Διακοσμητικά tips για ένα όμορφο Πασχαλινό τραπέζι!

Πλησιάζουν οι μέρες του Πάσχα, μια γιορτή που πάντα συγκεντρώνει όλη την οικογένεια γύρω από το γιορτινό τραπέζι. Και φυσικά έχεις πάντα την αγωνία να είναι όλα στην εντέλεια, να προσφέρεις στους δικούς σου ανθρώπους μόνο το καλύτερο, με τη δική σου επιμέλεια και σφραγίδα. Το τραπέζι σου δεν χρειάζεται να είναι ακριβό, αρκεί να έχει φαντασία, την απαραίτητη προετοιμασία και πολλή αγάπη.

Και όπως είθισται το Πάσχα, τα αυγά, αλλά και τα λουλούδια έχουν την τιμητική τους και σου δίνουν πολλές ιδέες για το πώς να διακοσμήσεις το πασχαλινό σου τραπέζι.


Συνδύασε τα κόκκινα αυγά σου με γαλάζια αξεσουάρ, όπως σουπλά και πιάτα και φέρε στο τραπέζι σου τη θαλασσινή αύρα, την άνοιξη και τις πασχαλινές γεύσεις!


Τα metallics και ειδικά το χρυσό χρώμα θα έχεις ήδη διαβάσει στο TLIFE ότι κάνουν πάταγο. Μπορείς να βάψεις ένα ξύλινο αυγό με μεταλλικό χρώμα και να το στολίσεις στο τραπέζι σου μαζί με τα υπόλοιπα, κάνοντας τη διαφορά. Τα μεταλλικά χρώματα ταιριάζουν πάρα πολύ με το ανοιξιάτικο σερβίτσιο σου και δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο για να στολίσεις κάθε πιάτο εκτός από το αυγό και μια όμορφα κολλαρισμένη πετσέτα φαγητού.


Λουλούδια! Πολλά λουλούδια μπορεί να είναι το βασικό συστατικά για το πασχαλινό σου τραπέζι μαζί με έξυπνους τρόπους να σερβίρεις τα αυγά σου! Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να αδειάσεις μερικά λευκά αυγά, κρατώντας ένα μέρος από το τσόφλι τους και αφού τα πλύνεις προσεκτικά να τα γεμίσεις με ανθάκια. Στήριξέ τα πάνω σε μια φωλίτσα από χαρτί και βάλε από ένα σε κάθε πιάτο. Επίσης μπορείς να στολίσεις το τραπέζι σου βάζοντας εναλλάξ ένα μπολ με αυγά, ένα μπολ με λουλούδια κ.ο.κ.


Μια πολύ όμορφη και προσωποποιημένη ιδέα είναι με ένα μαρκαδόρο να γράψεις το αρχικό γράμμα κάθε καλεσμένου σου στο αυγό του και να το σερβίρεις στο κέντρο κάθε πιάτου μέσα σε κομψές αυγοθήκες.


Το γαλάζιο είναι ένα χρώμα τόσο αισιόδοξο όσο και το μήνυμα της Ανάστασης. Είναι κομψό αλλά και ανοιξιάτικο και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο τραπέζι σου! Φτιάξε φωλιές από χαρτί ή αγόρασε μερικές έτοιμες και βάλε στο κέντρο τους βαμμένα γαλάζια αυγά που θα συνδυάσεις με γαλάζια σουπλά και πιάτα. Επίσης μπορείς απλά να ντύσεις το τραπέζι σου με μία γαλάζια τραβέρσα και στο κέντρο του να τοποθετήσεις μικρά ποτήρια με λευκά λουλούδια και αυγά. Μικρά κλαδιά με χάρτινες πεταλούδες θα ολοκληρώσουν το όμορφο τραπέζι σου!


Επικεντρώσου σε κάθε πιάτο και βρες την ιδέα που σου ταιριάζει! Για παράδειγμα ένας σοκολατένιος λαγός στο κέντρο κάθε πιάτου είναι μια πολύ γλυκιά έκπληξη για τους καλεσμένους σου! Μπορείς επίσης να φτιάξεις φωλίτσες από το χαρτί που γεμίζουμε τα κουτιά των δώρων και στο κέντρο να βάλεις ένα αυγό με αυτοκόλλητο ή ζωγραφισμένο! Μια εξίσου κομψή ιδέα είναι να δέσεις τις πετσέτες σου με κορδέλα και να στηρίξεις πάνω ένα πασχαλινό πουλάκι ενώ δίπλα μπορείς να βάλεις το αυγό. Τέλος, βάλε σε κάθε πιάτο από μια πασχαλινή καρτούλα με το δικό σου μήνυμα!


Και μην ξεχνάς να δώσεις γιορτινό τόνο και στο υπόλοιπο σπίτι σου! Πιάτα με βαμένα αυγά μαζί με πράσινα φυτά, ένα στεφανάκι από υφασμάτινα πασχαλινά αυγά μπορούν να κάνουν τη διαφορά!

Διάλεξε την ιδέα που σου αρέσει και χρησιμοποίησέ την ως έμπνευση! Κάνε την ανάλογη προετοιμασία και τα απαραίτητα ψώνια για να είναι αυτό το πασχαλινό τραπέζι το πιο όμορφο.

Φιλιά,
Τατιάνα

And More