Πάνω από όλα… η ζώνη σου!

Οι ζώνες, όπως θα έχεις παρατηρήσει, έχουν επιστρέψει δυναμικά τα τελευταία χρόνια και η δυναμική τους αυξάνεται συνεχώς. Γιατί έχουν την ικανότητα να διαμορφώνουν τη σιλουέτα τονίζοντας τη μέση, αλλά και να δίνουν αυτό το κάτι παραπάνω στις εμφανίσεις. Στενές ή φαρδιές, μαύρες ή χρωματιστές, μπορούν πολύ απλά και εύκολα να αναβαθμίσουν στιλιστικά ένα outfit.

Η τάση που αγαπώ ιδιαιτέρως όμως είναι η ζώνη πάνω από το σακάκι. Με μια απλή κίνηση, ακόμα κι ένα κλασικό σύνολο, γίνεται πιο μοντέρνο και αποκτά ενδιαφέρον. Δοκίμασέ το! Kι ένα παλιό σακάκι που έχει ξεχαστεί κάπου στην ντουλάπα σου μπορεί να δείχνει καινούριο, προσθέτοντας απλά το σωστό αξεσουάρ.

Με το τζιν σου, με τις φούστες σου, τα φορέματά σου… Φόρεσε το σακάκι σου που ταιριάζει και με την εποχή, πρόσθεσε τη ζώνη σου και όλα αλλάζουν, γίνονται πιο μοδάτα και θηλυκά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μεταλλική ζώνη, μια χρωματιστή ή μια πιο κλασική. Ό,τι σου ταιριάζει και ό,τι σου κάνει κέφι.

Μερικές συμβουλές που νομίζω ότι θα σε βοηθήσουν:
-Αν το σακάκι σου είναι κοντό, προτίμησε μια medium size ζώνη ή μία πιο λεπτή. Οι πιο φαρδιές ζώνες καλό είναι να συνδυάζονται με τα πιο μακριά σακάκια. Το ζητούμενο πάντα είναι η ισορροπία και η αρμονία στην εικόνα.

-Αν φοράς από μέσα παντελόνι, τοποθέτησε τη ζώνη στο σακάκι σου λίγο πιο πάνω από τη μέση, πάνω δηλαδή από το τελείωμα του παντελονιού, ώστε να μην σου δίνει έξτρα όγκο στην περιοχή της μέσης.

-Αν έχεις ένα σακάκι χωρίς κουμπιά, η ζώνη θα το μεταμορφώσει τέλεια σε τζάκετ.

-Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σακάκι σου και ως τοπ -όχι δηλαδή ως πανωφόρι. Φόρεσε από μέσα απλά ένα lingerie top για τη λεπτομέρεια, αλλά και για να νιώθεις ασφάλεια.

-Είναι μια τάση που μπορείς να τη φορέσεις όλες τις ώρες. Παίξε και πειραματίσου με τα χρώματα, αλλά και με τις υφές, τα υλικά. Δεν είναι απαραίτητο η ζώνη σου να είναι δερμάτινη.

Το ίδιο φυσικά μπορείς να κάνεις και με την καμπαρντίνα σου -επίσης, ένα κομμάτι που φοριέται αυτήν την εποχή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφαιρέσεις τη ζώνη που συνήθως έχουν και να προσθέσεις τη δική σου. Προτίμησε μία δερμάτινη για πιο κομψό αποτέλεσμα ή μία με μεταλλικά στοιχεία. Οι βασικές αποχρώσεις, καφέ ή μαύρο δηλαδή, είναι αυτές που ταιριάζουν περισσότερο σε ένα trench coat.

Οι ζώνες είναι το απόλυτο must have και για άλλη μια σεζόν πρωταγωνιστούν. Πάνω από t-shirts, πάνω από σακάκια, πάνω από φορέματα, πάνω από ό,τι φοράς γενικώς. Είναι αυτό το αξεσουάρ που θα κάνει το ντύσιμό σου πιο ενημερωμένο και τη φιγούρα σου πιο θηλυκή.

Φιλάκια,
Τατιάνα

 

And More