“Από το γάμο στο …ναυάγιο του Αβέρωφ! “

Η δημοσιότητα είναι πολύ επικίνδυνη γι αυτούς που δεν ξέρουν να την χειριστούν. Είναι σαν τη φωτιά. Η λάμψη της σε γοητεύει, σε υπνωτίζει, σε συνεπαίρνει. Αλίμονο όμως αν δεν την προσέξεις. Γίνεσαι παρανάλωμα της! Αν δεν προσέξεις, η ομορφιά της γίνεται εφιάλτης. Αυτό συνέβη και με την οικογένεια Πατίτσα.

Όλα ξεκίνησαν με το γάμο. Ο 35χρονος Λεό καμάρωνε έξω από την εκκλησία για την αγαπημένη του. Μεγαλωμένος στο εξωτερικό, αποπνέοντας αγνότητα και ίσως αφέλεια, δεν ήταν προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει την ελληνική πραγματικότητα. Και η νεαρή Μαριέττα δεν είχε την εμπειρία να τον προστατέψει…
Έκανε δηλώσεις μπροστά στις κάμερες για την αγαπημένη του μαζί με τον πατέρα του. ” Είναι ταπεινόφρων ” έλεγε για τη Μαριέττα συγκρατημένος ο πεθερός της. ” Και όμορφη και μορφωμένη και ικανή μπαμπά ” πετιόταν ο ερωτευμένος Λεό, σκουντώντας τον μπαμπά του. Λίγα δευτερόλεπτα μπροστά στην κάμερα, χίλιες λέξεις. Και πράγματι έδειχνε να λάμπει περιμένοντας την αγαπημένη του. Δεν φανταζόταν όμως ότι από το ίδιο βράδυ θα ξεκινούσαν τα κακεντρεχή σχόλια στο internet. Το άγρυπνο μάτι των media ήταν στραμμένο επάνω στο ζευγάρι. ” Έκαναν επίδειξη πλούτου σε δύσκολους καιρούς” ήταν τα πρώτα σχόλια. ” Πρόκληση ο γάμος της χλιδής ” σχολίασαν άλλοι.
Αχ! βρε Λεό! Εδώ είναι Ελλάδα. Ακόμη και το τονισμένο στη λήγουσα όνομά σου αλλά γαλλιστί, τους τη δίνει στα νεύρα. Περίμενες να χαρεί κανείς με τη χαρά σου; Και καλά εσύ. Η Μαριέττα ήξερε πολύ καλά. Στην Ελλάδα αν έχεις περισσότερα από τους άλλους πρέπει να τα … κρύβεις!!! Τη δική σας χαρά την είδαν πολλοί σαν πρόκληση. Δεν σου συγχωρούν Μαριέττα μου ούτε την ομορφιά, ούτε τα νιάτα και κυρίως δεν σου συγχωρούν ότι θα περάσεις τη ζωή σου με 30 φιλιππινέζες να σε υπηρετούν . Δεν σου συγχωρούν ότι θα ζήσεις μέσα στα κότερα και τη χλιδή.
Το φιτίλι λοιπόν είχε ανάψει από το γάμο. Τα όσα έγιναν στη συνέχεια όμως είναι αποκλειστικά δικά σας λάθη. Και όταν λέω δικά σας, εννοώ της οικογένειας Πατίτσα. Διοργανώσατε μια εκδήλωση που δεν άρμοζε σε καμία περίπτωση στην ιστορία του θωρηκτού Αβέρωφ. Αλήθεια ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να βάλει κουφέτα στο κατάστρωμα; Ακόμη και αν κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα όσα λέγονται περί προσβολής της ιστορίας του πλοίου είναι υπερβολές, θα συμφωνήσουν ότι τα κουφέτα και τα τούλια ήταν τουλάχιστον κιτς δίπλα στα κανόνια. Μήπως περίσσεψαν από το γάμο και είπατε να μην πάνε χαμένα;
Και τα μοντέλα που εκλήθησαν να “στολίσουν” το χώρο ποιος τα έφερε; Η τιμή στην ιστορία των εκατό χρόνων του πλοίου χρειαζόταν και … κυρίες για στόλισμα;
Γιατί μαθαίνω ότι υπάρχουν κι άλλες φωτογραφίες που σας εκθέτουν ακόμη περισσότερο. Με τις κυρίες να χορεύουν τσιφτετέλι δίπλα στα κανόνια και τους ναύτες που … φύλαγαν σκοπιά να χαριεντίζονται με τα μοντέλα. Φωτογραφίες που θα δημοσιευτούν προσεχώς στον τύπο.
Και μετά τα όσα συνέβησαν ήρθε και η μαμά να δέσει το γλυκό. “Χρειάζεστε group therapy.” είπε η κυρία Μαριγώ. Στην Espresso κιόλας. Την ώρα που η Ελλάδα καιγόταν πήρε το οινόπνευμα στο χέρι και την ψέκασε!!! Και βέβαια κυρία Μαριγώ είχατε ξανακάνει εκδήλωση στο Αβέρωφ αλλά δεν έγινε τίποτα. Τότε δεν είχαν πέσει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω σας. Δεν είχατε επώνυμους και δημοσιογράφους στις παρέες σας.
Η Δημοσιότητα είναι σαν τη φωτιά. Όμορφη, εντυπωσιακή, γοητευτική. Αν δεν την προσέξεις όμως θα σε κάψει!!
Τατιάνα

Read More

And More