσουν ελαφρώς
  • Πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τις ντομάτες αν το επιθυμείς. Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε

Tip

Τα ρεβίθια αν έχουν μουλιάσει καλά δεν χρειάζονται βράσιμο. Αν πάλι νιώθεις πως τα θέλεις πιο μαλακά βάλε σε κατσαρόλα να βράσουν για 10-15 λεπτά.

Read More

And More