Τζόλια! Παραδοσιακά χειροποίητα μακαρόνια

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η συνταγή είναι αρβανίτικη, απλή και εντυπωσιακά νόστιμη. Λέγονται τζόλια και θα τα ετοιμάσεις πολύ γρήγορα. Φρόντισε να έχεις φρέσκο αρωματικό βούτυρο και ωραία μυζήθρα και θα ετοιμάσεις ένα πιάτο που δεν έχεις δοκιμάσει ξανά ποτέ…

Συστατικά

  • 500 γρ. αλεύρι σταρένιο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • Νερό όσο πάρει
  • 100 γρ. ξηρή μυζήθρα
  • 50 γρ. φρέσκο βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε στο μπολ όλα τα υλικά και ζύμωσε προσθέτοντας όσο νερό πάρει ώστε να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια. Άφησε στην άκρη για μια ώρα να ξεκουραστεί
  • Πλάσε τα μακαρόνια σε μακριά κορδόνια και κόψε σε μικρά κομματάκια 2 εκατοστά. Πασπάλισε με αλεύρι να μην κολλήσουν και πέρασέ τα ένα, ένα πάνω από τον τρίφτη
  • Με τα δάχτυλά σου κύλησέ τα μακαρόνια στον ψιλό τρίφτη του τυριού να κάνουν ένα στρώμα
  • Βάλε νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα και βάλε τα μακαρόνια να βράσουν όλα μαζί για 25 λεπτά
  • Φρόντισε να ανακατεύεις συνέχεια γιατί το νερό φουσκώνει συχνά
  • Βγάλε με τρυπητή κουτάλα και στρώσε σε μια πιατέλα πασπαλίζοντας στο ενδιάμεσο με ξηρή μυζήθρα και συνεχίζοντας ώσπου να τελειώσουν τα μακαρόνια
  • Ζέστανε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι, σόταρε λίγη μυζήθρα να ροδίσει και περίχυσε τα μακαρόνια

Tip


Read More

And More