Απρίλιος 2021: Οι όψεις της Αφροδίτης. Πώς επηρεάζουν τις ερωτικές σχέσεις; Ποια ζώδια πρέπει να προσέχουν;

Η αστρολόγος Αλίντα Κανάκη γράφει για της όψεις της Αφροδίτης και για το πως αυτές επηρεάζουν τις σχέσεις μας…

Η Αφροδίτη θα συνεχίσει την διέλευση της μέσα από το ζώδιο του Κριού μέχρι τα μέσα του Απρίλη, για να περάσει μετά στον φυσικό της χώρο, στον Ταύρο και να ξαποστάσει. Όσα θα βρίσκεται στον Κριό, η Αφροδίτη είναι ανήσυχη, νευρική, υπερευαίσθητη και ευερέθιστη. Σχόλια και παρατηρήσεις μπορούν να μας πληγώσουν τώρα βαθιά και να έχουν καταστροφική επίδραση στην ψυχική υγεία και ισορροπία μας. Όσο για οποιαδήποτε κριτική στην εξωτερική μας εμφάνιση, είναι απλά αδιανόητη, μια πράξη προδοσίας.

Η ερωτική και παιχνιδιάρα Αφροδίτη, όσο φιλοξενείται στον Κριό χάνει την φλόγα της, τον ρομαντισμό της, την σαγήνη και την γοητεία της, και μαζί με όλα αυτά και την αμεσότητά της. Οι σχέσεις γίνονται πιο επιφανειακές, η επικοινωνία συμβατική, οι συζητήσεις μεταξύ συντρόφων παράλληλοι μονόλογοι, που κανείς δεν κάνει τον κόπο να ακούσει τα λεγόμενα του συνομιλητή του. Η απομάκρυνση και η ψυχρότητα είναι σχεδόν δεδομένη, τόσο για τα ζευγάρια που μοιράζονται τις ζωές τους για χρόνια, όσο και για τους πρόσφατα ερωτευμένους. Ειδικά για τους δεύτερους, η διέλευση αυτή μέσα από τον Κριό φέρει τις πρώτες δύσκολες, πεζές στιγμές στο ζευγάρι, και ως εκ τούτου και το πρώτο stress test της σχέσης. Θα αντέξει τους κλυδωνισμούς ή όχι;

Την περίοδο της παραμονής της Αφροδίτης στον Κριό τον μήνα αυτό, έχουμε δύο αξιόλογες όψεις: Ένα εξάγωνο με τον Δία και ένα τετράγωνο με τον Ποσειδώνα.

Το εξάγωνοι Αφροδίτης – Δία σχηματίζεται στις 10 Απριλίου και επιδρά κυρίως στα ζώδια του παρορμητικού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και του σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του τρίτου δεκαήμερου, με ιδιαίτερη έμφαση σε Κριούς και Υδροχόους που φιλοξενούν τους εμπλεκόμενους πλανήτες. Είναι μια όψη που θα φέρει μια αίσθηση ευδαιμονίας και ευτυχίας στους κόλπους της οικογένειας, θα οδηγήσει τους συντρόφους σε αμοιβαία κατανόηση, μετά από ένα μήνα παράλληλων διαδρομών, και σε μια αναθέρμανση της ερωτικής ζωής του ζεύγους. Με την όψη αυτή ίσως να υπάρξουν δεσμεύσεις για την εμβάθυνση της σχέσης στο επόμενο λογικό επίπεδο, που μπορεί να είναι από μια συμβίωση, μια πρόταση γάμου ή ακόμη και ένας γάμος εξπρές. Η σημαντικότερη επιρροή της όψης είναι ότι επιτέλους επικοινωνούν επί της ουσίας οι σύντροφοι μεταξύ τους και έχουν πραγματική διάθεση να κάνουν σοβαρά βήματα προόδου και βελτίωσης της σχέσης τους.

