“Φτωχός και Έλληνας… παλεύεται!!!”

Πέρασα το σαββατοκύριακο μου όπως αρκετοί από σας. Παραλία, δροσερό μπανάκι, ήλιος, παιχνίδι με τα παιδιά. Θα προσπαθήσω να κρατήσω αυτή την αίσθηση των κρυστάλλινων νερών της Εύβοιας στο νου μου, όλη τη δύσκολη εβδομάδα που ξεκινά. Η εικόνα της παραλίας με τα ολόλευκα βοτσαλάκια και τα δέντρα που φτάνουν μέχρι το νερό, θα με συνοδεύει τις επόμενες μέρες.

Βούτηξα με το γιο μου για αχινούς. Τούς φάγαμε με λίγο λεμονάκι. Ξεκολλήσαμε και πεταλίδες από τους βράχους. Είναι πεντανόστιμες!!!
Είδαμε ένα κοπάδι δελφινάκια να περνά δίπλα από το φουσκωτό μας και τα παιδιά ενθουσιάστηκαν. Ίσως εγώ περισσότερο από αυτά. Αυτή η απέραντη ” λαδιά ” ήταν θείο δώρο.
Ο Θεός στάθηκε τόσο γενναιόδωρος με εμάς τους Έλληνες. Το καλοκαίρι μας είναι μοναδικό στον κόσμο. Έχω ταξιδέψει αρκετά στη ζωή μου. Επισκέφτηκα και τις περίφημες τροπικές θάλασσες με τα χρωματιστά ψάρια και τις απέραντες αμμουδιές με τα φοινικόδεντρα. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την ελληνική φύση. Δεν είναι τυχαίο που χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο πληρώνουν μια περιουσία για να περάσουν λίγες μέρες στη χώρα μας.
Αυτή η μαγική ομορφιά γίνεται πανάκεια για πολλούς από μας. Ήταν ένας από τους πιο δύσκολους χειμώνες. Δυστυχώς μας περιμένει ένας ακόμη πιο δύσκολος. Οικονομικά προβλήματα, άγχος, ανασφάλεια… Όμως μια μέρα στη θάλασσα λειτουργεί σαν αναλγητικό, αγχολυτικό και τονωτικό ταυτόχρονα. Και δεν κοστίζει τίποτα.
Έβλεπα όλο αυτόν τον κόσμο που είχε κατακλύσει το σαββατοκύριακο τις παραλίες. Κόσμο όλων των κοινωνικών τάξεων. Άλλοι κουβαλούσαν μια πετσέτα και φραπέ, άλλοι έκαναν ολόκληρη μετακόμιση. Ομπρέλες, καρέκλες, ψυγειάκια γεμάτα λιχουδιές και ώριμα καλοκαιρινά φρούτα. Άλλο θείο δώρο για τους Έλληνες. Τα φρούτα και τα λαχανικά. Στη Γερμανία που σπούδαζα έκανα πέντε χρόνια να φάω φρούτο με γεύση. Το καρπούζι το πούλαγαν στο σουπερ μάρκετ, σε φέτες. Ένα ασπριδερό άνοστο συφοριασμένο κομμάτι καρπούζι, με μια ζελατίνη από πάνω. Τρώει ο βορειοευρωπαίος καρπούζι και χωριάτικη στο ταβερνάκι και τρελαίνεται!!!
Έτσι λοιπόν θα πάρουμε δύναμη για τις δυσκολίες του χειμώνα που έρχεται. Τη δύναμη θα μας τη δώσει ο ευλογημένος τόπος που γεννηθήκαμε. Γιατί φτωχός και Έλληνας … παλεύεται, φτωχός και Γερμανός… άφησέ τα, για να μην πω τίποτα χειρότερο!!!
Καλό καλοκαίρι σε όλους!!!
Τατιάνα

Read More

And More