Ένα cheesecake για το χαμόγελό του

Εντάξει, μπορεί να μην έχω χρόνο να μαγειρεύω κάθε μέρα, όμως πιστεύω πως η μαγειρική είναι δημιουργία, αλλά και επικοινωνία. Είναι ο καλύτερος τρόπος να φέρεις φίλους και οικογένεια κοντά. Έτσι, με την πρώτη ευκαιρία, όταν βρω λίγο χρόνο μαγειρεύω για τους ανθρώπους που αγαπώ. Μου αρέσει… Σε διαβεβαιώ ότι ακόμη και ο γιος μου παράτησε το laptop και το chat με την κοπέλα του για να δοκιμάσει τις δημιουργίες μου. Αν θες δοκίμασε κι εσύ την έκπληξη που θα κάνω στην οικογένεια μου. Ένα δροσερό γλυκό, με σος από κατακόκκινες φράουλες να δίνουν ανοιξιάτικο χρώμα. Το cheesecake δεν θα σου στοιχίσει πάνω από 10 ευρώ.

Υλικά για 10 άτομα

  • ½ κιλό τυρί σε κρέμα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 2 πακέτα μπισκότα digestive
  • 30 γραμμάτια βούτυρο (ή όσο πάρει για την βάση)
  • ½ κιλό φράουλες
  • 30 γραμμάρια ζάχαρη

Προετοιμασία

01Ανακάτεψε στο μίξερ το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα και τον χυμό λεμονιού μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα.

02Θρυμμάτισε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ, μέχρι να γίνουν σκόνη και ρίξε το τριμμένο μπισκότο σε μια φόρμα

03Λιώσε το βούτυρο, προσέχοντας μην το κάψεις και ανακάτεψε το με το μπισκότο έτσι ώστε να νοτίσει όλο καλά. Πίεσε με ένα μεγάλο κουτάλι για να στρώσεις την βάση σε όλη τη φόρμα

04Στρώσε πάνω από το μπισκότο την κρέμα. Άσε το γλυκό στο ψυγείο, τουλάχιστον μια ώρα, να σφίξει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΣ ΦΡΑΟΥΛΑ

05Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι και πρόσθεσε μια πολύ μικρή ποσότητα ζάχαρης. Μόλις λιώσει συνέχισε να προσθέτεις σιγά σιγά την ζάχαρη μέχρι να λιώσει όλη και να γίνει καραμέλα.

06Καθάρισε τις φράουλες και πλύνε τις καλά. Όσες έχουν μέτριο μέγεθος μπορείς να τις αφήσεις ολόκληρες και να κόψεις τις μεγαλύτερες στη μέση.

07Πρόσθεσε τις φράουλες στην ρευστή καραμέλα και ανακάτεψε καλά, προσέχοντας να μην τις λιώσεις. Άσε την σος να κρυώσει.

08Άπλωσε την σος πάνω από την κρέμα και άσε το γλυκό μισή ώρα ακόμη στο ψυγείο.

Tip

Καλό θα ήταν να επιλέξεις μια φόρμα όπου μπορείς να αφαιρέσεις τα πλαϊνά. Έτσι θα ξεφορμάρεις εύκολα το γλυκό. Στο λέω γιατί έχω καταστρέψει αρκετά μέχρι να το καταλάβω!

Όσο για το κυρίως πιάτο, μπορείς να βρεις πολλές προτάσεις στην σελίδα των συνταγών του TL!FE

Αν το δοκιμάσετε σας εύχομαι καλή επιτυχία και είμαι σίγουρη ότι θα εισπράξετε ενθουσιασμό από τα παιδιά και τους φίλους σας και τρυφερά και ερωτικά βλέμματα από τον σύντροφό σας.

Φιλάκια,
Τατιάνα

And More