Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις: Πώς θα είναι το 2020 σύμφωνα με το ζώδιό σου

Τι χρονιά θα είναι για σένα το 2020 σύμφωνα με την αστρολογία; Τι προβλέπει για τα ερωτικά και τα επαγγελματικά σου το ζώδιο και ο ωροσκόπος σου;

Κριός
Είσαι το ζώδιο της πυρκαγιάς και πάντα έτοιμο για την κάθε πρόκληση της ζωής! Φέτος η χρονιά δεν θα είναι διαφορετική από άποψη ενέργειας, δράσης και προκλήσεων. Η γρήγορη ενέργειά σου τροφοδοτείται απ’ το δυναμικό Άρη καθώς η νέα χρονιά ξεκινά με αυτόν τον επιθετικό πλανήτη στο ζώδιο του Τοξότη, ένα ζώδιο άκρως περιπετειώδες και γεμάτο γνώση. Η επίδραση του Άρη θα διαρκέσει πολύ καιρό και σου δίνει τη δυνατότητα ταξιδιών και εμπειριών καθώς και πολύτιμες ευκαιρίες μάθησης. Η νίκη είναι ο κύριος στόχος σου και αυτήν τη χρονιά. Όταν ο Ήλιος περνά στο δικό σου ζώδιο, από τα μέσα Μαρτίου έως και τα μέσα Απριλίου, προσπερνάς ό,τι στέκεται εμπόδιο μπροστά σου και γίνεσαι μια πραγματική μαχήτρια προκειμένου να φτάσεις στους στόχους και να υλοποιήσεις τα όνειρά σου.
Ο Χείρωνας βρίσκεται στο ζώδιο σου όλο το χρόνο προκαλώντας μια κρίση ταυτότητας. Αυτή η θέση μπορεί να σε κάνει να αμφισβητείς τα σχέδιά σου, μέχρι τις αρχές Ιουλίου. Κατόπιν, φαίνεται να αντιλαμβάνεσαι ότι υποτίμησες τον εαυτό σου και πιθανά έχασες ευκαιρίες. Όμως ποτέ δεν είναι αργά και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Μπορείς να επανορθώσεις μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου και να κερδίσεις το χαμένο έδαφος.
Η Ηλιακή έκλειψη που πραγματοποιήθηκε στις 26/12/2019 και η ενέργειά της θα διαρκέσει μέχρι τις 5/6/2020 φέρνει ανάπτυξη, αφθονία, καλή τύχη, θετικές αλλαγές, ενθουσιασμό και ευτυχισμένες συμπτώσεις στη ζωή σου. Να θυμάσαι πως το κλειδί για την επιτυχία στα εργασιακά σου είναι η μετριοπάθεια. Δεν χρειάζεται βέβαια να μειώσεις τον ενθουσιασμό σου, αλλά κάθε σου κίνηση θα πρέπει να είναι σωστά μελετημένη.
Η Σεληνιακή έκλειψη στις 10/1 φέρνει το σπίτι, την οικογένεια και τις οικείες σου σχέσεις σε άμεση προτεραιότητα. Είναι ένα πολύ θετικό διάστημα που θα διαρκέσει αρκετούς μήνες και είναι ευκαιρία να αποκαταστήσεις σχέσεις και να τις θέσεις σε μια σταθερή βάση.
Φέτος, σύμφωνα με την πλανητική τοποθέτηση, πρόκειται για ένα έτος που μπορεί να αποδειχτεί πολύ γόνιμο από την άποψη της αγάπης και των σχέσεων. Φεβρουάριος, Μάρτιος, Ιούνιος, Ιούλιος, Σεπτέμβριος και Δεκέμβριος είναι οι πιο ευνοϊκοί μήνες για τη συναισθηματική σου ζωή. Για σένα που είσαι μόνη, φαίνεται πως όχι μόνο μια σχέση θα προκύψει στη ζωή σου αλλά και πιθανά μια δέσμευση ή ένας γάμος.
Στον οικονομικό τομέα, προβλέπεται σημαντική βελτίωση, με εξαίρεση τις περιόδους των εκλείψεων που θα πρέπει να είσαι προσεκτική. Έξτρα έξοδα που πιθανά αφορούν στο σπίτι και την οικογένεια σε βγάζουν λίγο έξω απ’ τον προϋπολογισμό σου.

