Ανάδρομος Ερμής στον Καρκίνο από 18 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου 2020

Η αστρολόγος Αλίντα Κανάκη γράφει για τον Ερμή που για άλλη μια φορά γύρισε ανάδρομος. Πώς θα επηρεάσει;

Ο Ερμής, ο πλανήτης της επικοινωνίας, είναι για τρεις έως τέσσερις φορές το χρόνο σε ανάδρομη πορεία. Και οι φορές αυτές, πέρα από την ακαταστασία που φέρνουν στις ζωές των περισσότερων, μας δίνει την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε πιστεύω και αξίες, σχέσεις ή ημιτελή σχέδια. Σαν πλανήτης αντιπροσωπεύει τη σκέψη και τη γνώση, τον τρόπο που επικοινωνούμε με τους γύρω μας, τα αδέλφια και τους γείτονές μας. Είναι ρυθμιστής του εμπορίου και των ταξιδιών, των διαπραγματεύσεων και των συμφωνιών, οπότε όλοι αυτοί οι τομείς επηρεάζονται ή δυσλειτουργούν σε κάποιο βαθμό την περίοδο της ανάδρομης πορείας του.

Κάποιοι άνθρωποι είναι πιο ευαίσθητοι στους ανάδρομους κύκλους του Ερμή, ενώ κάποιοι άλλοι, όχι μόνο δεν επηρεάζονται αρνητικά, αλλά αντίθετα βιώνουν φάσεις εύνοιας. Ας δούμε λοιπόν από τι εξαρτάται η διαφοροποίηση αυτή. Ο Ερμής είναι κυβερνήτης των Διδύμων και των Παρθένων. Όσοι έχουν γεννηθεί στα δύο αυτά ζώδια, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες στα δύο αυτά ζώδια, επηρεάζονται περισσότερο από το σύνολο ή βιώνουν τις καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν με πολύ μεγαλύτερη ένταση. Αντίθετα, όσοι από μας έχουμε γεννηθεί σε ανάδρομο Ερμή, όχι μόνο δεν μας επηρεάζει η ανάδρομη πορεία του, αλλά βρισκόμαστε στο απόγειο του όποιου επικοινωνιακού μας χαρίσματος.

Και μιας και ο Ερμής είναι ανάδρομος 3-4 φορές το χρόνο για περίπου 3 βδομάδες, όσοι παρουσιάζουν ανάδρομο Ερμή στον γενέθλιο χάρτη τους υπολογίζονται περίπου στο 18% του γενικού πληθυσμού! Δεν έχετε λοιπόν παρά να δείτε τον γενέθλιο χάρτη σας για να γνωρίζετε, εάν οι γενικές οδηγίες που δίνονται κάθε φορά κατά την ανάδρομη κίνηση του Ερμή σας αφορούν ή όχι.

Η δεύτερη ανάδρομη πορεία του αυτήν τη χρονιά πραγματοποιείται στο ζώδιο του Καρκίνου. Ξεκινάει από την 14ο του ζωδίου, από τα μισά δηλαδή του δεύτερου δεκαήμερου, για να περάσει στη 1 Ιουλίου στο πρώτο δεκαήμερο, κλείνοντας τον ανάδρομο αυτό κύκλο στις 12/7, στις 5ο του Καρκίνου. Και καθώς οι ενέργειες του πλανήτη χρωματίζονται από τα χαρακτηριστικά των ζωδίων που διέρχεται, ο Ερμής αυτήν τη φορά, ιδίως το διάστημα του Ιουλίου, θα είναι ευσυγκίνητος, ευαίσθητος, γκρινιάρης και παραπονιάρης. Το ζώδιο του Καρκίνου όμως κατευνάζει την παρορμητική φύση του πλανήτη και μας κάνει πιο συνετούς.

Το ξεκίνημα της ανάδρομης πορείας του χαρακτηρίζεται αυτήν τη φορά από δύο συνόδους με τον Σείριο και τον αστεροειδή Μήτις. Την κύρια επιρροή ωστόσο την ασκεί ο Σείριος, καθώς είναι το λαμπρό από όλους τους απλανείς αστέρες του ουρανού μας. Ο Σείριος συνδέεται με το πάθος και την αφοσίωση, τον ενθουσιασμό ή τη δυσαρέσκεια, την τιμή και τη φήμη. Η σύνοδος του με τον Ερμή θα μπορούσε από τη μια να φέρει ένα βαρύ τραυματισμό από ατύχημα ή υπαρξιακές ανησυχίες που συνδέονται με την εκκλησία ή την θρησκευτική πίστη, από την άλλη όμως είναι ικανή να επισφραγίσει μια επιχειρηματική επιτυχία ή να απολαύσουμε τη στήριξη και την βοήθεια ενός ατόμου με μεγάλη επιρροή. Προσοχή όμως στα ατυχήματα, καθώς και στις επιθέσεις από σκύλους!

Μια εξαιρετικά σημαντική όψη της περιόδου αυτής θα είναι το τετράγωνο που θα σχηματίσει στις 30 Ιουνίου με την σύνοδο Δία-Πλούτωνα, και καθώς η σύνοδος αυτή συνδέεται με τα στάδια εξάπλωσης και κορύφωσης του Covid19, θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις από το πεδίο αυτό και συνεπακόλουθα, λόγω της εμπλοκής του Ερμή, από το μέτωπο των διεθνών μετακινήσεων, με ξαφνικές δυσκολίες να εμφανίζονται στις αεροπορικές κυρίως μεταφορές στην καρδιά του καλοκαιρού.

Το εξάγωνο που σχηματίζει στις 1/7 με τον Ουρανό και η σύνοδος του με τον Ήλιο θα δώσει την ευκαιρία σε πολλούς να αξιοποιήσουν μια έξυπνη ιδέα του παρελθόντος, ενώ το τετράγωνο του με τον Άρη στις 8 Ιουλίου μπορεί να φέρει καυγάδες, φασαρίες και ατυχήματα.

Η παρούσα ανάδρομη πορεία του Ερμή θα έχει λίγο από όλα, ως συνήθως, και πέρα από τις κλασσικές μας παραινέσεις για προσοχή και αυτοσυγκράτηση, ηρεμία και υπομονή, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η επαγρύπνηση μας θα πρέπει να είναι αυξημένη σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού.

 

Read More

And More