Οι τραγικές εξελίξεις στο Alter και το “μέλλον” των media!

Οι συνταρακτικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία λόγω της οικονομικής κρίσης συμπαρασύρουν και όσους εργάζονται στα Media. Εδώ το τσουνάμι είναι χειρότερο από αυτό που έπληξε την Ιαπωνία, γιατί δεν φαίνεται να σταματά. Το κύμα της ανεργίας που ξεκίνησε πριν ενάμιση χρόνο γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα. Είναι σαν εφιάλτης. Βλέπεις το κύμα να υψώνεται σε αργή κίνηση και να πνίγει ολοένα και περισσότερους. Κι εκεί που λες ότι ήταν το τελευταίο έρχεται ένα νέο, ακόμη μεγαλύτερο…

Μέσα στο Πάσχα 700 εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό Alter έμειναν στο δρόμο και απ’ ότι φαίνεται δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ τα δεδουλευμένα των τελευταίων μηνών. Τι θα κάνουν όλοι αυτοί σε μια περίοδο που κανένα μέσο δεν κάνει προσλήψεις;

Κάποιοι ζουν εδώ και μήνες με δανεικά από τις οικογένειές τους, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν αλλάξει αντικείμενο απασχόλησης. Κουράγιο παιδιά!

Σειρά έχει όπως ακούγεται εδώ και καιρό ιστορική εφημερίδα που απειλείται με λουκέτο…
Παραδοσιακοί εκδότες του περιοδικού τύπου που μεσουράνησαν για μια εικοσαετία, βρίσκονται σε τραγικό αδιέξοδο.
Οι ψίθυροι για συγχωνεύσεις μεγάλων μιντιακών συγκροτημάτων πληθαίνουν. Συγχώνευση σημαίνει ένωση δυνάμεων. Σημαίνει συνεργασία και στον τομέα… του προσωπικού. Όταν λοιπόν οι ειδικότητες υπερκαλύπτονται, τότε οι πιο … αδύναμοι κρίκοι θα κληθούν να εγκαταλείψουν την αλυσίδα της παραγωγής!!!

Πριν από ενάμιση χρόνο το θέμα συζήτησης στα δημοσιογραφικά γραφεία ήταν η προσαρμογή του τρόπου ζωής σε χαμηλότερες αποδοχές. Σήμερα το ερώτημα έχει διαφοροποιηθεί. Φίλοι και συνεργάτες αναρωτιούνται αν θα έχουν αύριο το βασικό μισθό για να ζήσουν.

Η αλήθεια είναι ότι σήμερα επιβιώνουν μόνο όσοι ξέρουν να ελίσσονται και προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα. Όσοι δεν ήταν προετοιμασμένοι για αυτήν τη νέα εποχή, όσοι δεν έβαλαν νερό στο κρασί τους, όσοι έμειναν προσκολλημένοι και άκαμπτοι σε κεκτημένα άλλων εποχών, δύσκολα θα τα καταφέρουν.

Το πιο οδυνηρό όμως είναι ότι στη σημερινή κοινωνία επιβιώνουν μόνο οι δυνατοί. Ισχύει όσο ποτέ άλλοτε ο νόμος της ζούγκλας. Οι αδύναμοι δεν έχουν καμία τύχη. Ούτε για ένα κομμάτι ψωμί!!!
Κουράγιο σε όλους!
Τατιάνα

Read More

And More