Μην υποτιμάτε τη δύναμή σας!

Νιώθεις ανασφάλεια για τη δουλειά σου. Αν μείνω άνεργη σε μεγάλη ηλικία ποιός θα με προσλάβει, σκέφτεσαι. Μόνο όσες κάνουν παιδί κοντά στα σαράντα θα βγούν νωρίτερα στη σύνταξη. Κι αν το κάνω, λες, πώς θα το μεγαλώσω; Με τι κουράγιο; Νιώθεις σκασμένη γιατί σου παίρνουν μικρές πολυτέλειες της ζωής, που με κόπο κατέκτησες. Αισθάνεσαι ότι βούτηξαν το χέρι τους στο πορτοφόλι σου και σε κλέβουν!!!

Να ξέρεις ότι σε νιώθω, σε αισθάνομαι. Το φόβο σου, το μούδιασμά σου. Νιώθω κι εγώ ανασφάλεια. Για πρώτη φορά στη ζωή μου!!!
Θα βρούμε όμως τη δύναμη να πούμε φτάνει! Τέλος. Την ψυχή μας δεν θα την τσακίσετε. Θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τη ζωή, να ονειρευόμαστε, να θέλουμε, να διεκδικούμε. Θα βρούμε τα θετικά αυτής της κρίσης. Θα γίνουμε πιο δυνατοί. Είμαστε πιο δυνατοί… Εμείς ψηφίζουμε!!!
Σύμφωνα με τους ειδικούς οι οικονομικές κρίσεις γεννούν και ευκαιρίες για την κοινωνία. Διάβαζα ότι στο οικονομικό κραχ του ’29, οι άνθρωποι ήρθαν πιο κοντά ο ένας στον άλλο. Άρχισαν να συνεργάζονται καλύτερα, να αλληλοβοηθούνται. Τα μέλη των οικογενειών δέθηκαν περισσότερο.
Η κρίση ίσως αποδειχθεί καλή και για τα παιδιά. Τα μεγαλώνουμε υπερπροστατευτικά, τους παρέχουμε τα πάντα. Ισως είναι η ευκαιρία μας να τα μάθουμε να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες μόνα τους.
Να τους δώσουμε προσοχή και όχι υλικά αγαθά με τα οποία καλύπτουμε συχνά τις τύψεις της απουσίας μας.
Όσο για σας που δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε ούτε τα προς το ζην, να θυμάστε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που διέπρεψαν στη ζωή τους δεν προέρχονται από εύπορες οικογένειες. Πολλοί σημερινοί μεγιστάνες του πλούτου ξεκίνησαν ξυπόλητοι, πλένοντας πιάτα ή μπαρκάροντας σε πλοία… σε ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!!!
Μην υποτιμάτε τη δύναμη που κρύβετε μέσα σας. Θα τα καταφέρουμε!
Τατιάνα

Read More

And More