 

Ταύρος
Από τις αρχές της χρονιάς, που ο κυβερνήτης πλανήτης σου, η Αφροδίτη θα είναι στον 9ο οίκο σου, το 2020 θα είναι ένα φωτεινό και επιτυχημένο έτος για σένα, καθώς ευνοείσαι και από την παρουσία πέντε πλανητών στον 8ο οίκο σου. Αφού τελειώσει η περίοδος του Κρόνου που σε επηρεάζει μέχρι τις 24/1 προκαλώντας καθυστερήσεις και διακυμάνσεις στα σχέδιά σου, μπορείς να ονειρεύεσαι, να επιδιώκεις και να διεκδικείς με την τύχη και τους πλανήτες να δουλεύουν για σένα.
Στις 30/3, ο Δίας θα μετακινηθεί στον 9ο οίκο σου και μαζί με τον Κρόνο δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για θετικά αποτελέσματα σε κάθε πτυχή της ζωής σου. Προκειμένου να μετατρέψεις τα επαγγελματικά σχέδιά σου σε πραγματικότητα θα πρέπει να εργαστείς σκληρά και να είσαι υπομονετική. Φτάνοντας βέβαια τις αρχές του Ιουνίου, αρχίζεις να μετράς επιτυχίες. Σπουδές ή οτιδήποτε σχετίζεται με το εξωτερικό θα μπορούσαν να έχουν μια καλή έκβαση.
Θα βρεις τον εαυτό σου στη συναισθηματική σου ζωή απολαμβάνοντας τη ρομαντική και παθιασμένη πλευρά της σχέσης με τον ερωτικό σύντροφό σου. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως θα λείπουν και τα σκαμπανεβάσματα, κυρίως στα μέσα της χρονιάς και ιδιαίτερα το διάστημα που η Αφροδίτη κινείται ανάδρομα, από τις 13/5 έως και τις 25/6. Ίσως εκείνη την περίοδο να έρθουν κάποια πράγματα στην επιφάνεια που να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του ενός προς τον άλλον ή να υπάρξει μια επικοινωνιακή δυσκολία. Σίγουρα όμως μπορείς να ποντάρεις στη δύναμη της ερωτικής σας χημείας και να ξεπεράσεις τα δύσκολα σχετικά ανώδυνα. Για εσένα που είσαι μόνη, ο Ουρανός θα προκαλέσει και θα παρουσιάσει στη ζωή σου ένα μεγάλο, συναρπαστικό έρωτα.
Ανοδική είναι η πορεία των οικονομικών σου, με μικρές εξαιρέσεις περιόδων όπως αυτή του Μάη που ο Κρόνος και ο Δίας θα γυρίσουν σε ανάδρομη πορεία. Επίσης, ο Σεπτέμβριος φέρνει μικρές καθυστερήσεις.

 

Δίδυμος
Αυτή τη χρονιά, ένα μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντός σου εστιάζεται στον τομέα των εργασιακών σου, στην καριέρα αλλά και στο κατά πόσο αποδίδεις στις υποχρεώσεις που έχεις αναλάβει. Παράλληλα, θα υπάρξουν περίοδοι που θα νιώσεις περιορισμούς και ενδεχομένως και τα φτερά σου κομμένα, ωστόσο να είσαι βέβαιη πως συνολικά θα υπάρξει μεγάλη ανάπτυξη.
Ο Κρόνος αλλάζει τη θέση του στις 24/1 και μειώνει την αρνητικότητα σου καθώς ήδη φαίνονται τα πρώτα σημάδια της βελτίωσης. Στις 30/3, ο Δίας αλλάζει πορεία και κινείται προς τον Αιγόκερο, όπου εκεί συναντάται και με τον Κρόνο. Συνεπώς θα υπάρξουν σημαντικά οφέλη στον τομέα της εργασίας σου.
Οι εκλείψεις του έτους θα είναι έξι στο σύνολο, εκ των οποίων οι τρεις θα πραγματοποιηθούν στο δικό σου άξονα με αυτόν του Τοξότη. Αυτά τα διαστήματα, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για αλλαγές και επιστροφές που αφορούν στα εργασιακά και τα συναισθηματικά σου. Την περίοδο της αποκατάστασης του Κρόνου, στις 11/5, πιθανά να προκύψουν θέματα τα οποία αφορούν στα εργασιακά και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή μιας και θέτουν σε κίνδυνο τη φήμη σου.
Εσύ που βρίσκεσαι σε μια μόνιμη σχέση ή και ένα γάμο, έχε το νου σου μιας και πιθανά να προκύψει μια απιστία που θα ταράξει τις ισορροπίες, κατά τις περιόδους των εκλείψεων. Συναισθηματικά, γενικότερα θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα, τη μια θα πλέεις σε πελάγη ευτυχίας και την άλλη θα νιώθεις απογοήτευση. Στο χέρι σου είναι να καταφέρεις να κρατήσεις τη σχέση σου ζωντανή και σταθερή. Για σένα που είσαι μόνη, σχεδόν ποτέ δεν λείπει το φλερτ απ’ τη ζωή σου, μιας και δεν χάνεις τη γοητεία, τον αυθορμητισμό και την παιδικότητά σου. Όμως η χρονιά υπόσχεται έρωτες και περιστασιακές καταστάσεις καθ’ όλη τη διάρκειά της. Μετά το καλοκαίρι φαίνεται πως θα έρθει η στιγμή να αράξεις, να δεσμευτείς ή και να σε παντρέψουμε κιόλας. Η Αφροδίτη στον τομέα του υποσυνειδήτου αλλά και των καρμικών σχέσεων μπορεί να επαναφέρει μια ιστορία αγάπης από το παρελθόν.
Από τους πρώτους μήνες του έτους φαίνεται να σημειώνεται μια βελτίωση στον τομέα των οικονομικών σου. Μέχρι το Νοέμβριο, η πρόοδος συνεχίζεται και σου δίνει τη δυνατότητα να αποκαταστήσεις όχι μόνο τα χαμένα σου αλλά και να απολαύσεις την χρηματοοικονομική σου ασφάλεια που θα προκύψει με την παραγωγική σου εργασία.

