Η μύτη χαμήλωσε, τα μάτια εξανθρωπίστηκαν…

Είδος υπό εξαφάνιση τείνουν να γίνουν οι άεργες προκλητικές σύζυγοι πλουσίων, που για να σου απευθύνουν το λόγο έπρεπε τουλάχιστον να φοράς ένα Louboutin στο πόδι. Αιτία, η κρίση βέβαια, που έχει φτάσει πια πολύυυυυ ψηλά!

Μιλώ για αυτές που για να βγούνε από το σπίτι έπρεπε να ξοδέψουν τουλάχιστον πέντε χιλιάδες ευρώ την εμφάνιση -την casual εννοείται, γιατί το βράδυ το δεκάρικο ήταν δεδομένο…! Περνούσαν τη μέρα τους στα γυμναστήρια και στα κομμωτήρια και σνόμπαραν οτιδήποτε δεν μπορούσε να μετρηθεί σε ευρώ!

Το καθημερινό και βασικό θέμα συζήτησης ήταν τι καινούριο έφερε η Louisa, τι ψώνισαν από το Net-a-porter και κυρίως τι θα βάλουν το βράδυ!!!

Έχουν εξαφανιστεί από τις κοσμικές στήλες, τα εγκαίνια και τα… εγκόσμια γενικότερα! Αυτό όμως που έχει χαθεί είναι το βλέμμα της υπεροψίας και του σνομπισμού, που τους προσέφερε ένα πανάκριβο clutch bag, αγορασμένο βέβαια με το πορτοφόλι του συζύγου. Αυτό που ακουμπούσαν επιδεικτικά στο τραπέζι και έτσι ένιωθαν να ξεχωρίζουν από τις …κοινές θνητές.

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε ποθήσει ξεχωριστά κομμάτια που θα θέλαμε να αποκτήσουμε. Η μόδα είναι έμπνευση, είναι δημιουργία, είναι ένα κομμάτι από τη ζωή της κάθε γυναίκας.

Όταν όμως η μόδα χρησιμοποιείται ως μέσω επίδειξης και επιβεβαίωσης της ύπαρξής της, όταν αποτελεί το μέσo για την κατάταξη κάποιου στην «αρία» φυλή των κοσμικών, τότε η κατάσταση είναι απλά αξιοθρήνητη.

Έτσι λοιπόν έφτασε η ώρα που το πορτοφόλι των συζύγων ξεφούσκωσε. Μαζί με αυτό ξεφούσκωσε και η υπεροψία. Κόπηκαν τα χρυσοποίκιλτα φτερά! Η μύτη χαμήλωσε και τα μάτια εξανθρωπίστηκαν.

Μέσα στη μαυρίλα της εποχής η κρίση έχει και τα… θετικά της!

Tατιάνα

And More