H συγκλονιστική εξομολόγηση του Βασίλη Ζούλια

Πόση ευαισθησία και πόνο μπορεί να κρύβει ένας άνθρωπος μέσα του; Πόνο και συναισθηματικό κενό που καμιά επιτυχία δεν μπορεί να σβήσει…

Μέχρι να ακούσω την αφήγησή του στην εκπομπή, μου ήταν αδύνατο να πιστέψω ότι ο Βασίλης Ζούλιας, είχε περάσει στο παρελθόν μια τόσο μεγάλη περιπέτεια με τα ναρκωτικά.

Είναι τόσο clean face, τόσο ατσαλάκωτος που θα στοιχημάτιζα ότι δεν έχει κρατήσει στα χέρια του ούτε τσιγάρο. Κι όμως…

Ο άνθρωπος που έχουμε λατρέψει όλες μέσα από τις κομψές και all time classic δημιουργίες του έζησε χαμένος στον κόσμο των ναρκωτικών για τουλάχιστον 12 χρόνια.

Ήταν 15 όταν ξεκίνησε. Παιδί χωρισμένων γονιών, με βαθιές πληγές από το διαζύγιο. Παιδί που δεν είχε μάθει να αγαπά τον εαυτό του. Τα ναρκωτικά ήταν μια ανακούφιση στον ψυχικό του πόνο.

Σπούδασε στη σχολή Βελουδάκη. Έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Έγινε ο πρώτος άντρας στυλίστας, στο περιοδικό ” Γυναίκα”, τη μεγαλύτερη εκδοτική επιτυχία στο χώρο του γυναικείου εντύπου για πολλά χρόνια.

Κι όμως συνέχισε να πίνει… Χρόνο με το χρόνο βούλιαζε στον ψευτοπαράδεισο…. Ακολούθησαν συλλήψεις από την αστυνομία, μια απόπειρα αυτοκτονίας στα δικαστήρια, και ο δημόσιος εξευτελισμός. Έγινε πρώτο θέμα στα δελτία των οκτώ.

Και κάπου εκεί “πέθανε” ο παλιός του εαυτός. Μπήκε σε ομάδα απεξάρτησης και ξαναγεννήθηκε. Απεξαρτήθηκε, γνώρισε τον πραγματικό Βασίλη και τον αγάπησε.

Ξεκίνησε από την αρχή. Και τα κατάφερε καλύτερα από πριν. Μετά την απεξάρτηση γνώρισε τη μεγάλη καταξίωση στο χώρο της μόδας και την επιτυχία.

Τώρα πια μπορεί να μιλά δημόσια για αυτό. Τώρα είναι τόσο δυνατός που μπορεί να βοηθήσει και άλλους. Γιατί θέλει δύναμη για να μιλήσεις με τέτοια ειλικρίνεια στον κόσμο. Και θέλει ψυχή για να βάλεις το κοινό καλό πάνω από το δικό σου.

“Αν έστω και ένας σωθεί από αυτά που θα πω αξίζει τον κόπο”, μου είπε πριν την εκπομπή. Κοίταξα τα μάτια του. Ήταν υγρά. Το βλέμμα του ανήσυχο αλλά πέρα για πέρα αληθινό.

Έχει την ηρεμία των ανθρώπων που έχουν δουλέψει πολύ τον εαυτό τους. Των ανθρώπων που έπιασαν πάτο και κατάφεραν να αναστηθούν. Μαζί του ήταν και ο Δαμιανός Δουίτσης από τη μη κερδοσκοπική εταιρία στήριξης εξαρτημένος ατόμων “’Οασις”. Στην παρέα και ο Γιάννης Μπουτάρης, αλλά και πολύ άλλοι που τα κατάφεραν.

Αν έχετε ανάγκη κι εσείς από βοήθεια στο τηλέφωνο 2310 508598 θα βρείτε σίγουρα κάποιον να σας ακούσει.

Σ΄ευχαριστούμε Βασίλη.

Τατιάνα

And More