 

Καρκίνος
Πιο ειρηνική προβλέπεται η νέα χρονιά για εσένα από την προηγούμενη, μιας και υπόσχεται πολλές αποκαλύψεις, αλλαγές αλλά και πλανητική γενναιοδωρία. Ο Ερμής ξοδεύει περισσότερο χρόνο στο δικό σου ζώδιο αυτήν τη χρονιά (28 Μάιου – 4 Αυγούστου και ανάδρομος στις 18 Ιουνίου – 12 Ιουλίου) αυξάνοντας τη συναισθηματική νοημοσύνη σου.
Τα γεγονότα του παρελθόντος ή και τα πιθανά λάθη σου σε βάζουν στη διαδικασία σκληρότερης δουλειάς, προκειμένου να ανακτήσεις το χαμένο έδαφος και να αναρριχηθείς ψηλότερα. Κυρίως από το Μάρτιο ως και τον Ιούλιο είναι μια καλή περίοδος να δώσεις ώθηση στα επαγγελματικά σχέδιά σου, μιας και ο Κρόνος σε αφήνει στην ησυχία σου. Από τα τέλη Δεκεμβρίου, θα σε ξεχάσει εντελώς για μια επταετία και έτσι μπορείς να είσαι απόλυτα ήρεμη ώστε να οικοδομήσεις και να χτίσεις με την ησυχία σου τα σχέδιά σου. Ο Δίας σε συνδυασμό με τον Πλούτωνα διευκολύνει την πρόσβασή σου σε πληροφορίες και σε βοηθά να αφομοιώνεις ευκολότερα ιδέες. Είναι καιρός να αρχίσεις να διαβάζεις και να εμπλουτίζεις τις γνώσεις σου.
Εσύ που βρίσκεσαι ήδη σε μια μόνιμη σχέση, μπορείς επιτέλους φέτος να μιλήσεις για μια δέσμευση ή να θέσεις μια ημερομηνία για το μεγάλο γεγονός, αν εξαιρέσεις το ξεκίνημα της χρονιάς που ίσως δημιουργηθεί ένας κραδασμός ή μια απότομη αναστάτωση στη σχέση σου. Εσύ που είσαι μόνη, να θυμάσαι πως με τις ευκαιρίες και τα δώρα που σου δίνει ο Δίας φέτος, αποκλείεται να μη βρεθεί το πρόσωπο που θα θελήσετε αμοιβαία να μοιραστείτε τη ζωή και την αγάπη σας.
Η προφανής αύξηση της αυτοπεποίθησής σου θα προσελκύσει ευκαιρίες για την αύξηση και βελτίωση των οικονομικών σου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν θα πρέπει να είσαι προσεκτική με τη διαχείρισή τους.

