Το λευκό ποδήλατο

Αλήθεια εσείς κάνετε ποδήλατο; Αγόρασα ποδήλατο μετά από πολλά χρόνια. Για την ακρίβεια, μου το αγόρασε ο Νίκος με τα παιδιά. Μια μέρα γυρίζοντας το βράδυ στο σπίτι, το ολόλευκο ποδήλατό μου με περίμενε στην είσοδο του σπιτιού. Αρχικά δεν μπορώ να σας πω ότι ένιωσα τον ενθουσιασμό που έδειχνα ως παιδί μπροστά σε ένα τέτοιο δώρο. Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό είναι η λέξη ταλαιπωρία. Μετά η προοπτική της ορθοπεταλιάς στις ανηφόρες και τέλος το ενδεχόμενο ατυχήματος. Κουράστηκα με το που το είδα!!!

Στη συνέχεια ξεκίνησε το… ψήσιμο από το γιο μου: Μαμά τώρα που γύρισες από τη δουλειά -ξεκούραστη βεβαίως βεβαίως- θα πάμε βόλτα με τα ποδήλατα; Έλα τώρα, μαμά, το περίμενα πως και πως. Εσύ, εγώ κι ο μπαμπάς. Please, μαμά!!!
Έβγαλα τις γόβες, φόρεσα σορτσάκι και αθλητικά και ανέβηκα στο λευκό μου ποδήλατο. Το μαγικό έγινε… έτσι ξαφνικά! Οι πρώτες πεταλιές είχαν μια αστάθεια. Χάρισα ένα αστείο θέαμα στην οικογένεια οφείλω να ομολογήσω. Σύντομα όμως μια αίσθηση ελευθερίας με πλημμύρισε, κι ας είχε τις ανηφορίτσες του ο δρόμος. Ο χρόνος γύρισε πίσω και η γκρίνια έγινε χαμόγελο.

Μετά τη βόλτα ένιωθα τα πόδια λίγο να τρέμουν. Οι κοιμισμένοι από τις καλοκαιρινές διακοπές τρικέφαλοι είχαν… ξυπνήσει απότομα. Είχα πραγματικά ξεχάσει πόσο καλή γυμναστική είναι το ποδήλατο. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό στην κατηγορία Fitness του TLIFE.

Θα σας πρότεινα να το δοκιμάσετε κι εσείς αν ζείτε σε περιοχή που το επιτρέπει. Ήδη το σύνθημα “Αφήστε το αυτοκίνητο, κυκλοφορήστε με ποδήλατο” δόθηκε από χθες σε τρεις δήμους -στη Νέα Ερυθραία, στη Ναύπακτο και σύντομα στην Κέρκυρα. Οι δήμοι αυτοί εφάρμοσαν ένα σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων στους δημότες για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και η ανταπόκριση ήταν μεγάλη.

Μακάρι να καταφέρουν και άλλοι δήμοι της χώρας να πάρουν τέτοιες πρωτοβουλίες και βέβαια να βρουν χώρο(!) για ποδηλατοδρόμους. Ολλανδία και Αυστρία σίγουρα δεν θα γίνουμε με μιας. Όμως καλό είναι να στηρίζουμε τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες. Για την υγεία μας, για την τσέπη μας, και για τις πόλεις μας… ρε γαμώτο!

Σας φιλώ γλυκά,
Τατιάνα

And More