Όταν ένα γλυκό ζωάκι μπαίνει στη ζωή σου…

Η Λυδία εδώ και αρκετό καιρό μου ζητούσε ένα σκυλάκι. Ο Willy ήρθε στη ζωή μας πριν μερικά χρόνια, όταν ήταν πολύ μικρή ακόμα, οπότε ανήκει στην οικογένεια. Ο Tommy όμως είναι δικός της. Ολόδικός της.

Μου ζητούσε διάφορα μικρά σκυλάκια ράτσας, αλλά το νέο μέλος ήρθε κάπως διαφορετικά… Μια μέρα ήρθε να παρακολουθήσει την εκπομπή από κοντά το Φιλοζωικό Σωματείο Αδέσποτη Ελπίδα. Μια κυρία τον κρατούσε αγκαλιά. Τον κοιτούσα σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής. Ήταν ακίνητος, ήσυχος, δεν αντέδρασε ούτε για μια στιγμή, δεν έκανε καμία αταξία. Πραγματικός κύριος. Είχα διαρκώς το βλέμμα μου πάνω του. Ήταν υπέροχος. Μετά το τέλος της εκπομπής η κυρία που τον κρατούσε μου είπε ότι τον λένε Σωτήρη, είναι αδέσποτο και ψάχνει να βρει ανθρώπους να τον υιοθετήσουν. Της είπα ότι θα τον πάρω εγώ…

Ο Σωτήρης έγινε Tommy και είναι ο σκυλάκος της Λυδίας. Το όνομά του το πήρε από τον πρωταγωνιστή της σειράς Peaky Blinders που παρακολουθούσαμε με τον Νίκο στο Netflix, την οποία λατρέψαμε και έχουμε δει πια όλους τους κύκλους. Ο βασικός χαρακτήρας της σειράς ονομάζεται Thomas Shelby και τον φωνάζουν Tommy. Είναι ένας γκάγκστερ στο Λονδίνο, με καλή καρδιά όμως. Και αποφασίσαμε να δώσουμε το όνομά του και στον καινούριο πρωταγωνιστή του σπιτιού μας. Λίγο “αλητάκος” κι αυτός, αλλά με χρυσή καρδιά.

Ανήκει στη Λυδία και έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη του. Είναι πολύ όμορφη η σχέση που αναπτύσσουν τα παιδιά με τα κατοικίδια και μαθαίνουν πολλά μέσα από αυτό. Όπως θα ξέρεις, αν έχεις κατοικίδιο, όταν το σκυλάκι είναι μικρό οι απαιτήσεις και οι δυσκολίες είναι πολλές. Την ξυπνάει πολύ πρωί ή μέσα στη νύχτα, μασάει διάφορα με τα δοντάκια του στο σπίτι. Πρέπει να έχεις υπομονή. Η Λυδία μου είναι εκεί πάντα για τον Tommy αδιαμαρτύρητα, επιδεικνύοντας αξιέπαινη υπευθυνότητα. Τον αγαπάει και έχουν δεθεί πολύ. Είναι συνεχώς από πάνω του, ακούει τις ανάγκες του και απολαμβάνει την αγάπη του. Έχουν μια καταπληκτική σχέση.

Ο μικρός μας Tommy είναι πανέξυπνος. Πιο έξυπνος από ένα σκυλί ράτσας. Ακούει και μαθαίνει γρήγορα. Δεν χρειάζεται να επαναλάβεις δεύτερη φορά.

Αν σκέφτεσαι να υιοθετήσεις κι εσύ ένα ζωάκι γιατί το θέλουν τα παιδιά σου, να ξέρεις ότι έχει να προσφέρει και να μάθει πολλά σε ένα παιδί. Το γεμίζει τρυφερότητα, αγάπη, το μαθαίνει να είναι υπεύθυνο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα κατοικίδιο μπορεί να διδάξει στα παιδιά την ενσυναίσθηση, να καταλαβαίνει και να σέβεται τα συναισθήματα των άλλων, αναπτύσσει την κοινωνικότητά του, βοηθάει στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης του. Η φροντίδα που πρέπει να παρέχει στο ζωάκι, κάνει το παιδί να αναπτύξει την κοινωνική του ευθύνη και αυξάνει την αυτοεκτίμησή του μέσω της ικανοποίησης που παίρνει φροντίζοντας ένα κατοικίδιο. Είναι μια όμορφη, γλυκιά συντροφιά γεμάτη συναισθήματα, που μειώνει το στρες από τις σχολικές απαιτήσεις. Τα κατοικίδια προσφέρουν στα παιδιά συναισθηματική υποστήριξης και ένα συναίσθημα ασφάλειας. Το παιδί θεμελιώνει καλύτερη εικόνα του εαυτού του και δημιουργεί πιο υγιείς σχέσεις γενικότερα.

Αν έχεις αποφασίσει να αποκτήσεις ένα ζωάκι που θα σε γεμίσει αγάπη, επικοινώνησε με το Σύλλογο Αδέσποτη Ελπίδα. Υπάρχουν τόσα γλυκά και έξυπνα αδέσποτα που περιμένουν να υιοθετηθούν και να κάνουν τη ζωή σου πιο όμορφη. Για πληροφορίες: https://www.facebook.com/adespoti.elpida/

Φιλιά,
Τατιάνα

 

And More