Η δημοκρατία της μόδας

Σκέφτομαι όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και μας έχουν επηρεάσει. Σκέφτομαι τις γυναίκες που όπως και να το κάνουμε, αυτές είναι που βιώνουν πιο έντονα την κρίση.


Και μέσα σε όλα αυτά η επιθυμία, η ανάγκη για κάποια γυναικεία πράγματα που θα δώσουν μια ώθηση στην ψυχολογία για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα.
Η μόδα. Η μόδα είναι διέξοδος. Τα ρούχα. Ένα καινούριο ρούχο, μια ματιά στον καθρέφτη, σου αλλάζει τη διάθεση. Παίρνεις δύναμη.
Δεν χρειάζονται πολλά λεφτά για να νιώσεις έτσι. Λίγα, αλλά σωστά χρησιμοποιημένα. Να ξέρεις κάτι… Η μόδα όσο “φασιστική” μοιάζει με τις τάσεις που επιβάλλει κάθε σεζόν, κατά βάθος είναι απόλυτα δημοκρατική. Δεν σε αναγκάζει, σου προτείνει. Δεν σε διατάζει, σου δίνει ιδέες.
Με πολύ λίγα χρήματα, με τους σωστούς συνδυασμούς μπορείς να κάνεις πραγματικά θαύματα. Το να μπορείς να δημιουργείς άποψη με χαμηλό κόστος, εμφανίσεις με ενδιαφέρον χωρίς καθόλου χρήματα, αυτό λέγεται ταλέντο, αυτό λέγεται στιλ.
Ένα τζιν κι ένα λευκό t-shirt αρκεί. Διάλεξε διαφορετικά σκουλαρίκια, ένα φουλάρι, όπως εγώ στη φωτογραφία και θα δώσεις μια εντελώς καινούρια αίσθηση στο ντύσιμό σου. Tα βραχιόλια μου να φανταστείς κοστίζουν μόνο 8,5 ευρώ. To φουλάρι 12. Τους φαίνεται; Πες αλήθεια. Όχι. Με δυο μικρές κινήσεις, αλλάζει το χρώμα και ένα απλό, μονότονο ντύσιμο αποκτά “κάτι”. Αποκτά στιλ.
Να κι ένα καλό που θα βγει από την οικονομική κρίση. Θα αποκτήσουμε επιτέλους όλοι στιλ. Θα αποκτήσουμε άποψη, συνείδηση. Το value for money θα είναι το ζητούμενο. Τέρμα οι σπατάλες. Ώρα για στιλ, για προσωπική δημιουργία, για κέφι.
Και να θυμάσαι πάντα: η μόδα ανήκει σε όλους. Δεν έχει προτιμήσεις, ούτε κάνει διακρίσεις. Η μόδα είναι δημοκρατικότατη. Αν παρατηρήσεις, προτείνει τα πάντα. Με λίγα λόγια σου παρέχει απόλυτη ελευθερία!
Τατιάνα

Read More

And More