Ένα υπεροχο weekend στα Τρίκαλα Κορινθίας…

Η κρίση γεννά ευκαιρίες και αλλάζει τη ζωή όλων μας. Μια από αυτές είναι η ανάπτυξη περιοχών που βρίσκονται κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα και προσφέρουν εξαιρετικές αποδράσεις για τους κατοίκους τους.

Βρέθηκα στα Τρίκαλα Κορινθίας και πέρασα ένα υπέροχο weekend. Κι όμως ο παράδεισος μπορεί να βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι σας!

Σε ένα από τα σπάνια Σαββατοκύριακα χωρίς παιδιά, φτάσαμε εκεί με το Νίκο, μέσα σε μόνο μια ώρα και είκοσι λεπτά.

Τα πανέμορφα γραφικά χωριουδάκια, στην ορεινή περιοχή πάνω από το Ξυλόκαστρο, έχουν πέτρινα σπίτια, στέγες με κεραμίδια και στενά δρομάκια.

Κάτοικοι και επιχειρηματίες έχουν σεβαστεί την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Η περιοχή γνώρισε έντονη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια κι έτσι συναντά κανείς πολλά νεόκτιστα και καλόγουστα οικήματα.

Κουρασμένοι από τους έντονους ρυθμούς της δουλειάς μας, βρήκαμε εκεί ένα ήσυχο καταφύγιο. Η τέρψη των αισθήσεων έντονη, με τα πιο απλά πράγματα. Η θέα του βουνού, το πράσινο, οι πηγές, ένα ποτηράκι κρασί ή τσίπουρο, κρεατικά και πίτες, ελληνικός καφές κάτω από τα δροσερά πλατάνια.

Οι τιμές είναι ακόμη πολύ χαμηλές, καθώς η σεζόν γι’ αυτά τα μέρη ξεκινά από το Δεκέμβρη . Οι ξενοδόχοι κάνουν μεγάλες εκπτώσεις για να σας δελεάσουν μέσα στην κρίση.

Αν λοιπόν ψάχνετε ιδέες για απόδραση σας συστήνω τα Τρίκαλα Κορινθίας ανεπιφύλαχτα!

Φιλιά,
Τατιάνα.

And More