Το γράμμα μιας αγανακτισμένης 16χρονης

H 16χρονη Μαρία Mπάλη έστειλε στο TLIFE αυτο το γράμμα, γεμάτο αγωνία για το αβέβαιο μέλλον της! Καλογραμμένο, αληθινό και με την αυστηρότητα της νιότης και των μαραμένων ονείρων της… Αξίζει να το διαβάσουμε όλοι και να λάβουμε το μήνυμά της

Τατιάνα

«Αξιότιμοι» Πολιτικοί Είμαι 16 ετών και με αφορμή τα τελευταία δυσάρεστα γεγονότα γράφω αυτό το γράμμα για να ακουστεί και η φωνή της δικιάς μου γενιάς.

Αισθάνομαι βαθύτατη λύπη όταν εμείς οι νέοι φτάνουμε να αποκαλούμαστε πολιτικοποιημένοι, όχι επειδή το θέλουμε αλλά επειδή είμαστε αναγκασμένοι με τόσες καινούργιες λέξεις ή αρκτικόλεξα (πχ ΔΝΤ, Μνημόνιο).Θα προτιμούσα , λοιπόν , η χώρα μου να μην είχε προβλήματα και ας ήμουν αποστασιοποιημένη από την πολιτική ζωή ,γιατί όσο την μαθαίνω τόσο την απεχθάνομαι.. Εκεί καταντήσαμε!

Κάποτε αποκαλούσαμε τον Περικλή ιδρυτή της δημοκρατίας και τώρα εσείς αυτήν την αξία την έχετε καταπατήσει με το να γίνεστε «τσιράκια» των ΜΕΓΑΛΩΝ ,που στις πλάτες της Ελλάδας στηρίζονται για να επωφεληθούν οικονομικά και πολιτικά.

Ωστόσο για να διαχωρίσω τη θέση μου , εκφράζω την απέχθειά μου για τα κόμματα .Αυτή την στιγμή δεν υποκινούμαι από κανέναν , πόσο μάλλον από βουλευτές και ιδεολογίες που θεωρούν τη Βουλή πεδίο μάχης και ανταλλαγής ανάρμοστων χαρακτηρισμών και όχι χώρο γόνιμου διαλόγου και συνεργασίας.

Μπορεί το ύφος μου να είναι απότομο και προκλητικό , αλλά όπως εσείς οδηγήσατε προκλητικά την χώρα στην ηθική, οικονομική, ψυχολογική καταστροφή και υποβάθμιση , έτσι και εγώ ως νέος ΑΠΑΙΤΩ και ΔΙΕΚΔΙΚΩ! Αρχικά θέλω να τονίσω ότι η γενιά μου δεν έχει πια όνειρα, γιατί , όσο συμπαγή και ουτοπικά ήταν ήρθατε εσείς και ρίξατε την τελευταία κλωτσιά σε αυτό το ντόμινο και τα διαλύσατε όλα.

Πλέον δεν υπάρχει χρόνος για όνειρα , όταν σε κάθε σπιτικό επικρατούν οικονομικά προβλήματα και εντάσεις. Όταν δεν υπάρχουν λεφτά για φροντιστήρια , πως μπορώ να ονειρευτώ τον εαυτό μου να σπουδάζει; Και πείτε θεωρητικά ότι περνάω στο πανεπιστήμιο. Θα έχουν μετά οι γονείς μου την οικονομική δυνατότητα να με συντηρήσουν και να με ενισχύσουν οικονομικά στις μεταπτυχιακές μου σπουδές ;

Βλέπετε το Harvard είναι προπωλημένο πιθανότατα σε μελλοντικούς πρωθυπουργούς , σε παιδιά που δεν διαφέρουν από εμάς πνευματικά αλλά οικονομικά . Ισως για αυτό το λόγο οι πολιτικοί δεν ασχολούνται με μας, τα παιδιά του δημοσίου…

Η απάντηση σας σε όλα τα παραπάνω είναι ότι φταίει το σύστημα. Πρώτα φταίει ο λαός ,για την ψήφο εμπιστοσύνης και μετά εσείς που θεωρείται ότι η νεολαία είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης .Τα τελευταία 5 χρόνια μάλιστα οι Υπουργοί Παιδείας είχαν το θράσος να ζητήσουν από τα παιδιά του Γυμνασίου-Λυκείου να γράψουν έκθεση για την δημοκρατία .Ποια δημοκρατία; Δεν βιώνουμε δημοκρατία , βιώνουμε αδικία!

Αυτούς που λυπάμε είναι τους γονείς μου , οι οποίοι όπως κάθε γονιός , θέλουν το παιδί τους να έχει το καλύτερο. Όταν αύριο δεν έχει χρήματα τι θα μου πεί κύριοι βουλευτές; Αυτά τα έχετε σκεφτεί; Έχετε αναλογιστεί τις ευθύνες σας; Δεν απευθύνομαι μόνο στους βουλευτές της κυβέρνησης αλλά σε όλους τους βουλευτές .Αυτό που έχω να πώ είναι ότι ξοφλήσατε!

Ακόμα , πιστεύω κύριε Αντιπρόεδρε της κυβέρνησης (Πάγκαλος) πως η φράση «Μαζί τα φάγαμε» χρειαζόταν την εξής διευκρίνιση «Εμείς τα φάγαμε και η νέα γενιά καλείται να πληρώσει τα σπασμένα τόσων γενεών.» Η αδιαφορία σας δε μας πτοεί! Εμείς θα συνεχίσουμε να φοράμε παρωπίδες και θα σας αγνοούμε όπως εσείς μας αγνοείται γιατί όπως είπε και ο Καζαντζάκης «Για να είμαι ελεύθερος , πρέπει κάθε μέρα να αγωνίζομαι για να γίνω ελεύθερος».

Και κάτι τελευταίο. Ο Πλάτωνας κάποτε είπε ότι την χώρα αυτή πρέπει να την διοικούν φιλόσοφοι .Δυστυχώς σήμερα τη διοικούν φίλοι του πλούτου και της δόξας!!! ΑΥΤΑ ΝΟΙΩΘΕΙ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΓΥΡΝΑΕΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ , ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ. Ευχαριστώ

Read More

And More