Λέων
Ο Κρόνος σε συνδυασμό με τον Πλούτωνα στις 12/ 1 δεν πρόκειται να έρθει με άδεια χέρια για σένα. Φέρνει τύχη, αισιοδοξία, επέκταση, ικανοποίηση και έξτρα ικανότητες στα εργασιακά. Όλα αυτά είναι τα συστατικά που θα κάνουν το 2020 μια εξαιρετική και ιδανική χρονιά. Ανεξάρτητα απ’ το πόσο ευνοϊκή είναι βέβαια η χρονιά σου, δεν σημαίνει πως δεν θα λείπουν και τα δύσκολά της, που χρειάζονται επιφυλακτικότητα και όχι βιασύνες. Τους μήνες Μάρτιο, Μάιο και Αύγουστο – Σεπτέμβριο χρειάζεται να δείξεις προσοχή και σύνεση. Οι νέες ιδέες στα εργασιακά θα σου φέρουν περισσότερα χρήματα. Ο Δίας ξοδεύει έξι μήνες στον τομέα της δημιουργικότητας, του ρομαντισμού, των παιδιών και της διασκέδασης προσκαλώντας σε να εξερευνήσεις με πολύ ενθουσιασμό πολλές νέες δυνατότητες.
Μπορείς να οικοδομήσεις τα εργασιακά σχέδιά σου τα οποία θα αποδώσουν αξιοσημείωτα κέρδη μέχρι τα μέσα του 2021. Δώσε έμφαση σε νέες γνωριμίες οι οποίες θα εξυπηρετήσουν και θα βοηθήσουν τα μακροπρόθεσμα σχέδια σου. Επιπλέον, ο Ουρανός σε γεμίζει ενέργεια, αντοχή, σοφία και στρατηγική.
Όταν ο Άρης θα είναι ανάδρομος, από το Σεπτέμβριο μέχρι το Νοέμβριο, η διαχείριση των συναισθημάτων σου γίνεται λίγο δύσκολη. Αυτήν την περίοδο θα πρέπει να μάθεις να μην ελέγχεις τους άλλους, ούτε να προσπαθείς να τους επιβάλλεις τις απόψεις σου. Η Αφροδίτη σε οπισθοδρομική κίνηση μετά τις 5/10, θα ενισχύσει την επιθυμία της συναισθηματικής έκφρασης για τον ερωτικό σύντροφό σου ή τους κοντινούς σου ανθρώπους. Ο Ουρανός στον Ταύρο σε κάνει επιρρεπή στο να μπλέξεις σε παράλληλες καταστάσεις και να διακινδυνεύσεις τη σχέση με τον ερωτικό σύντροφο σου. Αν βέβαια προκύψουν κάποιοι χωρισμοί, να ξέρεις πως θα γίνουν για καλό σου.
Εσύ που είσαι μόνη, η γοητεία σου είναι ιδιαίτερα αυξημένη και έχεις πολλές πιθανότητες να γνωρίσεις τον άνθρωπο της ζωής σου. Έχεις πολλές πιθανότητες να ξεκινήσεις μια νέα ουσιαστική σχέση, αρκεί να μην μπλέξεις τη λογική με το συναίσθημα.
Το μακροπρόθεσμο μέλλον των οικονομικών σου θα εξαρτηθεί καθαρά από εσένα και τη διαχείριση των εσόδων σου. Η ανάγκη σου για απολαύσεις μπορεί να σε οδηγήσει σε πρόσκαιρα αδιέξοδα.

 

Παρθένος
Το 2020 είναι μια χρονιά που πραγματικά μπορείς να κάνεις το ντεμπούτο σου σε μια εκπληκτική, δυναμική σκηνή στον τομέα των εργασιακών, επιχειρηματικών και στην προσωπική σου ανάδειξη. Εστίασε την προσοχή σου στην οικογενειακή σου ζωή καθώς το ταξίδι του Δία σού δίνει την ώθηση να αλλάξεις σπίτι, να το ανακαινίσεις ή να αυξήσεις τα μέλη της οικογένειάς σου, αποκτώντας ένα διάδοχο. Παράλληλα, μπορείς καλύτερα να κατανοήσεις καταστάσεις που σχετίζονται με γονείς ή και προγόνους.
Ανεξάρτητα απ’ τα προβλήματα που πρέπει να λύσεις, τα πράγματα θα ρέουν προς την επίλυση των συγκρούσεων και την κατανόηση ορισμένων πράξεων που σε κάποιο σημείο μέχρι πρόσφατα σου φαινόταν απαράδεκτες. Δημιουργώντας ένα θετικό περιβάλλον στην καθημερινότητά σου, θα κάνεις καλό όχι μόνο στο σπίτι αλλά και στην καρδιά σου. Δώσε στον εαυτό σου περισσότερο χρόνο χαλάρωσης, έτσι ώστε να διατηρείς πάντα τις συναισθηματικές σου μπαταρίες φορτισμένες.
Ο Δίας και ο Ουρανός ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Κρόνο για να σε βοηθήσουν να επενδύσεις σε πράξεις και στρατηγικές που θα ευνοήσουν τα επαγγελματικά σχέδιά σου. Ήρθε η ώρα να λάβεις την ανταμοιβή των προσπαθειών σου και να αναπτυχθείς, ενδεχομένως και σε ένα άλλο αντικείμενο. Η Αφροδίτη που διέρχεται στον τομέα σπουδών, ταξιδιών και ξένων χώρων εξιτάρει την ανάγκη σου για επέκταση και αλλαγές. Είναι μια καλή χρονιά για να διαχειριστείς σωστά τα οικονομικά, να αγοράσεις ή να πουλήσεις, να αξιοποιήσεις τα περιουσιακά σου στοιχεία.
Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες σχηματίζει καλές όψεις με τον Κρόνο και το Δία στον Αιγόκερο κι αυτό σημαίνει πως η συναισθηματική σου ζωή βελτιώνεται σημαντικά. Ο Δίας, παραμένοντας έως το Δεκέμβριο στο ζώδιο του Αιγόκερου, ευνοεί ιδιαίτερα τη συναισθηματική σου ζωή. Σου δίνεται η δυνατότητα να καταπολεμήσεις τις προσωπικές ανασφάλειές σου και να απολαύσεις όμορφες στιγμές με τον ερωτικό σου σύντροφο. Εσύ που είσαι μόνη να ξέρεις πως οι επιστροφές του παρελθόντος είναι πιθανό να γίνουν κατά τις περιόδους των τριών εκλείψεων που θα πραγματοποιηθούν στον άξονα Διδύμων – Τοξότη. Ερωτικές περιπέτειες προβλέπονται με την ανάδρομη πορεία του Άρη στο ζώδιο του Κριού. Όσον αφορά στο πού θα χαρίσεις την καρδιά σου τελικά, θα πρέπει να είσαι προσεκτική.

