Με ένα μήνυμα μπορείς να τους αλλάξεις τη ζωή!

Όταν διαβαίνει κανείς το κατώφλι του παιδικού χωριού SOS στη Βάρη, τον κατακλύζει αρχικά μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης. Είναι κτισμένο σε έναν καταπράσινο λόφο. Τα φροντισμένα ανηφορικά δρομάκια του σε οδηγούν σε διώροφα κουκλίστικα σπιτάκια με δικές τους αυλές. Το καθένα φιλοξενεί από μια “οικογένεια”. Πέντε παιδιά διαφορετικών ηλικιών μένουν εκεί με τη “μητέρα” τους, τη μαμά SOS.

Είναι παιδιά που για διάφορους κοινωνικούς λόγους, οι γονείς τους δεν μπορούν να τα μεγαλώσουν. Είναι παιδιά που γεννήθηκαν σε ένα ακατάλληλο περιβάλλον για αυτά. Παιδιά που είδαν από νωρίς το πιο σκληρό πρόσωπο της ζωής. Μέχρι που τα χωριά SOS άνοιξαν τη μεγάλη, ζεστή αγκαλιά τους για αυτά.

Η μαμά SOS είναι μια γυναίκα που ζει μαζί τους και κάνει ακριβώς ό, τι θα έκανε η κάθε μητέρα. Τους μαγειρεύει, κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού, τα πλένει, τα ντύνει, τα διαβάζει, τα πηγαίνει στα εξωσχολικά τους και πάνω από όλα τους δίνει αγάπη. Έχει για το καθένα ένα χάδι, μια αγκαλιά, μια καλή κουβέντα.

Τα παιδιά μεγαλώνουν με την αίσθηση της οικογένειας, δεμένα με τα “αδέλφια” τους. “Μπαμπάδες” υπάρχουν επίσης στο χωριό. Επισκέπτονται τα παιδιά, βοηθούν στα μαθήματα και στα εξωσχολικά, αλλά δεν μένουν μαζί τους.

Κάθε πρωί επιβιβάζονται στο κίτρινο σχολικό του χωριού με τις χαρούμενες ζωγραφιές και πηγαίνουν στα κοντινά δημόσια σχολεία της περιοχής. Είναι κοινωνικά ενταγμένα και όχι ιδρυματοποιημένα. Συμμετέχουν στις τοπικές ομάδες διαφόρων αθλημάτων ανάλογα με την κλίση που έχει το καθένα από αυτά.

Το πιο σημαντικό όμως είναι το χαμόγελο που βλέπει κανείς ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους. Ένα χαμόγελο αληθινό. Χαμόγελο που καθρεφτίζεται και στη λάμψη των ματιών τους. Γιατί τα παιδιά στα χωριά SOS είναι χαρούμενα, ευτυχισμένα παιδιά.

Τα χωριά δεν λειτουργούν με κρατική επιχορήγηση. Συντηρούνται με τις δικές σας δωρεές. Η ευτυχία αυτών των παιδιών εξαρτάται από τη δική σας ευαισθησία.

Αν όλοι μας στείλουμε ένα μήνυμα αξίας 2, 94 ευρώ τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα στηρίξουν τις ανάγκες του χωριού για αυτήν τη χρονιά. Για μας είναι ένας καφές λιγότερος. Για τα παιδιά αυτά είναι η επιβίωσή τους, το παρόν και το μέλλον τους.

KANE KΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Καλό Πάσχα σε όλους!
Τατιάνα

And More