Αντρέας: “είμαι έτοιμος να ξαναγεννηθώ”

“Σε δυο λεπτά είμαστε αέρα ” είπε ο floor manager . O Αντρέας και εγώ βρισκόμαστε στα παρασκήνια περιμένοντας να ακούσουμε το γνώριμο πλέον μουσικό σήμα της εκπομπής «Αξίζει να το δεις”. Ένιωθα την αδρεναλίνη του ανεβασμένη στα ύψη. Είχε καιρό να βγει στην τηλεόραση και ήταν η πρώτη φορά που θα μιλούσε ανοιχτά για όλα όσα είχαν ακουστεί για αυτόν τον τελευταίο καιρό. Οικονομική κατάρρευση, διαζύγιο, ανεργία.

Να βγω εγώ να σε παρουσιάσω;” μου είπε λίγα δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει η εκπομπή.” Τέλεια ιδέα του απάντησα.” Είχε ήδη μεταμορφωθεί σε μικρό παιδί, που ξεκινούσε το παιχνίδι. ” Η γυάλινη συρόμενη πόρτα άνοιξε και ο Αντρέας ξεχύθηκε με ενθουσιασμό στο πλατό. Κρυμμένη στα παρασκήνια τον παρακολουθούσα και σκεφτόμουν, ότι αυτός είναι ο Ανδρέας που ξέρω!!!!” Ο άνθρωπος μεταμορφώνεται μπροστά στο κοινό. Είναι καλλιτέχνης. Παίρνει δύναμη από τον κόσμο. Πεθαίνει για αυτή την επικοινωνία. Χαιρέτησε τα νέα παιδιά από κοντά, αστειεύτηκε, και κάθισε στον καναπέ έτοιμος για όλα.
Είχα ένα άγχος πριν τη συνέντευξη. Σκεφτόμουν μήπως δεν είναι ακόμη καλά ψυχολογικά για να μιλήσει για κάποια πράγματα. Ένας άνθρωπος που ο κόσμος του καταρρέει μέσα σε ένα χρόνο δεν συνέρχεται τόσο εύκολα. Κι όμως έπεσα έξω. Θα έπρεπε να σκεφτώ ότι ο Αντρέας έχει βγάλει τόσα χρόνια προς τα έξω μόνο την αλήθεια του. ‘Ένα ανοιχτό βιβλίο ήταν πάντα. Σε άφηνε να τον διαβάσεις χωρίς να φοβάται την έκθεση καμιάς πτυχής της ψυχής του. Αυτή του η στάση τον έφερνε συχνά αντιμέτωπο με την κοινωνία των τύπων και της υποκρισίας.
Και ήταν χείμαρρος. Ένιωσα ότι ήθελε να τα πει. Ήταν σαν αυτή η δημόσια εξομολόγηση να τον ανακούφιζε. Κουβάλαγε πράγματα που ήθελε να μοιραστεί. Γιατί ο Αντρέας μοιραζόταν και μοιράζεται τα πάντα με το κοινό.
Στα διαλείμματα του μετέφερα τα επιδοκιμαστικά σχόλια της αρχισυντάκτριας μου από το κοντρόλ. Μου γελούσε και μαζί γέλαγαν και τα μάτια του. Με αυτό το δικό του τρόπο. Αυτόν που είναι σαν να σου κλείνει πονηρά το μάτι. Όχι αυτός δεν είναι ο Αντρέας που ζει την προσωπική του Αϊτή. Είναι ο Αντρέας που είναι έτοιμος να αναγεννηθεί από τις στάχτες του… όπως είπε ο γιος του Στέργιος.
Η εκπομπή έφτασε στο τέλος της πριν καν το καταλάβουμε. ” Μας έμειναν μόνο τέσσερα λεπτά Αντρέα ” του είπα στο τελευταίο break. Με κοίταξε με έκπληξη. Η επικοινωνία με το κοινό τον είχε συνεπάρει. Τώρα ήταν ήρεμος και χαρούμενος. Στο δεύτερο του σπίτι, την τηλεόραση. Στο μέσο που υπηρέτησε τα τελευταία είκοσι χρόνια. Στο μέσο που πιστεύω ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει και μάλιστα δυναμικά!!!

And More