Δεν είναι άδικο; Του πλήρωσε και το χρέος!

Η Άντζελα Γκερέκου κατάφερε πραγματικά πολλά στη ζωή της, εκτός από ένα: να ξεφύγει από τις προσωπικές της επιλογές! Ο Τόλης, ο αλλοτινός άρχοντας της πίστας, την έπνιξε μέσα στο δικό του… παρελθόν.

Είναι η δική του ζωή, τα δικά του χρέη, που οδήγησαν στη δική της θυσία. Πριν την γνωρίσει έγιναν οι φορολογικές παραβάσεις για τις οποίες κατηγορείται. Τα χρωστούμενα πολλά, πάρα πολλά. Πέντε εκατομμύρια ευρώ! Έτσι είναι τα χρέη, όσο δεν τα πληρώνεις, πολλαπλασιάζονται σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας. Κάποιοι της καταλογίζουν συνευθύνη ,γιατί τόσα χρόνια ανεχόταν το «παιγνίδι»του Τόλη με την εφορία. Μα ας μου απαντήσει κάποιος. Πόσο εύκολο είναι για μια γυναίκα να διαχωρίσει τη θέση της από τον άντρα της σ ένα τέτοιο ζήτημα ; Και αν το κάνει πόσοι θα βρεθούν να την κατηγορήσουν ότι τον εγκατέλειψε τη δύσκολη στιγμή;


Πάντα αναρωτιόμουν πώς συναντήθηκαν δύο τόσο διαφορετικοί κόσμοι. Μια γυναικάρα πανέμορφη. Μια αρχιτεκτόνισσα με σπουδές στη Ρώμη και αέρα κοσμοπολίτικο. Μια ηθοποιός με το πιο εντυπωσιακό ξεκίνημα, « Το κορίτσι της Μάνης». Ένας άνθρωπος με κουλτούρα, γνωρίζει και ερωτεύεται τον Τόλη, το βασιλιά της νύχτας!


Ο Τόλης ήταν τότε στο μεγάλο κατήφορο αλλά δεν το είχε ακόμη συνειδητοποιήσει. Είχε φτάσει στο τέλμα. Μόλις είχε βγει από έναν ατυχέστατο γάμο, επεισόδια του οποίου είχαμε παρακολουθήσει όλοι στην τηλεόραση. Τον θυμάμαι να βγαίνει σε απευθείας σύνδεση από μαγαζί της παραλιακής. Είχε το στυλ του άρχοντα αλλά και τη θολούρα του ανθρώπου που δεν ήταν νηφάλιος και ικανός να διαχειριστεί τίποτα.

Αυτό τον Τόλη παντρεύτηκε η Γκερέκου . Αυτόν τον Τόλη ανέλαβε να περισώσει. Αυτό τον Τόλη πληρώνει σήμερα.

Ο γάμος έγινε στην Κέρκυρα ένα αυγουστιάτικο βράδυ του 1996 με κουμπάρο το φίλο μου Τέρενς Κουίκ. Τη θυμάμαι μέσα στο δαντελένιο νυφικό , με τα μενεξεδένια μάτια της συγκινημένα. Δίπλα της ένας άνθρωπος κατά δεκαέξι χρόνια μεγαλύτερός της. Ο άνθρωπος που τη αποκαλούσε αρχόντισσα και την έκανε να αισθανθεί έτσι. Ίσως τότε να το είχε ανάγκη…

Τα χρόνια που ακολούθησαν άλλαξαν πολλά. Η Άντζελα φέρνει στον κόσμο της μικρή Μαρία. Εκλέγεται βουλευτής και στη συνέχεια γίνεται υπουργός. Ο άνθρωπος εξελίσσεται, προχωρά μπροστά, αλλάζει. Αρχικά τους βλέπουμε ευτυχισμένους σε διάφορες προσωπικές και οικογενειακές στιγμές μπροστά στις κάμερες. Σιγά αυτές οι κοινές εμφανίσεις αρχίζουν να σπανίζουν.

Τι κοινά μπορεί να έχουν αυτοί οι δύο άνθρωποι σήμερα εκτός από την κορούλα τους Μαρία; Μόνο οι ίδιοι το ξέρουν… όπως ξέρουν σήμερα ότι κανείς δεν μπορεί ποτέ να σβήσει το παρελθόν του.

Η Άντζελα θυσιάστηκε σαν άλλη Ιφιγένεια . Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλο τον κόσμο και κανείς δεν μπορεί να έχει ειδική μεταχείριση . Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα σκάνδαλα. Πόσο δίκαιη είναι όμως αυτή η θυσία;

And More