Από το facebook στους δρόμους…

Δίπλα στον όρο “Αγανακτισμένοι” θα πρέπει να βάλουμε και τον όρο “Σκεπτόμενοι” στις χθεσινές μεγάλες συγκεντρώσεις στα κέντρα των μεγαλουπόλεων.


Αγανακτισμένοι, σκεπτόμενοι νεοέλληνες… Που σιχαίνονται τα κόμματα, τα κομματόσκυλα, τις κομματικές σημαίες που ανεμίζουν στις διαδηλώσεις, την κατευθυνόμενη σκέψη, τους πουλημένους και βολεμένους συνδικαλιστές, τους κουκουλοφόρους, τους αναρχικούς, τους ακροδεξιούς.


Είναι πολίτες που έδειξαν μεγάλη ανοχή τόσο καιρό. Πολίτες που κατάλαβαν το οικονομικό αδιέξοδο της Ελλάδας. Πολίτες που κατάλαβαν ότι οι θυσίες ήταν αναγκαίες για ένα καλύτερο αύριο. Δεν μπορούν όμως να ανεχτούν άλλο την υποκρισία, την ψευτιά και την ανικανότητα.


Μια πρόκληση από τους Ισπανούς, ένα σύνθημα για τους Έλληνες που κοιμούνται κι ένα κάλεσμα μέσω του διαδικτύου ήταν αρκετό. Γιατί πια, από την ελεύθερη φωνή του διαδικτύου ξεκινούν όλες οι επαναστάσεις και οι αλλαγές. Το διαδίκτυο δεν πατρονάρεται από μεγαλοεπιχειρηματίες, που χρηματοδοτούν εδώ και δεκαετίες τους ίδιους άχρηστους πολιτικούς, περιμένοντας ανταλλάγματα.


Ένα κάλεσμα και ο μέσος Έλληνας πολίτης, αυτός που όταν θα φύγει από τη διαδήλωση θα φροντίσει να αφήσει την πόλη του καθαρή, ο μέσος Έλληνας που δεν μισεί τον αστυνομικό αλλά τον αντιλαμβάνεται ως αυτόν που θα φροντίσει για την ασφάλειά του, διαδήλωσε ειρηνικά.


Έτσι διαδηλώνει η Ελλάδα. Η Ελλάδα που θέλει να αλλάξει. Η Ελλάδα που θέλει να πολεμήσει για ένα καλύτερο αύριο. Που θέλει να πιστέψει σε ένα καλύτερο μέλλον. Αλήθεια ποιος θα μας οδηγήσει σε αυτό; Ποιός θα μας εμπνεύσει; Ποιον να πιστέψουμε; Δεν θέλουμε ΚΑΝΕΝΑΝ από αυτούς που μας φλόμωσαν τόσα χρόνια στα ψέματα.


Ευρώπη ακούς;;;;; Οι Αγανακτισμένοι-Σκεπτόμενοι Έλληνες, οι Έλληνες της Ευρώπης, είναι εδώ!

Τατιάνα

And More