 

Ζυγός
Το νέο έτος ξεκινά με μια ατμόσφαιρα διακοπών μετά απ’ την τόση ένταση που βίωσες την προηγούμενη χρονιά. Η ζεστασιά στη ζωή σου αποκαθίσταται και σε παροτρύνει να επικεντρωθείς περισσότερο στις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα χόμπι σου. Ο Δίας αποκαθιστά την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη, εντείνει την ενέργεια και τη ζωτικότητα και φέρνει επιτεύγματα στους περισσότερους τομείς της ζωής σου. Ο Δίας επίσης στον πρώτο οίκο σου είναι ευνοϊκός για σένα, αν θέλεις να αλλάξεις το σώμα σου και τη φυσική σου κατάσταση προς το καλύτερο και να αποκτήσεις καλύτερη σχέση με τον εαυτό σου.
Φέτος, ο Ουρανός, ένας πλανήτης που προωθεί την ανανέωση και την ελευθερία, θα σε προκαλέσει να ασχοληθείς με την ποιότητα της σχέσης με τον ερωτικό σύντροφό σου και να πάρεις αποφάσεις που θα σε κάνουν ευτυχισμένη. Τόσο η πολυαστρία στο ζώδιο του Αιγόκερου όσο και ο ανάδρομος Άρης στο ζώδιο του Κριού, απ’ το Σεπτέμβριο έως και το Νοέμβριο, θα θέσουν τη σχέση σου σε μια δοκιμασία. Εσύ που είσαι μόνη, να είσαι βέβαιη πως αυτή τη χρονιά θα βρεθείς πρόσωπο με πρόσωπο με το άτομο που ονειρεύεσαι, είτε πρόκειται για μια παλιά αγάπη που επιστρέφει στη ζωή σου είτε γι’ αυτό που πραγματικά ανταποκρίνεται στις επιθυμίες σου.
Η αποκατάσταση του Άρη, ξεκινώντας απ’ τις 9/9, μπορεί να οδηγήσει σε αναθεώρηση μεθόδων στα εργασιακά ή μπορεί να επαναφέρει μια παλαιότερη πρόκληση ή πρωτοβουλία. Το 2020 είναι χρόνος συγκομιδής στα εργασιακά σε κάθε περίπτωση, καθώς οι προσπάθειες των προηγούμενων ετών φέρνουν τα οφέλη τους. Από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο θα έχεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις και να επεκτείνεις τα ενδιαφέροντά σου. Το Φεβρουάριο, Μάρτιο ή τις αρχές του Φθινοπώρου θα πρέπει να είσαι προσεκτική με τη διαχείριση των χρημάτων σου. Παρ’ όλα αυτά, σε γενικές γραμμές θα σου έρθουν απρόσμενα χρήματα και μαζί με αυτά θα έρθει και η επαγγελματική σου αναγνώριση.

 

Σκορπιός
Μια τυχερή χρονιά χαρακτηρίζεται το 2020 για εσένα καθώς η αναγνώριση των κόπων των προηγούμενων ετών έρχεται για να σε ανταμείψει. Άλλωστε χαρακτηρίζεσαι τυχερή μόνο και μόνο επειδή ανήκεις στο ζώδιο του Σκορπιού. Πρώτον, ας θυμηθούμε ότι ο Πλούτωνας, ένας πλανήτης που έχει ιδιαίτερες συγγένειες με το ζώδιο σου, βρίσκεται στο σπίτι του ζωδίου σου από το 2019 και θα παραμείνει μέχρι και το 2024. Θα πρέπει να επωφεληθείς απ’ τα πλεονεκτήματα αυτής της θέσης και να ενισχύσεις ακόμα περισσότερο τα ταλέντα σου όπως την αναλυτική ικανότητά σου και την αγάπη σου προς την έρευνα και τα μυστηριώδη θέματα. Θα μπορέσεις καλύτερα να προστατεύσεις τον εαυτό σου απ’ τα άγχη, τις φοβίες, τη νευρική ένταση, τις αρνητικές σκέψεις και την τάση σου να χειραγωγήσεις τους άλλους.
Τους επόμενους 13 μήνες, ο Δίας περνά στον τομέα των οικονομικών πόρων σου που προέρχονται από την εργασία και τα πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις ασφαλής. Οπότε, είναι μια ευκαιρία να ενεργοποιηθείς έντονα. Οι ικανότητες και τα ταλέντα σου θα αυξηθούν και θα σε ανταμείψουν. Μη βιαστείς να επενδύσεις σε επιχειρησιακά ανοίγματα και μην καταναλώνεις ή διακινδυνεύεις τα όσα μέχρι εχθές κατέκτησες με πολύ κόπο.
Ο Ποσειδώνας, ένας ακόμα πλανήτης με αργή εξέλιξη, επηρεάζει τον τομέα των συναισθηματικών σου. Αν και πολύ ρομαντικός, αυτός ο πλανήτης έχει μια παραπλανητική επιρροή που σε κάνει να υπόσχεσαι πολλά όμως δύσκολα πραγματοποιήσιμα στο σύντροφό σου. Μετά τις 11/3 θα κληθείς να πάρεις αποφάσεις μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Αν θέλεις δηλαδή να προχωρήσεις τη σχέση με τον ερωτικό σύντροφο σου ένα βήμα παρακάτω ή να αποδεσμευτείς εντελώς σε περίπτωση που δεν λαμβάνεις όλα όσα θα ήθελες. Εσύ που είσαι μόνη μπορεί να τα πηγαίνεις καλά με την ανεξαρτησία σου, όμως με τη θεά Αφροδίτη να περνά στους ονειρικούς Ιχθύες στα μέσα Ιανουαρίου, πιθανότατα θα περάσεις τις επόμενες έξι εβδομάδες ψάχνοντας το σύντροφο της ζωής σου. Στα τέλη Μαρτίου, μην ξαφνιαστείς αν αρχίσεις να σκέφτεσαι ένα φίλο, ένα γείτονα ή ένα γνωστό με ένα διαφορετικό τρόπο. Σε κάθε περίπτωση, εμπιστέψου το Δία τον πλανήτη της καλής τύχης που ταξιδεύει στο ζώδιο του Αιγόκερου και μάθε να λειτουργείς συγκρατημένα στα συναισθηματικά σου. Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός, γι’ αυτό κράτα και μια πισινή σε ό,τι σε κάνει να χάνεις τα μυαλά σου.
Τα οικονομικά κέρδη είναι συνδεδεμένα με τη σκληρή δουλειά κι έτσι η βελτίωση των οικονομικών σου είναι δεδομένη.

