Βίδες με σάλτσα ντομάτας και βασιλικό

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι κλασική. Είναι απλή! Όμως δεν πρόκειται να σε απογοητεύσει ποτέ. Μια μακαρονάδα αρωματική, ελαφριά και παράλληλα χορταστική.
280 Θερμίδες

Συστατικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κιλό περίπου ντοματάκια ψιλοκομμένα με το χυμό τους
  • 10 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 500γρ. Fusili (βίδες)
  • Τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και πρόσθεσε το σκόρδο να αφήσει το άρωμά του και αν πάρει χρώμα. Πρόσθεσε τον πελτέ και στη συνέχεια τα ντοματάκια με το βασιλικό και αλατοπιπέρωσε. Σκέπασε και άφησε να σιγοβράσει για 15 λεπτά
  • Ετοίμασε τα ζυμαρικά σου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κράτησε 1 φλιτζάνι από το νερό μέσα στο οποίο έβρασες τα μακαρόνια σου για το σερβίρισμα
  • Μοίρασε τα ζυμαρικά στα πιάτα και ράντισε με το νερό που κράτησες για να διατηρήσουν την υγρασία τους. Πρόσθεσε από πάνω σάλτσα ντομάτας.
  • Σέρβιρε ζεστά με τριμμένη παρμεζάνα

Tip


Read More

And More