Μακεδονία σου έρχομαι!

Απόψε πετάω για Θεσσαλονίκη και Σέρρες. Δεν βλέπω την ώρα! Θα περάσω εκεί το τριήμερο και πραγματικά είμαι ενθουσιασμένη. Η βόρεια Ελλάδα είναι πραγματικά μαγική. Έχει άλλον αέρα…

Και οι γεύσεις της! Όπου κι αν πας περιβάλλεσαι από ομορφιά και νοστιμιές που τρελαίνουν τον ουρανίσκο σου. Τα φαγητά είναι το κάτι άλλο. Οι μεζέδες υπερισχύουν οποιασδήποτε δίαιτας. Αποκλείεται να αντισταθείς.

Αποκλείεται να αντισταθώ. Το ξέρω. Ανυπομονώ. Και για αυτό επέλεξα σήμερα να γράψω στο blog μου μια συνταγή που μυρίζει Θεσσαλονίκη.

Μπουγιουρντί… Στο άκουσμά του και μόνο όλοι αντιδρούν με επιφωνήματα. Η λιωμένη φέτα σε ένα εξαιρετικό πάντρεμα με τη φρέσκια ντομάτα, η καυτερή πιπεριά… Ένας χαρακτηριστικός σαλονικιώτικος μεζές που νοστιμίζει τη μέρα σου.

Δεν βλέπω την ώρα!

Υλικά

  • 100 γρ τυρί φέτα
  • 1 -2 ντομάτες σφιχτές σε ροδέλες
  • 1 πράσινη γλυκιά πιπεριά σε ροδέλες
  • Καυτερή πιπεριά σε ροδέλες ή κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

Προετοιμασία

01Ρίξε λίγο ελαιόλαδο στην επιφάνεια ενός πήλινου στρογγυλού σκεύους

02 Βάλε τη φέτα (καλύτερα να είναι ολόκληρο κομμάτι) μέσα στο σκεύος

03Στρώσε από πάνω τις ντομάτες να καλύψουν το τυρί

04Πρόσθεσε την γλυκιά και την καυτερή πιπεριά και ρίξε αρκετό ελαιόλαδο. Πασπάλισε με λίγη ρίγανη

05Βάλε το πήλινο στο φούρνο στους 200οC για 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει καλά το τυρί

Tip

Είναι ακόμη πιο νόστιμο και γρήγορο όταν ψήνεται κατ΄ ευθείαν επάνω στα κάρβουνα. Στρώσε μια λαδόκολλα και βάλε όλα τα υλικά, φροντίζοντας να στρώσεις πρώτα τις ντομάτες και ύστερα τη φέτα για να μην κολλήσει και καεί το τυρί. Βάλε τη λαδόκολλα επάνω σε αλουμινόχαρτο, τύλιξέ τη σε “φάκελο” και βάλε την επάνω στα κάρβουνα. Σε λίγα λεπτά θα είναι έτοιμο.

Φιλάκια,
Τατιάνα

And More