Λίγα συναισθήματα μπορούν να συγκριθούν με τη χαρά της προσφοράς

Είχα την τιμή να ζήσω στιγμές ανθρωπιάς και αγάπης στην εκπομπή μου στο Star πριν λίγες ημέρες, που θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη μου.

Μια οικογένεια βρέθηκε να κοιμάται στο αυτοκίνητο για έναν ολόκληρο χρόνο, όταν τα έχασε όλα. Ο 57χρονος πατέρας, η 54χρονη μητέρα και ο 26χρονος Δημήτρης, ο ήρωάς μας, αυτός που δεν το έβαλε κάτω, αυτός που μας ενέπνευσε όλους.

Ο Δημήτρης μετά τις σπουδές τους στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αφού τελείωσε το στρατιωτικό του, προσπάθησε να βρει δουλειά μέσα στην κρίση, όπως χιλιάδες άλλοι συνομήλικοί του. Βρέθηκαν λίγες και ευκαιριακές δουλειές. Κάποιοι τον άφησαν και απλήρωτο.

Ο πατέρας, είκοσι χρόνια οδηγός στο Δήμο Κηφισιάς, έμεινε άνεργος όταν δεν ανανεώθηκε η σύμβασή του.
Οι οικονομίες στην τράπεζα έφτασαν για ένα χρόνο. Μετά άρχισαν τα δύσκολα. Το σπίτι χάθηκε. Το αυτοκίνητο έγινε το νέο τους σπίτι, για ένα ολόκληρο χρόνο. Έψαξαν. Χτύπησαν πόρτες. Παρακάλεσαν. Τίποτα. Κάπως έτσι ο Δημήτρης απευθύνθηκε στην εκπομπή.

Ο κόσμος ταυτίστηκε. Συγκινήθηκε. Πόνεσε μαζί του. Είδε τους χειρότερους φόβους του να γίνονται πραγματικότητα. Η Ελλάδα κοίταξε στον καθρέφτη και αντίκρυσε με πόνο το πληγωμένο είδωλο της. Έτσι άνοιξε μια τεράστια, ζεστή αγκαλιά για να κλείσει μέσα το Δημήτρη και την οικογένεια του . Βρέθηκε στέγη, δουλειά και λίγα χρήματα για ένα νέο ξεκίνημα.

Η οικογένεια αυτή σώθηκε χάρη στην ευαισθητοποίηση όλων μας. Χιλιάδες άλλες όμως συνεχίζουν να υποφέρουν, ζώντας κάτω από άθλιες συνθήκες. Γι αυτό, δοκιμάστε το κι εσείς. Προσφέρετε ότι μπορείτε. Δεν είναι ανάγκη να δώσετε χρήματα, μπορεί να είναι ένα πιάτο φαγητό, στέγη, ρούχα ή ό,τι άλλο σας περισσεύει.

Και τότε θα νιώσετε αυτό το δυνατό, γεμάτο συναίσθημα της αγάπης . Θα νιώσετε τη χαρά να αγκαλιάζει και να γλυκαίνει την καρδιά σας. Κι αυτό θα είναι το δικό σας δώρο για τα Χριστούγεννα που έρχονται! Ο Δημήτρης ήταν το δικό μου.

Σας φιλώ γλυκά 🙂
Τατιάνα

And More