“Το ναυάγιο του… Greek Central Park!”

Εδώ και δώδεκα χρόνια μένω στα νότια προάστια. Εδώ έμενε ο άντρας μου όταν γνωριστήκαμε, εδώ φτιάξαμε το σπίτι μας, εδώ μεγαλώνουν τα παιδιά μας. Εδώ και χρόνια ονειρευόμουν τη δημιουργία ενός μεγάλου χώρου πρασίνου στη θέση του ελληνικού.
Από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα σχέδια για δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στην περιοχή ενθουσιάστηκα. Ήρθαν στο μυαλό μου εικόνες από το Central Park της Νέας Υόρκης και από το Hyde Park του Λονδίνου. Φαντάστηκα κόσμο να κάνει βόλτα και πικ νικ στο χορτάρι. Σκέφτηκα πόσο θα άλλαζε η ατμόσφαιρα. Ο Θαλασσινός αέρας σε συνδυασμό με τον τεράστιο πνεύμονα πρασίνου του ελληνικού θα αποτελούσε έναν υπέροχο συνδυασμό.
Τελικά το σχέδιο για το Greek Central Park ναυάγησε. Απ ότι φαίνεται θα γίνει Big Arabic Park!!! Θα πέσει η κελεμπία και το πετροδολάριο σύννεφο!
Ένας από τους πιο ισχυρούς οικονομικά ανθρώπους του κόσμου, ο Εμίρης του Κατάρ, αποφάσισε να επενδύσει πέντε δισεκατομμύρια ευρώ στην περιοχή.
Το σχέδιο της Qatar Investment Authority είναι να δημιουργήσει πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου του ελληνικού. Ακόμη θα αναλάβει την υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος ώστε να ενωθούν οι χώροι των ακινήτων με τη θάλασσα, ενώ αναμένεται να αξιοποιηθεί η μαρίνα στο χώρο του Αγίου Κοσμά ,που μετά τους Ολυμπιακούς παραμένει ανενεργή.
Το τεράστιο αυτό έργο θα δημιουργήσει 4.000 με 5.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή του και 1000 στο στάδιο της λειτουργίας του.
Το ελληνικό κράτος αναμένεται να παραχωρήσει για την επένδυση 2.000 στρέμματα ενώ θα μείνουν άλλα 2000 στρέμματα για την κατασκευή πάρκου.
Eίναι πολλοί αυτοί που διαφωνούν με την κίνηση αυτή. Όσο κι αν σας κάνει εντύπωση εγώ δεν είμαι ανάμεσά τους. Όσο κι αν με πονάει , είμαι από αυτούς που στηρίζω αυτήν την επιλογή. Γιατί εκεί που μας έφτασαν οι ανάξιες κυβερνήσεις αυτού του τόπου, τέτοιες κινήσεις μοιάζουν μονόδρομος.
Σε μια χώρα όμως που η ανάπτυξη αποτελεί μοναδική ελπίδα για να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο, το ζεστό χρήμα του Άραβα κροίσου με τις τρεις γυναίκες και τα 27 παιδιά, είναι μια αρχή για εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό. Άλλωστε οι έλληνες επιχειρηματίες έσπευσαν μέσα στην κρίση να αδειάσουν τις ελληνικές τράπεζες από τα δικά τους χρήματα. Ας αφήσουν τα ξένα να μπουν στη χώρα.
Τους ξένους επενδυτές τους έχουμε αυτή τη στιγμή τεράστια ανάγκη για να ορθοποδήσουμε ακόμη και αν αυτό μας κοστίσει 2.000 στρέμματα πρασίνου, ακόμη και αν αυτό μας στερήσει προσωρινά το όνειρο!!!
Τατιάνα

And More