Βασίλισσα Ελισάβετ: Υπό συνεχή παρακολούθηση – Αγωνία για την υγεία της

Αγωνία για τη βασίλισσα Ελισάβετ και την υγεία της. Το Παλάτι ανακοίνωσε ότι τίθεται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση. Όπως έχει γίνει γνωστό, οι γιατροί της βρίσκονται σε επιφυλακή ενώ όλα τα μέλη της οικογένειάς της είναι ενημερωμένα.

Οι ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας έχουν ενταθεί μετά και την εμφάνισή της στην πρόσφατη επίσκεψη της νέας πρωθυπουργού στο Ανάκτορο του Μπαλμόραλ στην Σκωτία.

Εκπρόσωπος του Παλατιού δήλωσε: «Μετά από νέες εξετάσεις σήμερα το πρωί οι γιατροί της Βασίλισσας ανησύχησαν και αποφάσισαν να είναι διαρκώς υπό παρακολούθηση».

Η 96χρονη βασίλισσα, η οποία βρίσκεται στο κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας, συνάντησε την Τρίτη την Λιζ Τρας για να της αναθέσει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, έχοντας νωρίτερα δεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον που υπέβαλε επισήμως την παραίτησή του από την πρωθυπουργία.

Λιζ Τρας: Το μήνυμα της πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας δήλωσε ότι ολόκληρη η χώρα είναι «βαθιά ανήσυχη» για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ.«Ολόκληρη η χώρα ανησυχεί βαθιά με τα νέα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αυτό το μεσημέρι», είπε.

«Οι σκέψεις μου – και οι σκέψεις των ανθρώπων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο – είναι με τη βασίλισσα και την οικογένειά της αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Λίντσεϊ Χόιλ, ανέφερε ότι η βασίλισσα βρίσκεται στις σκέψεις και τις προσευχές των μελών του κοινοβουλίου.

«Οι σκέψεις μου βρίσκονται με την Μεγαλειότητά της την βασίλισσα και την οικογένειά της», δήλωσε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ εκφράζοντας την βαθιά του ανησυχία και προσθέτοντας ότι συμμερίζεται με ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο τις ελπίδες για την ανάρρωσή της.

Ακύρωσε συναντήσεις

Να σημειωθεί ότι η βασίλισσα Ελισάβετ ακύρωσε συνάντησή της με τους συμβούλους της, η οποία ήταν προγραμματισμένη για χθες το απόγευμα, κατόπιν σύστασης των γιατρών της να ξεκουραστεί, μετά την συνάντηση που είχε με την Λιζ Τρας για να της αναθέσει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

 

Read More

And More