Την αμέσως επόμενη μέρα, στις 11 Απριλίου συναντά η Αφροδίτη τον Πλούτωνα σε μια όψη τετραγώνου. Τόσο η εμπλοκή του Πλούτωνα, όσο και το είδος της όψης θα πρέπει να μας ανησυχήσει, καθώς μας προϊδεάζει για μια επερχόμενη κρίση στις οικογενειακές σχέσεις. Ίσως να υπάρξουν πιεστικά προβλήματα οικονομικής φύσης στο σπίτι που θα φέρουν εντάσεις, μπορεί να εμφανιστούν δυσκολίες σε κληρονομικά ζητήματα, ίσως να αφορούν στα ζητήματα που θα προκύψουν και θα αναστατώσουν την ηρεμία μας, την ακίνητη περιουσία μας. Είναι μια όψη που φέρνει απογοητεύσεις, διχογνωμίες, συγκρούσεις και νευρικότητα. Προσοχή θα πρέπει να δείξετε στα λεγόμενά σας για να μην πυροδοτήσετε ακόμη μεγαλύτερες εντάσεις, καθώς επίσης και στις δαπάνες σας, για να μην ξεφύγετε. Κινδυνεύετε επίσης να χάσετε το πορτοφόλι σας ή κάποια πολύτιμα έγγραφά σας. Η όψη αυτή είναι δυσαρμονική για καινούριες σχέσεις, νέους έρωτες ή δεσμεύσεις σε συναισθηματικό επίπεδο, για αλλαγή κατοικίας ή για προγραμματισμό μιας εγκυμοσύνης. Αφορά τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) του τρίτου δεκαήμερου, ιδίως δε Κριούς και Αιγόκερους, οι οποίοι φιλοξενούν τους δύο πλανήτες.

Στις 14 Απριλίου μπαίνει η Αφροδίτη στον Ταύρο και αμέσως καταλαγιάζει το κλίμα, εκλείπει η ένταση μεταξύ των συντρόφων και αρχίζουμε να επικοινωνούμε και πάλι με το ταίρι μας και να επανέρχεται ο ρομαντισμός στην σχέση. Η Αφροδίτη στον Ταύρο επιτρέπει στον εαυτό της να ξαποστάσει, να χαλαρώσει και να απολαύσει. Είναι μια περίοδος που οι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας θα μειωθούν, θα έχουμε μια ροπή στην τεμπελιά και την καλοπέραση, θα ξυπνά συχνά πυκνά το καταναλωτικό μας πνεύμα και θα θελήσουμε να ανανεωθούμε, τουλάχιστον εξωτερικά μέσα από ψώνια και περιποίηση. Ειδικά μετά από πολλούς μήνες στέρησης και εγκλεισμού, τώρα περισσότερο από ποτέ θα θελήσουμε να μας κανακεύσουμε, όσο τουλάχιστον μπορεί να αντέξει το πορτοφόλι του καθένα. Με την Αφροδίτη στον Ταύρο ο ιδεαλισμός περνά στο παρασκήνιο και επικρατούν τώρα πιά ζητήματα υλικής φύσης και απολαύσεων.

Αν και η περίοδος μετά τις 14 Απριλίου φαίνεται να είναι πολύ καλύτερη για τα αισθηματικά μας, σε σχέση με το πρώτο μισό του μήνα, εν τούτοι υπάρχουν δύο όψεις που φροντίζουν να μας θυμίσουν, ότι η ζωή δεν είναι μόνο διασκέδαση και καλοπέραση. Πρόκειται για μια σύνοδο με τον Ουρανό και ένα τετράγωνο με τον Κρόνο.

Στις 22 Απριλίου συναντά η Αφροδίτη τον Ουρανό σε μια όψη συνόδου, που υπόσχεται μια πραγματική επανάσταση στην προσωπική μας ζωή. Έχουμε βαρεθεί τα γνωστά και τετριμμένα, την μονοτονία και την ασφάλεια του γνώριμου και έχουμε ανάγκη τώρα πια για κάτι νέο, κάτι ασυνήθιστο, κάτι ανατρεπτικό και αναζωογονητικό. Σε επίπεδο σχέσεων, η όψη αυτή μπορεί να αποδειχτεί πραγματικά καταστροφική. Ενεργοποιεί φυγόκεντρες δυνάμεις που απομακρύνουν τους συντρόφους και οδηγούν σε χωρισμούς, προσωρινούς ή οριστικούς. Διαδραμάτισε και η περίοδος της καραντίνας και του μακροχρόνιου εγκλεισμού μας ένα σημαντικό ρόλο, καθώς επιδείνωσε τις σχέσεις μεταξύ των συντρόφων και προλείανε το έδαφος για τις εξελίξεις που θα φέρει η παρούσα όψη. Γινόμαστε με την σύνοδο Αφροδίτης – Ουρανού αχαλίνωτοι, εριστικοί, ανεξέλεγκτοι, και σε καμία περίπτωση μην φανταστείτε ότι μια μακροχρόνια αρμονική σχέση δεν μπορεί να δεχτεί κλυδωνισμούς τέτοιους, που θα μπορούσαν να την διαλύσουν. Κανείς δεν είναι ασφαλής, εάν δεν προσπαθήσει πραγματικά σκληρά για την επόμενη μέρα του γάμου ή της σχέσης, μια και δύσκολα θα καταφέρει να επιβιώσει από την κρίση αυτή όντας στον αυτόματο πιλότο.

