Μια συνταγή… για να ζεσταθούμε!

Δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα καλύτερο από μια σούπα με εξαιρετική γεύση και ιδιαίτερο άρωμα τώρα που ο καιρός είναι πιο κρύος.

Κι όπου ακούς κρύο, το πρώτο υλικό που έρχεται στο μυαλό είναι το κάστανο. Αυτή η σούπα έχει γεμάτη γεύση, υπέροχη βελούδινη υφή και ένα απολαυστικό άρωμα από το λάδι τρούφας με το οποία τη σερβίρω. Δοκίμασέ τη…

Υλικά για 4 άτομα

  • ½ φλιτζάνι αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 2 φλιτζάνια καυτό νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο καρότο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 μέτριο σέλερι (περισσότερο το λευκό μερός) κομμένο σε φέτες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 bouquet μυρωδικών (δεμάτι με ένα κλωναράκι δενρολίβανο, μάραθο, βασιλικό, φασκόμηλο, θρούμπι και όποιο άλλο μυρωδικό επιθυμείς)
  • 3 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. ξηρό Sherry
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι
  • 1 κιλό περίπου κάστανα ψητά, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
  • Λίγο λάδι λευκής τρούφας για άρωμα για το σερβίρισμα
  • 2 κεσεδάκια στραγιστό γιαούρτι

Προετοιμασία

01Βύθισε τα μανιτάρια στα δύο φλιτζάνια καυτό νερό να πιούν και να μαλακώσουν για 15′ λεπτά περίπου

02Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το καρότο, το σέλερι και το κρεμμύδι να γυαλίσει και να μαλακώσει. Πρόσθεσε το bouquet garni και το ζωμό κοτόπουλου. Με μια τρυπητή κουτάλα μετάφερε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα σου. Πέρασε το νερό που μούλιασαν τα μανιτάρια από σήτα για να κρατήσεις μακριά τυχόν κομματάκια και ρίξε επίσης μέσα στην κατσαρόλα.

03Τέλος, πρόσθεσε τα κάστανα (κράτησε αν θέλεις μια μικρή ποσότητα για το σερβίρισμα) και άφησε τη σούπα να πάρει μια βράση. Χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε και άφησε να σιγοβράσει για 20′ λεπτά.

04 Αφαίρεσε το bouquet από τη σούπα και πέταξέ το. Με ένα μίξερ χειρός ή μεταφέροντας ανά μερίδες τη σούπα σε ένα μπλέντερ, λιώσε όλα τα υλικά σου να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός. Γύρισε τη σούπα και πάλι στην κατσαρόλα και πρόσθεσε το sherry. Αφού πάρει μια βράση αλατοπιπέρωσε και κατέβασε από τη φωτιά

05 Σέρβιρε τη σούπα ζεστή με μια γενναία κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι, μερικά κομματάκια κάστανο και ραντίζοντας με το λάδι τρούφας.

Tip

Πρόσεξε την ποσότητα από το λάδι τρούφας που θα βάλεις σε κάθε πιάτο. Πρόκειται για ένα υλικό με ιδιαίτερα έντονο άρωμα και δεν θέλεις να σκεπάσει τις υπόλοιπες γεύσεις του πιάτου.

Kαλή σας όρεξη!

Φιλάκια,
Τατιάνα

And More