Ζυμαρικά με κρασί και πάπρικα

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια συνταγή με εκλεκτά υλικά και έντονη γεύση καπνιστής πάπρικας που αλλάζει τα πάντα! Αγόρασε τα υλικά σου εδώ

Συστατικά

  • 1 πακέτο μικρά ζυμαρικά (βίδες, πένες κλπ)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • μια πράσινη πιπεριά
  • μία κόκκινη πιπεριά
  • μία κίτρινη πιπεριά
  • λίγη ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
  • 3 κουταλιές μαργαρίνη ή μισό φλιτζάνι λάδι
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
  • 1 κοφτό κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
  • μισό φλιτζάνι κρασί λευκό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα ζυμαρικά σου σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
  • Στράγγισε και ξαναβάλε στην κατσαρόλα
  • Κόψε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε λεπτές ροδέλες.
  • Βάλε τη μαργαρίνη στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρισε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
  • Σβήσε με το κρασί και ανακάτεψε.
  • Βράσε για μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Πρόσθεσε τη λιαστή ντομάτα
  • Ρίξε την πάπρικα και ανακάτεψε.
  • Περίχυσε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
  • Πρόσθεσε την παρμεζάνα και ανακάτεψε.

Tip

Αν θέλεις να γίνει ποιο ελαφρύ το φαγητο, αντί για την κρέμα γάλακτος, βάλε ένα φλιτζάνι γάλα εβαπορέ, μέσα στο οποίο έχεις διαλύσει 1,5 κουταλάκι κορν φλαουερ.

Read More

Read More