3 ζώδια που συναντούν δυσκολίες προς το τέλος του Μαΐου

Για πολλούς ο Μάιος είναι ο πιο χαρούμενος μήνας της άνοιξης, λόγω του ευχάριστου καιρού και της ανθοφορίας της φύσης. Η θετική διάθεση είναι διάχυτη και υπάρχει στην ατμόσφαιρα η προσμονή του καλοκαιριού, της πιο χαλαρής εποχής του έτους. Θα είναι αρκετά τα ζώδια που θα βιώσουν θετικές αλλαγές στις ζωές τους μέσα στον μήνα. Υπάρχουν όμως και αυτοί που θα δυσκολευτούν αρκετά να πετύχουν τους στόχους τους, καθώς θα αντιμετωπίσουν προκλήσεις και εμπόδια. Τα μαθήματα που θα πάρουν θα είναι όμως πολύτιμα, ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν καλύτερα τις ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν στο άμεσο μέλλον. Οι ταλαίπωροι του Μαΐου θα είναι οι Ιχθείς, οι Καρκίνοι και οι Κριοί, οι οποίοι θα πρέπει να μετατρέψουν τις δυσκολίες σε προκλήσεις, να επιλύσουν τα προβλήματα τους και να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία τους αυτή σαν εφαλτήριο για το επόμενο κεφάλαιο της ζωής τους.

Ιχθύες

Τον τελευταίο καιρό φαίνεται να σας ταλαιπωρούν πολλά μικρά προβλήματα που δεν σας αφήνουν να ηρεμήσετε και σας επιβαρύνουν ψυχικά. Είναι σημαντικό να εντοπίσετε την πηγή των προβλημάτων και να αντιμετωπίσετε το κακό στην ρίζα του. Μπορεί να χρειαστεί να παραδεχτείτε μια αλήθεια για τον εαυτό σας, ίσως να πρέπει να εξομολογηθείτε κάποια συναισθήματα που κρύβετε για ένα άτομο ή να εκφράσετε την ειλικρινή σας άποψη για ένα ορισμένο συμβάν. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας για τα συναισθήματα σας. Διαφορετικά δεν θα μπορέσετε ποτέ να ηρεμήσετε ουσιαστικά και να βρείτε τις ισορροπίες σας σαν άτομο. Εστιάστε σε ότι είναι πραγματικά σημαντικό, πάρτε κάποιες αποστάσεις από το γεγονός που σας απασχολεί για να έχετε μια σχετική αντικειμενικότητα και διαχειριστείτε το πρόβλημα ώστε να επιλυθεί οριστικά. Όσο δύσκολο και αν σας φαίνεται, παρηγορηθείτε από το γεγονός ότι θα μπορέσετε να απολαύσετε ακολούθως την ηρεμία σας, χωρίς να σας βαραίνει το άγχος ενός προβλήματος που εκκρεμεί.

Καρκίνος

Έχετε την έντονη επιθυμία για πρόοδο, αλλά ίσως να αισθάνεστε ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν είναι αυτή που θα σας ευνοήσει στην επίτευξη των στόχων σας. Η συνειδητοποίηση αυτή ενδεχομένως να σας ρίξει ψυχολογικά και να αποτελέσει σημαντικό τροχοπέδη στην πορεία σας. Αντί να επιτρέψετε στις αντιξοότητες να εκτροχιάσουν το ταξίδι σας προς την πρόοδο, αξιοποιήστε την έμφυτη ανθεκτικότητα σας. Αναγνωρίστε την ικανότητα σας να υποστηρίζετε τις θετικές αλλαγές, διατηρήστε την ψυχραιμία σας και εστιάστε στην συνολική εικόνα για να μπορέσετε να βάλετε τα πράγματα στην θέση τους. Μπορεί να συναντήσετε σειρά αντιξοοτήτων που θα παρεμποδίσουν την επίτευξη των στόχων σας και ενδεχομένως να πρέπει να συγκρουστείτε με άτομα του περιβάλλοντος σας. Εάν καταφέρετε να διαχειριστείτε τα νεύρα σας και να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας, αποφεύγοντας περιττές και ανώφελες αντιπαραθέσεις, θα μπορέσετε να κλείσετε με επιτυχία κάποιες καταστάσεις και να δημιουργήσετε χώρο για καινούργια ξεκινήματα. Οι ευκαιρίες δεν θα αργήσουν να φανούν!

Κριός

Ίσως να αισθάνεστε ότι έχετε χάσει τον έλεγχο κάποιων καταστάσεων ή ότι η ζωή σας κυλάει άτονα και ανούσια. Μην χάνετε την θετική σας ενέργεια, επιμείνετε στις προσπάθειες σας και οι δυσκολίες θα περάσουν, όπως πέρασαν και τόσες άλλες. Το διάστημα αυτό ενδεχομένως να βασανίζεστε από συναισθήματα ζήλιας, γιατί άλλοι καταφέρνουν να διαπρέψουν, εκεί που εσείς συναντάτε συνεχή εμπόδια. Είναι για σας ένα δύσκολο χάπι να το καταπιείτε, ειδικά εάν υπερηφανεύεστε για τις δεξιότητες, τις δυνάμεις και τα ταλέντα σας. Η αβεβαιότητα που επικρατεί στον τομέα που σας ενδιαφέρει άμεσα το διάστημα αυτό, θολώνει την κρίση σας και δεν σας επιτρέπει να σκεφτείτε καθαρά και να πάρετε λογικές αποφάσεις. Θα πρέπει ίσως να αναρωτηθείτε, κατά πόσο η αντίληψη για τον εαυτό σας επηρεάζει τις σχέσεις σας με τους γύρω σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για μια απόλυτα απαραίτητη ενδοσκόπηση, που θα σας επιτρέψει να αναδιοργανώσετε τις σκέψεις σας και να αποκτήσετε κάποια σαφήνεια για το τι συμβαίνει γύρω σας. Το ταξίδι αυτό της ενδοσκόπησης θα φέρει όχι μόνο ηρεμία στο μυαλό και στην ψυχή σας, αλλά και αυτογνωσία, που θα ανοίξει τον δρόμο για πιο ισορροπημένες επιδράσεις με τον κόσμο που σας περιβάλλει και θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια πιο ξεκάθαρη αίσθηση της πορείας που ακολουθείτε.

Κεντρική φωτογραφία: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164