Ένα αντιοξειδωτικό cocktail από τον Δημήτρη Γρηγοράκη

Το καλοκαιράκι αγαπάμε τα cocktails. Στη βεράντα μας ένα όμορφο βράδυ, στον κήπο μας… Με φίλους, με τον σύντροφό μας ή και μόνες καμιά φορά για να αποφορτιστούμε από τη μέρα μας. Δυστυχώς όμως τα cocktails παχαίνουν. Σου έχω όμως την καλοκαιρινή έκπληξη!

O Δημήτρης Γρηγοράκης δίνει μια απολαυστική συνταγή για cocktail γεμάτο αντιοξειδωτικά. Τι σημαίνει αυτό; Πως το δροσιστικό καλοκαιρινό ποτό σου φροντίζει για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού, προστατεύει από τα σημάδια του χρόνου και θωρακίζει την υγεία του οργανισμού.

Τα μυστικά του αντιοξειδωτικού cocktail
1. Η προσθήκη χυμού, που αυξάνει ακόμη περισσότερο την αντιοξειδωτική περιεκτικότητα, έτσι ώστε να μην στερηθείς γεύση και ταυτόχρονα να μειώσεις την ποσότητα και τις θερμίδες που θα έπαιρνες από το προστιθέμενο αλκοολούχο ποτό.

2. Άφθονος τριμμένος πάγος, προκειμένου να αυξήσεις την πρόσληψη υγρών, η οποία σε προφυλάσσει από την αφυδάτωση που προκαλεί το αλκοόλ.

3. Προσθήκη μυρωδικών, καρυκευμάτων (π.χ. κανέλα, πιπερόρριζα), που ενισχύουν την αντιοξειδωτική περιεκτικότητα.

Κάπως έτσι φτιάξαμε το αντιοξειδωτικό cocktail του TLIFE με κόκκινο κρασί, χυμό πορτοκάλι, κανέλα, γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο. Απόλαυσέ το…

Υλικά για 4 άτομα

  • 200ml κόκκινο κρασί
  • 100ml σόδα ή ανθρακούχο νερό
  • 100ml χυμό πορτοκάλι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 4-5 καρφάκια γαρίφαλο
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι νερό

Προετοιμασία

01Βάλε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, την καστανή ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο. Ανακάτεψε να λιώσουν και πρόσθεσε την κανέλα και το γαρίφαλο. Άφησε να πάρει μια βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.

02Στη συνέχεια κατέβασε από τη φωτιά και άφησε το μείγμα να σταθεί για μισή ώρα. Σούρωσε και κράτησε μόνο το σιρόπι, πετώντας το ξύλο κανέλας και τα γαρίφαλα.

03Ανάμειξε το κρασί με τη σόδα και το χυμό πορτοκάλι. Πρόσθεσε και το σιρόπι και ανακάτεψε καλά

04 Γέμισε μεγάλα γυάλινα ποτήρια με τριμμένο πάγο. Συμπλήρωσε με το μείγμα του κρασιού και σέρβιρε με λίγη τριμμένη κανέλλα

Tip

Δεν θα σε επιπλήξει κανείς αν αντί για πορτοκάλι προτιμήσεις λεμόνι ή γκρέιπφρουτ

Στην υγειά σας!

Φιλάκια,
Τατιάνα

And More