Η σύνοδος όμως χτυπάει και έναν ακόμη τομέα της καθημερινότητα μας, πέρα από τα συναισθηματικά μας, που είναι τα οικονομικά μας. Φροντίστε να αποφύγετε περιττές δαπάνες το διάστημα αυτό, ξεχάστε τις βόλτες στα καταστήματα και το shopping therapy, εκτός και αν έχει πραγματικά πολλά μηδενικά ο τραπεζικός σας λογαριασμός. Ακόμη και στη περίπτωση αυτή όμως, θα αποδειχτεί αργότερα ότι δαπανήσατε πολλά περισσότερα χρήματα από την πραγματική αξία του αντικειμένου που αγοράσατε ή ότι κάνατε μια ουσιαστικά άχρηστη αγορά. Αποφύγετε επενδύσεις κάθε μορφής τις μέρες γύρω από την όψη, ιδίως σε γη και ακίνητα. Καλό είναι να παρακολουθείτε πολύ στενά τις κινήσεις των τραπεζικών σας λογαριασμών και των καρτών σας, για να μην χάσετε χρήματα από λάθη ή απάτες. Η όψη Αφροδίτης – Ουρανού αφορά κυρίως Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους που γεννήθηκαν στο μεταίχμιο πρώτου και δεύτερου δεκαημέρου.

Και οι σημαντικές όψεις του μήνα, στις οποίες εμπλέκεται η Αφροδίτη, και ως εκ τούτου έχουν άμεση εμπλοκή με τα συναισθηματικά και τα τρέχοντα οικονομικά μας, κλείνουν με ένα τετράγωνο Αφροδίτης – Κρόνου στις 25 Απριλίου. Ο Κρόνος συνδέει την παρουσία του με περιορισμούς και οικονομικές δυσκολίες, και δεν θα ξεφύγει από το γνωστό μοτίβο του ούτε αυτήν τη φορά. Λόγω της εμπλοκής της Αφροδίτης στην όψη, ο αντίκτυπός της θα αφορά κυρίως στις οικογενειακές σχέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας. Μπορεί να υπάρξουν ρήξεις μεταξύ των μελών της οικογένειας, ίσως και με την ευρύτερή της έννοια, για περιουσιακά ή οικονομικά ζητήματα. Θα υπάρξει έλλειψη διαφάνειας για χειρισμούς που έχουν γίνει, και έλλειψη κατανόησης μεταξύ των μελών της οικογένειας, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες για συγκρούσεις με ένταση και διάρκεια, που θα φέρουν ενδεχομένως οριστικές ρήξεις. Στα πιθανά σενάρια που μπορεί να φέρει η όψη, συγκαταλέγεται και μια αιφνίδια και αναγκαστική μετεγκατάσταση. Μπορεί όμως να γεννήσει και μια συναισθηματική σχέση με ένα άτομο αρκετά μεγαλύτερης ηλικίας, πιθανά ευκατάστατο, που θα ανοίξει με ευκολία νέες πόρτες στην ζωή μας. Η όψη αυτή έχει πολύ μεγαλύτερη επίδραση στους Ταύρους και τους Αιγόκερους που έχουν γεννηθεί μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο των ζωδίων τους και μικρότερη σε Λέοντες και Σκορπιούς, επίσης του δεύτερου δεκαήμερου.

Read More

And More