Η Χώρα περνά από σήμερα στα χέρια ενός τραπεζίτη

Η Χώρα περνά από σήμερα στα χέρια ενός τραπεζίτη. Πώς με κάνει να αισθάνομαι αυτό;

Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι ένας είναι από τους λίγους Έλληνες με τόση μεγάλη εμπειρία και διεθνή καριέρα στον τραπεζικό χώρο. Έχει διατελέσει διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μέχρι πριν από ένα χρόνο.

Άρα μιλάει τη γλώσσα των αγορών και των δανειστών μας. Ξέρει να τους χειρίζεται. Ξέρει καλά τα σκοτεινά παιχνίδια τους. Μπορεί να αποκαταστήσει την επικοινωνία με τους εταίρους μας. Έχει διεθνές κύρος. Ας μην ξεχνάμε, ότι είναι αυτός που μαζί με τον Σημίτη έβαλαν τη χώρα στην ΟΝΕ.

Δεν είναι πολιτικός. Πολύυυυυ σημαντικό. Αν ήθελε θα μπορούσε να έχει κάνει πολιτική καριέρα. Επέλεξε να μην αναμειχτεί. Σημαντικό. Κι αφού δεν είναι πολιτικός καριέρας έχουμε την ελπίδα να μην μας πει ψέματα. Εγώ προσωπικά προτιμώ να ακούσω μόνο την αλήθεια πλέον όσο σκληρή κι αν είναι.

Αυτό που προέχει αυτήν την ώρα είναι να πάρουμε τις επόμενες δόσεις, για να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Αυτό που προέχει είναι να μείνουμε στο ευρώ. Θα τα καταφέρει λοιπόν ο κύριος Λουκάς Παπαδήμος; Με ποιο κόστος; Εδώ είναι το θέμα.

Πόσες θυσίες πρέπει να γίνουν ακόμη απ’ όλους μας; Κι αν ευημερήσουν οι αριθμοί, θα ευημερήσουμε κι εμείς; Κι αν ναι, πότε;

Ίδωμεν…

Τατιάνα

And More