Οι διακοπές, η Σκιάθος και η παραλία που με γοήτευσε με τη σπάνια ομορφιά της

Αν ποτέ βρεθείς στη Σκιάθο μην παραλείψεις να κολυμπήσεις στο μέρος που έπλασε ο Θεός όταν είχε …τρελά κέφια. Τα Λαλάρια είναι μία από τις πολυφωτογραφημένες παραλίες της Ελλάδας. Τα γκριζόλευκα βότσαλα, τα σμαραγδένια νερά και η άγρια ομορφιά των απόκρυμνων βράχων έχουν συνοδεύσει πολλές διαφημιστικές καμπάνιες του ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού στο εξωτερικό.

Οταν προσεγγίσαμε την παραλία με το φουσκωτό, έμεινα για ώρα να χαζεύω το απίστευτο κάλλος της. Σου προκαλεί δέος και γαλήνη ταυτόχρονα. Είναι ένα συναίσθημα που έχω νιώσει μόνο στη λατρεμένη μου Καλντέρα, στη Σαντορίνη.

Η παραλία βρίσκεται στο βορρά του νησιού. Συνήθως έχει κύμα και θέλει τύχη για να πετύχεις τη μπουνάτσα που θα σου επιτρέψει να χαρείς το μπάνιο σου. Οταν φυσάει έστω και λίγο το βοριαδάκι, τα νερά της αγριεύουν αμέσως και σε τρομάζουν. Ο νοτιάς όμως σου επιτρέπει να χαρείς τα κρυστάλλινα νερά της.

Δεν υπάρχει πρόσβαση από το δρόμο παρά μόνο με καραβάκι. Είναι πολύ ωραία βόλτα με το καϊκάκι της γραμμής. Ο πολύς κόσμος προτιμά τις crowded ακρογιαλιές του νησιού, όπως οι Κουκουναριές και η Μπανάνα. Τα Λαλάρια είναι για αυτούς που λατρεύουν τη φύση και το μεγαλείο της. Χωρίς μπαράκια, μουσική και ξαπλώστρες. Εκεί το ανθρώπινο χέρι δεν έχει κακοποιήσει τη φυσική ομορφιά.

Το κάθε της βότσαλο ένα μικρό έργο τέχνης. Επιβλητικά απόκρημνα βράχια την κυκλώνουν και την ορίζουν. Και το σήμα κατατεθέν της: ο μεγάλος βράχος με την τρύπα στη μέση. Καταφύγιο για πολλά ψάρια που κολυμπούν σε κοπάδια γύρω του.

Όμορφες είναι και οι παραλίες στις Κεχριές. Και εκεί είναι δύσκολη η πρόσβαση με το αυτοκίνητο. Εκεί μπορεί κανείς να συναντήσει και το Σάκη Ρουβά με τη Κάτια και τη μικρή Αναστασία. Μια μικρή αυτοσχέδια καλύβα παίζει το ρόλο της καντίνας. Κι εκεί ο κόσμος λίγος, ακόμη και τον Αύγουστο.

Τέλος, θα σας πρότεινα ανεπιφύλαχτα να δειπνήσετε στο μεξικάνικο εστιατόριο Tapas στο λιμάνι. Πολύ ωραία θέα, υπέροχη ατμόσφαιρα και καλό φαγητό.

Φιλιά σε όλους από την καταπράσινη μαγευτική Σκιάθο,

Τατιάνα

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164