Ψωνίστε έξυπνα!

Είχα πάρα πολύ καιρό να κάνω shopping. Αγόραζα πράγματα μόνο για τα παιδιά μου τον τελευταίο καιρό. Δεν είχα κέφι. Η οικονομική κρίση μας έχει τρομάξει όλους, μας έχει κάνει να λογοκρίνουμε ακόμα και τις επιθυμίες μας. Αυτόματα πια. Δεν το σκεφτόμουν. Το ένιωθα. Δεν ήθελα να ξοδέψω ούτε ένα ευρώ. Οι πολυτέλειες με έκαναν να νιώθω διαφορετικά πια. Όλα αυτά που κάποτε κοιτούσα με πάθος, όλα αυτά που φάνταζαν στα μάτια μου ονειρικά, είχαν πια άλλη γεύση. Έμοιαζαν μάταια, προκλητικά. Σε έναν κόσμο που καίγεται, κανείς δεν θέλει να “χτενίζεται”…
Έτσι κάπως έχασα την αίσθηση της αγοράς. Μια υποχρέωση όμως με έφερε ξανά στα μονοπάτια του shopping. To σαββατοκύριακο θα πάμε σε μια βάφτιση κι έτσι βγήκα στα μαγαζιά και ψώνισα για όλη την οικογένεια. Έχετε πάει στα μαγαζιά τον τελευταίο καιρό; Η εικόνα που αντίκρισα δεν είχε καμία σχέση με την αγορά πριν από ένα χρόνο περίπου. Τεράστιες προσφορές, εκπτώσεις… Ρούχα και αξεσουάρ σαν να προσπαθούσαν να εγκλιματιστούν στα νέα δεδομένα. Πλατφόρμες εισαγωγής γνωστού οίκου κάποτε έκαναν 400 ευρώ τώρα έχουν πέσει στα 150!!!

Τα καλλούδια, χωρίς το βλέμμα πόθου μιας γυναίκας, χάνουν τη λάμψη τους. Και τώρα, τώρα που η ανασφάλεια επισκίασε τα πάντα, αποζητούν την αγάπη σου, αυτή τη χαρά που είχες κάποτε όταν τα κοιτούσες.
Σε αυτόν τον καινούριο κόσμο των προσφορών, σε αυτή τη νέα πραγματικότητα όπου μόλις τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου οι εκπτώσεις στα επώνυμα ρούχα ξεπερνούν τα δεδομένα που ξέραμε μέχρι τώρα, ψώνισα. Και το ποσό που τελικά χρειάστηκε να διαθέσω για να μας ντύσω όλους, σύζυγο και παιδιά, ήταν περίπου το μισό σε σχέση με πέρισυ.

Η αγορά ακολουθεί κι αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων. Το εισόδημα του μέσου Έλληνα έχει μειωθεί από 30 έως και 35%. Οι τιμές σε πολλά είδη ένδυσης και υπόδησης έχουν πέσει πολύ περισσότερο. Κανείς δεν θέλει να μείνει στο ράφι. Ούτε καν τα αντικείμενα.

Ψωνίστε λοιπόν έξυπνα. Ψάξτε, ρωτήστε, δοκιμάστε, παζαρέψτε… Κάντε κλασικές αγορές, επενδύστε σε καλά υφάσματα και χρώματα ουδέτερα. Οτιδήποτε διατηρεί την αξία του στο χρόνο. Εκμεταλλευτείτε τα νέα δεδομένα και τις απανταχού προσφορές. Ψωνίστε έστω κι ένα κομμάτι. Ίσως αξίζει να αγοράσετε ένα και καλό που θα το φοράτε για χρόνια, παρά πολλά και φτηνά που μετά το πρώτο πλύσιμο είναι άχρηστα.
Επενδύστε σε διαχρονικά κομμάτια. Τώρα μπορείτε. Μπορείτε να μπείτε ακόμα και σε ένα από τα καταστήματα που οι τιμές τους για σας κάποτε ήταν απαγορευτικές. Δοκιμάστε το… Τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά! Οι “ναοί” της μόδας ανακάλεσαν το απαγορευτικό που είχαν υψώσει τόσα χρόνια και τώρα σου χαμογελούν με υπερπροσφορές.
Η κρίση γεννά ευκαιρίες για όσους ξέρουν να τις εκμεταλλευτούν.
Μην απογοητεύεστε. Οι δυσκολίες θα μας κάνουν πιο σοφούς και πιο δυνατούς!!!
Τατιάνα

And More