Σούπα με τορτελίνια: Ένα πιάτο που τρώω δυο μέρες και δεν το χορταίνω. Σου έχω τη συνταγή!

Η γεύση, το φαγητό είναι από τις πιο αγαπημένες απολαύσεις όλων πιστεύω. Και ειδικά τώρα που οι θερμοκρασίες πέφτουν σιγά σιγά, το comfort food είναι ό,τι καλύτερο. Μια αγαπημένη σειρά στην τηλεόραση, οι αγαπημένοι σου άνθρωποι και μια νοστιμότατη σούπα με ζυμαρικά. Παράδεισος! 

Η συνταγή που σου έχω σήμερα είναι μια σούπα με τορτελίνια και λαχανικά που πραγματικά είναι από τα πιο νόστιμα πιάτα που έχω φάει ποτέ. Τρώω δύο συνεχόμενες μέρες και δεν χορταίνω την υπέροχη γεύση της. Είναι από εκείνα τα φαγητά που μαλακώνουν την ψυχή σου, που σε πλημμυρίζουν με ένα αίσθημα ευχαρίστησης και ευτυχίας. Ένα κυρίως γεύμα χορταστικό, πολύ γευστικό και αρκετά εύκολο να το φτιάξεις. Είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει πολύ…

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 2 μέτρια λεμόνια
  • 5 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 400 γρ. τορτελίνια με τυρί
  • 180 γρ. baby σπανάκι

Εκτέλεση:

  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρισε για περίπου έξι λεπτά.
  • Στύψε τα λεμόνια και διατήρησε το ξύσμα ενός λεμονιού.
  • Ρίξε το ξύσμα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά και σοτάρισε για ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου και τα τορτελίνια και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου έξι λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σπανάκι και το χυμό λεμονιού και συνέχισε τον βρασμό για άλλο ένα λεπτό. 


Τατιάνα

And More