Τοξότης
Η περιπετειώδης φύση σου υποστηρίζεται απ’ τον κυβερνήτη πλανήτη σου, τον αισιόδοξο Δία. Φέτος, ο Δίας από το ζώδιο του Αιγόκερου δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να ισορροπήσεις σε ό,τι αφορά στις συναισθηματικές και υλικές σου ανάγκες. Η καλή σου τύχη θα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις ενέργειές σου. Έτσι και δουλεύοντας σκληρά, θα καταφέρεις να εξασφαλίσεις στον εαυτό σου ένα καλύτερο μέλλον. Η ανάδρομη πορεία του, από τα μέσα Μαΐου μέχρι και τα μέσα του Σεπτέμβρη, σου δίνει την ευκαιρία να αναθεωρήσεις τους στόχους σου και να επανεξετάσεις κάποιες απ’ τις ιδέες και τις απόψεις σου. Αν διαπιστώσεις πως έχεις κάνει κάποια λάθη, παραδέξου το και άλλαξε κατεύθυνση. Θέλεις να επεκτείνεις τις γνώσεις και τις εμπειρίες σου μέσα από ταξίδια, τα οποία μπορεί να σταματήσουν κατά τη διάρκεια των τριών αναδρομικών περιόδων του Ερμή. Κατά τους κύκλους των έξι εβδομάδων στα μέσα Φεβρουαρίου, τα μέσα Ιουνίου και τα μέσα Οκτωβρίου, η επικοινωνία μπορεί να είναι αδιαφανής και δύσκολη.
Ο Ουρανός συνεχίζει την πορεία του στο ζώδιο του Ταύρου αλλάζοντας τις συνθήκες δουλειάς σου και προσφέροντας την εύνοια του μέχρι και το 2024. Κατά τις περιόδους των εκλείψεων, θα χρειαστεί να δείξεις υπευθυνότητα στις αποφάσεις και τις δεσμεύσεις σου. Μέσα απ’ τα εργασιακά, θα σου δοθεί η δυνατότητα να κάνεις ενδιαφέρουσες γνωριμίες, οι οποίες θα ανοίξουν νέους ορίζοντες. Με λίγα λόγια, μη φοβηθείς το καινούριο και το διαφορετικό.
Στις αρχές της χρονιάς, φαίνεται να εγκαταλείπεις ξεπερασμένες ιδέες και πεποιθήσεις στα συναισθηματικά σου. Η παραμονή του Δία στο ζώδιο του Αιγόκερου όλη σχεδόν τη χρονιά, σου δημιουργεί την ανάγκη σταθερότητας και ασφάλειας και σε συνδυασμό με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, νιώθεις την ανάγκη να δέσεις τη σχέση με τον ερωτικό σύντροφο σου. Για εσένα που είσαι μόνη, οι λανθασμένες επιλογές δεν αποκλείονται, καθώς ο Ποσειδώνας συνεχίζει την πορεία του στο ζώδιο των Ιχθύων. Η ανάδρομη πορεία του Άρη στο ζώδιο του Κριού (9 / 9 με 14/ 11) δηλώνει μια πιθανή επανασύνδεση και μια επανεκκίνηση της συναισθηματικής σου ζωής. Το Δεκέμβριο, το πέρασμα του Κρόνου αλλά και του Δία στο ζώδιο του Υδροχόου δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις και τα πάντα αλλάζουν προς το καλύτερο στη συναισθηματική σου ζωή.
Μετά την άνοιξη μπορείς να πάρεις μια αισθητή ανάσα στον τομέα των οικονομικών σου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να σταματήσεις την προσεκτική διαχείριση τους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

