Site icon TLIFE

Κοτόπουλο Yakitori: Μια εύκολη και απολαυστική συνταγή!

Τα καλοκαιρινά μπάρμπεκιου είναι αγαπημένα. Κάποιο μεσημέρι ή βραδάκι, με τους δικούς σας ανθρώπους… και νοστιμιές. Τι καλύτερο από σουβλάκια, που αρέσουν ιδιαιτέρως και στα παιδιά.

Έχω να σας προτείνω λοιπόν μια ιδιαίτερη συνταγή, νοστιμότατη και πάρα πολύ εύκολη. Κοτόπουλο Yakitori. Τη βρήκα στο βιβλίο Street Food του Άκη Πετρετζίκη, τη δοκίμασα και είναι επισήμως μία από τις αγαπημένες μου πια. Όπως θα δείτε και στη συνταγή εκείνος την κάνει στο τηγάνι, εγώ την άλλαξα λίγο και έψησα τα σουβλάκια σε ένα οικογενειακό μπάρμπεκιου.

Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε! Είναι πολύ απλή, δεν χρειάζεται να έχεις ιδιαίτερες μαγειρικές γνώσεις -αρκεί να προμηθευτείτε τα υλικά, και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά αξέχαστο!

 

 

Υλικά (για 8 – 10 μερίδες):

  • 120 γρ. soy sauce & έξτρα για το σερβίρισμα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. λευκό κρασί ή σάκε
  • 60 γρ. mirin
  • 250 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, στήθος
  • 250 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, μπούτι
  • 100 γρ. εντόσθια πουλιών
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα, θα χρειαστείτε:

  • 1 κ.σ. σουσάμι, καβουρδισμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 λάιμ σε φέτες
  • 1 αγγούρι

Εκτέλεση:

  • Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκι σε αρκετό νερό. Αυτό το κάνουμε, για να τραβήξουν υγρασία τα ξυλάκια και να μην προλάβουν να μαυρίσουν και να καούν μέχρι να ψηθεί το κρέας.
  • Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου, το μπούτι και τα εντόσθια σε κυβάκια 2 εκ. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με τη soy sauce, τη ζάχαρη, το κρασί και το mirin.
  • Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστεί το κοτόπουλο μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι στα 4 και ξεχωρίζουμε τα “πέταλα” του. Καρφώνουμε στο κάθε καλαμάκι τα κομμάτια κοτόπουλου εναλλάξ με το κρεμμύδι.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα καλαμάκια 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Σβήνουμε με τη μαρινάδα τους, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να έχουμε μία παχύρρευστη σάλτσα. Σερβίρουμε με αγγούρι, έξτρα soy sauce, φέτες λάιμ και πασπαλίζουμε με σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι.

 

 

© 2024 tlife.gr