Το μπρόκολο είναι λαχανικό εποχής και σήμερα θα το συνδυάσεις με κοτόπουλο και σουσάμι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
-
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε λωρίδες
-
1 μικρό μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
-
2 κ.σ. σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
-
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-
1 μικρό κομμάτι τζίντζερ (1 κ.γ.), τριμμένο
-
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
-
1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
-
1 κ.σ. λευκό ξύδι
-
1 κ.γ. κορν φλάουρ
-
1 κ.σ. νερό
-
Σουσάμι καβουρδισμένο
-
Φρέσκο κρεμμυδάκι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράζεις το μπρόκολο για 2–3 λεπτά σε αλατισμένο νερό και το αφήνεις στην άκρη
-
Ζεσταίνεις σε 1 κ.σ. σησαμέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρεις το κοτόπουλο για 6–8 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
-
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύεις τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το ξύδι, το κορν φλάουρ και το νερό
-
Προσθέτεις στο τηγάνι το σκόρδο και το τζίντζερ και τα σοτάρεις για 30 δευτερόλεπτα
-
Ρίχνεις τη σάλτσα και το μπρόκολο, ανακατεύεις καλά και το αφήνεις να σιγοβράζει για 2–3 λεπτά
-
Ρίχνεις το καβουρδισμένο σουσάμι και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρεις με ρύζι.
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