 

Αιγόκερως
Φέτος θα πρέπει να συνδυάσεις το παλιό με το καινούριο για μεγαλύτερη επιτυχία και να ξεκινήσεις δυναμικά τη νέα χρονιά σου. Ο Κρόνος, ο δικός σου πλανήτης, συνεχίζει το ταξίδι του στο ζώδιό σου και θα πρέπει να εστιάσεις το ενδιαφέρον σου στους στόχους σου. Πρέπει να είσαι πρόθυμη να κάνεις αλλαγές και να αξιοποιήσεις όλες σου τις δυνατότητες. Η ανάδρομη πορεία του Κρόνου στα μέσα Μαΐου σού δίνει χώρους αναπνοής καθώς και τη δυνατότητα να κοιτάξεις πίσω και να διορθώσεις τα κακώς κείμενα. Μέσα απ’ όλα αυτά ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάς τη φροντίδα του εαυτού σου, η οποία είναι εξίσου σημαντική για την επίτευξη των στόχων σου.
Οι διαπροσωπικές σου σχέσεις έρχονται στο προσκήνιο και επηρεάζονται από την παρουσία του Κρόνου, του Πλούτωνα και του Δία στο ζώδιό σου καθώς και από τις τρεις εκλείψεις της χρονιάς στις 10/1, 21/6 και 5/7 που πραγματοποιούνται στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερου. Είναι καιρός να κάνεις έναν απολογισμό, να ζυγίσεις τα συν και τα πλην της συναισθηματικής συγκομιδής και να πάρεις τις ανάλογες αποφάσεις.
Η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης στο ζώδιο των Διδύμων (Μάιο – Ιούνιο) δίνει την ευκαιρία σε σένα που είσαι μόνη, ή βίωσες ένα χωρισμό σχετικά πρόσφατα, να επανασυνδεθείς. Ταυτόχρονα, να θυμάσαι πως δεν λείπουν και οι νέες γνωριμίες που θα σου δώσουν την ευκαιρία να κάνεις τις συγκρίσεις σου. Καταλαβαίνεις πως η συναισθηματική σου ζωή έχει τα σκαμπανεβάσματα της και δεν σταματά να σε ταλαιπωρεί λιγάκι και φέτος. Το θετικό είναι πως αυτήν τη φορά, σου δίνεται η ευκαιρία να αποφασίσεις εσύ.
Ο Μάρτιος, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος είναι οι μήνες που θα πρέπει να είσαι προσεκτική σε ό,τι σχετίζεται με τα επαγγελματικά σου. Μην πάρεις αποφάσεις και ρισκάρεις αυτές τις περιόδους, αν πραγματικά θέλεις να πετύχεις τους στόχους σου.
Κράτησε τα μαθήματα που πήρες στον τομέα των οικονομικών σου και μην επαναλαμβάνεις λάθη του παρελθόντος.

 

