Η δίαιτα που θα με βοηθήσει να επανέλθω μετά τις γιορτές

Το εορταστικό πρόγραμμά μου είχε ως εξής: Ύπνος, φαγητό, βιβλίο, σερφάρισμα, ξανά φαγητό, ταινία, ξανά μανά φαγητό, άραγμα στο τζάκι (για να συμβάλλω κι εγώ στην αιθαλομίχλη) και ΞΑΝΑ φαγητό. Πολύυυυυυ φαγητό. Και τώρα; Κλάμα. Πολύυυυυ κλάμα για να κλείσει το φερμουάρ στα ρούχα που δοκίμασα για την εκπομπή. Αχ! Καημένη στυλίστρια!

Τώρα λοιπόν έρχεται η ώρα της …κάθαρσης. Της …αποσυμπίεσης. Κι έχω και το Γρηγοράκη σήμερα στην εκπομπή. Πωωω!

Το πρόγραμμα αντιμετώπισης της … κρίσης έχει ως εξής:
O Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης μου έδωσε λοιπόν ένα πρόγραμμα διατροφής για να επιστρέψω στην καθημερινότητα, αλλά και στα κιλά που ήμουν πριν τις γιορτές. Ήθελα να βρω ένα πρόγραμμα που να μπορώ να ακολουθώ καθημερινά, χωρίς να ετοιμάζω άλλα φαγητά για εμένα και άλλα για τα παιδιά και το Νίκο. Ειδικά τώρα που επέστρεψα για τα καλά στους ρυθμούς της δουλειάς και δεν μένει χρόνος για τέτοιες… πολυτέλειες!

Με μικρές αλλαγές στη μαγειρική μπορώ να το καταφέρω. Αντικατέστησα για παράδειγμα τα ζυμαρικά, με ζυμαρικά ολικής άλεσης ή τον μοσχαρίσιο κιμά με κιμά γαλοπούλας και τα πιάτα παρέμειναν θρεπτικά και γευστικά για όλους.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αν θέλεις να κατεβάσεις το μενού στον υπολογιστή σου κάνε κλικ εδώ

Μερικά tips ακόμη…
Έχω πει κι άλλες φορές πως ο δικός μου σωματότυπος είναι αυτός που λέμε “μήλο”! Με απλά λόγια όλο το λίπος συσσωρεύεται στην κοιλιά και κάθε γραμμάριο φαίνεται αμέσως εκεί… Να λοιπόν μερικά πραγματάκια που – με τη βοήθεια του Δημήτρη Γρηγοράκη – βρήκα πως βοηθούν πολύ γυναίκες που έχουν το ίδιο πρόβλημα με εμένα.


– Πίνε καθημερινά 3-4 ποτήρια πράσινο τσάι:
Είναι ένα μαγικό ρόφημα που επιταχύνει το μεταβολισμό. Το μυστικό του λέγεται “κατεχίνες”, φυσικά αντιοξειδωτικά του τσαγιού, που σύμφωνα με έρευνες συμβάλλουν στη μείωση του σπλαγχνικού (κοιλιακού) λίπους.
– Αντικατάστησε τα λευκά τρόφιμα (ψωμί, ζυμαρικά, αλεύρι) με τρόφιμα ολικής αλέσεως: Είναι εύκολη αλλαγή και σε πολλές περιπτώσεις πιο νόστιμη. Η αυξημένη περιεκτικότητα των τροφίμων ολικής αλέσεως σε σύνθετους υδατάνθρακες, σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες δεν προκαλούν απότομες αλλαγές στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και μειώνουν το ρυθμό της λιπογένεσης. Τι σημαίνει αυτό; Μα πως, σύμφνωα πάντα με τις έρευνες, τα τρόφιμα ολικής θα σε βοηθήσουν να χάσεις και βάρος αλλά και πόντους από την μέση.

– Κατανάλωσε καθημερινά 3 μερίδες γαλακτοκομικών χαμηλών σε λιπαρά (γάλα, γιαούρτι, τυρί): Η καθημερινή πρόσληψη 3 μερίδων ημίπαχων γαλακτοκομικών, προσδίδουν στον οργανισμό την απαιτούμενη ποσότητα ασβεστίου για τη ρύθμιση του μεταβολισμού και την καύση λίπους.
– Βάλε στο μενού 2-3 φορές την εβδομάδα ψάρια: Η υψηλή περιεκτικότητα των ψαριών σε ω-3 λιπαρά οξέα βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, η οποία με τη σειρά της δυναμώνει τους μύες και μειώνει το λίπος της κοιλιάς.
– Μην ξεχνάς τα όσπρια, τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα: Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, δύο θρεπτικά στοιχεία που σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Αν αναρρωτιέσαι ακόμη για το σωματότυπό σου, κάνε κλικ εδώ. Ανακάλυψε ποιος σωματότυπος σου ταιριάζει και τι πρέπει να κάνεις για να είσαι πάντα σε φόρμα.

Φιλάκια
Τατιάνια

And More