Μια βόλτα… χωρίς κόστος!

Σαββατοκύριακο σημαίνει βόλτα. Ελεύθερος χρόνος. Εκδρομή. Ξεγνοιασιά, χαμόγελα, αγαπημένα πρόσωπα. Λουλούδια, άνοιξη, μυρωδιές! Τώρα θα μου πείτε, υπό τη σκιά της οικονομικής κρίσης, κάτω από τέτοια πίεση που νιώθουμε όλοι καθημερινά, πού να βρεις όρεξη για βόλτες; Είναι και τα έξοδα που σκέφτεσαι. Το καταλαβαίνω. Όμως, η ευτυχία, η χαρά, το χαμόγελο, είναι θέμα ψυχολογίας και πρέπει να αρπάζουμε κάθε πιθανή ευκαιρία για να την ανεβάζουμε.

Θα πάμε βόλτα λοιπόν. Χωρίς να επιστρέψουμε σπίτι και να αγχωθούμε για το πόσα χρήματα χαλάσαμε. Μια βόλτα στην πόλη μας. Μια βόλτα στη θάλασσα. Μια βόλτα στη φύση. Στο Σούνιο, στο Λαγονήσι, στη Νέα Μάκρη. Ένα ηλιοβασίλεμα, ένας περίπατος, να ανοίξει λίγο το μάτι, να ξεχαστεί λίγο το μυαλό.

Ένας καφές με θέα το μεγαλείο της Ακρόπολης. Είναι ευλογημένη η Αθήνα, είναι ευλογημένη η χώρα μας και το ξεχνάμε με τους ρυθμούς που ζούμε. Τα προβλήματα μας ξεπερνάνε. Ας τα βάλουμε στην άκρη για λίγο. Θα πρότεινα μια βόλτα στο Θησείο, στο Μοναστηράκι, στη Γλυφάδα με το τραμ απολαμβάνοντας μια διαδρομή δίπλα στην παραλία.

Την Κυριακή, πάρε τα παιδάκια σου και πηγαίντε στο Παιδικό Μουσείο. Εκπαιδευτικά προγράμματα με πραγματικό ενδιαφέρον και ελάχιστο κόστος (7 ευρώ). Τα παιδάκια σας θα γελάσουν, θα διασκεδάσουν. Το αξίζουν άλλωστε! (Κυδαθηναίων 14, Πλάκα, τηλ.: 210 3312995-6)

Εκμεταλλεύσου το Σάββατο, την Κυριακή για να κάνεις ό, τι δεν έχεις προλάβει. Δες μια έκθεση ζωγραφικής. Στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων (Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας) έχει ξεκινήσει μια έκθεση (διαρκεί μέχρι 23 Μαϊου, καθημερινά 10:00-20:00, Κυριακή: 10:00-14:00) που πραγματικά δεν πρέπει να χάσεις. “Jose Van Roy Dali Homage to Salvador Dali”: ο Jose Van Roy Dali αποτίει φόρο τιμής στον πατέρα του Salvator Dali σε μια από τις ωραιότερες πολύχρωμες διαδρομές.

Έχεις πάει ποτέ στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης” στο Ίλιον; Χίλια στρέμματα φύση, ανοιχτό από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ και με ιστορία. Απόλαυσε τον καφέ σου, αν δεν θέλεις να χαλάσεις καθόλου χρήματα απόλαυσε τις εικόνες, τη φύση, τις μυρωδιές και άλλαξε παραστάσεις.

Η Ελλάδα είναι γεμάτη ομορφιές. Γεμάτη φως! Ήλιο. Θάλασσες που δεν υπάρχουν παντού στον κόσμο, ονειρικά νερά, ζέστη. Δεν είναι ανάγκη να μένεις στην Αθήνα. Μην σου πω ότι οι επιλογές είναι περισσότερες στην επαρχία. Η φύση σε απόσταση αναπνοής. Λουλούδια, δάση, γαλάζιος ουρανός. Πικ νικ. Οικογένεια.

Αν μένεις Θεσσαλονίκη γιατί να μην εκμεταλλευτείς αυτό το Σαββατοκύριακο και να πας στο Πάρκο Δεινοσαύρων στο Ωραιόκαστρο. Θα ξετρελαθούν τα παιδιά. Θα ξετρελαθείς κι εσύ. Το παιχνίδι άλλωστε δεν έχει ηλικία και θα σου κοστίσει ελάχιστα (γύρω στα 8 ευρώ).

Αν μένεις στην Πάτρα, το Δρυοδάσος της Φολόης είναι μια υπέροχη επιλογή. Καθαρό οξυγόνο, φως, δάσος, υγεία. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;

Όπως βλέπεις, τα πάντα είναι πιθανά. Ακόμα κι αν τα οικονομικά σου δεν σου επιτρέπουν να φύγεις το weekend ένα ταξιδάκι, υπάρχει τρόπος να περάσεις καλύτερα από όλους! Πίστεψέ με. Ζούμε σε μια από τις ωραιότερες χώρες του κόσμου. Όπου κι αν ζεις, σε όποια πόλη, σε όποιο χωριό, σε όποιο νησί υπέρχει τρόπος να περάσεις καλά χωρίς κόστος. Γιατί το έχουμε ανάγκη. Έχουμε τόσα προβλήματα που μια βόλτα την χρειαζόμαστε πραγματικά!

Κάθε Σαββατοκύριακο είναι μια γιορτή…

And More