Πως να ομορφύνεις το μπαλκόνι ή τον κήπο σου…

Επιτέλους ο καιρός έφτιαξε. Μύρισε άνοιξη και οι πρώτες καλοκαιρινές σκέψεις έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Δεν ένιωσες κι εσύ την ανάγκη να καθίσεις στο μπαλκονάκι σου; Δεν αναπόλησες εκείνες τις όμορφες νύχτες έξω;

Ήρθε η εποχή που τα επιτρέπει όλα αυτά σιγά σιγά για αυτό δεν έχεις παρά να αφιερώσεις λίγο χρόνο ώστε να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου ή τον κήπο σου. Μπορείς να ξεκινήσεις από αυτό εδώ το Σαββατοκύριακο…

/
Aν θέλεις ένα μοντέρνο αποτέλεσμα πάρε άφθονα βότσαλα και μερικές ξύλινες σανίδες για να δημιουργήσεις ένα μικρό κηπάριο ακόμα και σε μια γωνιά του μπαλκονιού. Ένα μικρό ηλεκτρικό συντριβάνι θα δώσει αέρα… ζεν, ειδικά το βράδυ. Και φυσικά πολλά ρεσώ!

//
Δύο βασικά συστατικά που κάνουν το μπαλκόνι θελκτικό είναι τα μεγάλα φανάρια με μεγάλα κεριά αντί φωτισμού, αλλά και δύο αναπαυτικές πολυθρόνες σεζλόνγκ για τις δροσερές νύχτες αλλά και τις ζεστές ημέρες! Παρατήρησε πόσο εξωτική όψη δίνει στο μπαλκόνι η αγαπημένη φτέρη, ένα φυτό τόσο φτηνό και ανθεκτικό αλλά και τόσο υπέροχο στην όψη!


Τα συστατικά είναι απλά: Δεν χρειάζεσαι τεράστιους χώρους! Μια γωνιά αρκεί! Μερικές κεραμικές σκούρες γλάστρες γεμάτες πρασινάδα, ένας ξύλινος πάγκος με αναπαυτικά μαξιλάρια, ένα λιτό ξύλινο ή μαρμάρινο τραπεζάκι, ένα μικρό χαλάκι και μερικά πήλινα κηροπήγια!

/
Αυτή είναι μια απλή, αλλά τόσο πρωτότυπη ιδέα για να φτιάξεις έναν μίνι κήπο στο μπαλκόνι σου. Μια παλέτα που βρίσκεις σε σουπερμάρκετ, λαϊκές ή και σε καταστήματα ξυλείας γίνεται το τέλειο καφασωτό για να βάλεις τις γλάστρες σου και να δημιουργήσεις μια μίνι πέργκολα!

/
Μην ξεχνάς: τα floral τραπεζομάντηλα είναι το φετινό trend στους εξωτερικούς χώρους γιατί φτιάχνουν τη διάθεση. Αν μάλιστα έχουν ξεμείνει παλιές μεταλλικές καρέκλες από τη μαμά ή τη γιαγιά, ανανέωσε το χρώμα τους και τα μαξιλάρια τους και έχεις την τέλεια vintage σύνθεση!

/
Τα ξυλόφωνα είναι must! Πρώτον διώχνουν ανεπιθύμητους επισκέπτες όπως τα πουλιά και δεύτερον δίνουν μια αίσθηση χαλάρωσης αλλά και εξωτικού! Μπορείς να βρεις μοναδικά ξυλόφωνα μόνο με 10 ευρώ και να αλλάξεις όλη την ενέργεια του μπαλκονιού σου!

/
Έχεις μικρό μπαλκόνι και θέλεις να δείχνει μεγαλύτερο; Μην το πνίξεις στα φυτά, προτίμησε τις μικρές γλάστρες με πολλά χρώματα και το μεγάλο must είναι ένα ριγέ χαλάκι, με τις ρίγες παράλληλα με το μπαλκόνι σου για να του δώσουν βάθος!

/
Άλλη μια φετινή λατρεμένη τάση είναι το στιλ mix&match. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να συνδυάσεις το τραπεζομάντιλο με διαφορετικά σχέδια στα μαξιλάρια στις καρέκλες για να δώσεις παιχνιδιάρικο ύφος στο μπαλκόνι σου.

Για μερικές επιπλέον ιδέες δες και το video από την εκπομπή…

Φιλιά,
Τατιάνα

And More