Υδροχόος
Το 2020 είναι μια χρονιά γεμάτη περιπέτειες και προκλήσεις για σένα. Ο Κρόνος μαζί με το Δία και τον Ερμή στο 12ο οίκο σου, προβλέπεται να φέρνουν ακραία ευτυχία ή έντονες προκλήσεις στη ζωή σου. Αυτό σημαίνει πως θα υπάρξουν έντονες πιέσεις κατά διαστήματα, που όμως αν τις αντιμετωπίσεις σωστά και δυναμικά, μπορείς να επωφεληθείς σημαντικά. Στις 23/3, ο Κρόνος περνά στο δικό σου ζώδιο υποδεικνύοντάς σου ότι μια άβολη κατάσταση μπορεί τελικά να τελειώσει. Ταυτόχρονα είναι και μια δοκιμαστική περίοδος και μια προετοιμασία για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσεις αργότερα.
Από το Μάρτιο, ο Δίας βρίσκεται στο 12ο οίκο σου και μαζί με την Αφροδίτη που θα κινείται στο ζώδιο των Διδύμων κατά τον Ιούλιο, φροντίζουν για την επαγγελματική σου καριέρα και σταδιοδρομία, φέρνοντας στο δρόμο σου ευκαιρίες ανάπτυξης και επέκτασης. Αυτήν την περίοδο, μπορείς να πάρεις αποφάσεις, να επιχειρήσεις νέα ξεκινήματα και να εφαρμόσεις τις αλλαγές που θέλεις. Όλο το επόμενο διάστημα, καλό θα ήταν να φροντίσεις για τη διατήρηση των ισορροπιών σου, να συνεχίσεις να εργάζεσαι σκληρά και να είσαι βέβαιη πως η ώρα της αποζημίωσης σου δεν είναι καθόλου μακριά.
Ο Ουρανός από το ζώδιο του Ταύρου επηρεάζει τη συναισθηματική σου ζωή ενισχύοντας την ανάγκη απόδρασης απ’ την καθημερινότητα και τη ρουτίνα. Προσπάθησε να μοιραστείς αυτό το συναίσθημα με τον σύντροφο σου και μαζί να βρείτε τις λύσεις, έτσι ώστε να μην οδηγηθείς σε άδικες προς εκείνον συμπεριφορές. Έχεις την τάση να βάζεις την κοινωνική και επαγγελματική σου ζωή πάνω από τη σχέση με το σύντροφό σου κι αυτό πιθανά να σας φέρει σε ρήξεις αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του έτους.
Μετά τα τέλη του Αυγούστου, το σπίτι και η οικογένεια σού δημιουργούν έντονες ανησυχίες. Οι οικονομικές βελτιώσεις, οι νέες καθημερινές δραστηριότητες και η διαρκή δέσμευση για την επίλυση οικογενειακών διαφωνιών θα είναι ένα συνεχές θέμα. Εσύ που είσαι μόνη, να είσαι βέβαιη πως η χρονιά κατά διαστήματα έχει τις ευκαιρίες της για νέες και αξιόλογες γνωριμίες που δεν θα πρέπει να αφήσεις ανεκμετάλλευτες, καθώς και τις ευκαιρίες να αναζωπυρώσεις ένα παλιό έρωτα. Το θέμα είναι πως ο Κρόνος και ο Πλούτωνας στο ζώδιο του Αιγόκερου πολλές φορές σε κάνει εσωστρεφή και φέρνει τις ανασφάλειες σου στο προσκήνιο.
Η Αφροδίτη στο 12ο οίκο σου, σου δίνει τη δυνατότητα να εξισορροπήσεις την οικονομική σου κατάσταση, παρόλο που σημειώνεται μια τάση αύξησης των δαπανών σου. Μετά τα τέλη του Σεπτέμβρη, μπορείς να υπολογίζεις σε μια σημαντική βελτίωση.

 

Ιχθείς
Με την αλλαγή του χρόνου, βρίσκεις τον εαυτό σου έτοιμο και αποφασισμένο για περισσότερη δράση. Έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και δείχνεις μεγαλύτερο αυθορμητισμό από ότι συνήθιζες τα προηγούμενα χρόνια. Με το Δία στον Αιγόκερο και σε εξάγωνο με τον Ποσειδώνα (20 Φλεβάρη, 27 Ιουλίου, και 12 Οκτώβρη) θα έχεις ακόμα περισσότερες ευκαιρίες να εμπλακείς σε ομαδικές δράσεις, είτε αυτές αφορούν στην τέχνη και τη δημιουργικότητα είτε κάποιο κοινό σκοπό. Από την άλλη, η οικογενειακή σου ζωή είναι πιθανόν να σε απασχολήσει τόσο ώστε σε κάποιες στιγμές να νιώσεις πως χάνεις την επαφή με τον εαυτό σου. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στα διαστήματα του Μάη και του Ιούλη, κατά τη διάρκεια των οποίων η Αφροδίτη σχηματίζει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα.
Στα αισθηματικά σου, παρόλο που η έντονη λάμψη σου έχει επίδραση στους άλλους από τις αρχές του έτους, οι πιθανότητες για κάτι ουσιαστικό και σταθερό είναι αυξημένες κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού, με την Αφροδίτη στο ζώδιο των Διδύμων από τις αρχές Απριλίου μέχρι και τις αρχές Αυγούστου. Η επίδραση του Ερμή από τον οικογενειάρχη Καρκίνο σχεδόν κατά την ίδια περίοδο θα σε κάνει να επενδύσεις χρόνο και ενέργεια στο σύντροφό σου χωρίς να σημαίνει πως βουλιάζετε σε ρουτίνα. Το φθινόπωρο επιφυλάσσει κάποιες προκλήσεις εξαιτίας της διέλευσης του Ερμή, του Ήλιου και της Αφροδίτης στην Παρθένο, προσπάθησε να μείνεις παρούσα και γειωμένη για να τις αντιμετωπίσεις.
Όσον αφορά στην καριέρα και τις επαγγελματικές σου επιδιώξεις, μακροπρόθεσμοι στόχοι και σχέδια ευνοούνται ολόκληρη τη χρονιά και η επιτυχία σε βρίσκει είτε το αναγνωρίζεις συνειδητά είτε όχι. Επεκτείνεσαι όσον αφορά στα υλικά αγαθά και η αξία σου αναγνωρίζεται. Αναγνώρισε την πρόοδό σου και απόφυγε την αυτό-αμφισβήτηση και τις αρνητικές σκέψεις.

Read More

And More