Ιούλιος 2020: Οι πλανητικές διελεύσεις, η έκλειψη και πώς μας επηρεάζουν

Η αστρολόγος Αλίντα Κανάκη γράφει για τις πλανητικές διελεύσεις του Ιουλίου…

Με το ξεκίνημα του μήνα επιστρέφει ο Κρόνος, όντας σε ανάδρομη κίνηση, από τον Υδροχόο στον Αιγόκερω, για να διευθετήσει στις τελευταίες εκκρεμότητες, πριν περάσει για τα καλά στον Υδροχόο, λίγο μετά το τέλος της ανάδρομης πορείας του. Στο πέρασμα του αυτό από τον Αιγόκερω απαιτεί να αποσαφηνιστούν οι προϋποθέσεις μιας συνεργασίας για την υλοποίηση ενός project μεγάλης κλίμακας και να καθοριστούν οι λεπτομέρειες που θα διέπουν τη συνεργασία αυτή. Τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοσμικό επίπεδο, ο Ιούλιος προσφέρει ευκαιρίες μοναδικές για επιτεύγματα που μπορούν να αλλάξουν την πορεία της ζωής και δεν θα πρέπει να μείνει καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.

Ο αστεροειδής Χείρωνας, που μέχρι την άνοιξη του 2027 θα βρίσκεται στον ζώδιο του Κριού, γυρίζει και αυτός ανάδρομος στις αρχές του δεύτερο δεκαήμερου του μήνα, μια ανάδρομη κίνηση που θα διαρκέσει αρκετούς μήνες. Στο διάστημα αυτό θα είναι επιτακτική η ανάγκη να τακτοποιήσουμε ημιτελείς υποθέσεις, να οριστικοποιήσουμε συμβάσεις, να συντάξουμε οριστικά έγγραφα. Ο κόσμος αλλάζει σε διάφορα επίπεδα και θα πρέπει να αλλάξουμε και εμείς, προσαρμόζοντας τη ζωή μας, πνευματική, κοινωνική και επαγγελματική, στις καινούριες κοσμικές ενέργειες που κατακλύζουν τον πλανήτη μας. Με ανοιχτή καρδιά και μυαλό, σε επαφή με τον ανώτερο μας εαυτό, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε αρχικά και εν συνεχεία να αποδεχτούμε τις λεπτές αποχρώσεις των κοσμικών ενεργειών και την κοσμική γνώση που φέρουν, ώστε να αφομοιώσουμε με πιο ήπιο τρόπο τα σκληρά μαθήματα που μας επιβάλει ο Κρόνος.

Στα μέσα του πρώτου δεκαημέρου ολοκληρώνεται η δεύτερη περίοδος των εκλείψεων της χρονιάς, με την τρίτη έκλειψη στη σειρά, μια μερική σεληνιακή στο ζώδιο του Αιγόκερου. Το διάστημα μεταξύ 5 Ιουνίου και 5 Ιουλίου που λαμβάνουν χώρα οι τρείς εκλείψεις καλό θα ήταν να μην ληφθούν αποφάσεις για σημαντικά ζητήματα και να μην πραγματοποιηθούν σοβαρές συναλλαγές. Σοβαρά προβλήματα και κύρια ζητήματα θα αρχίσουν να επιλύονται λίγες μέρες μετά το πέρας της περιόδου των εκλείψεων. Η έκλειψη αυτή είναι ορατή σε περιοχές της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, καθώς και της Αφρικής, όπου και υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνουν απότομες και έντονες αλλαγές στις καιρικές συνθήκες. Σε πολιτικό και οικονομικό δε επίπεδο, δεν θα πρέπει να αποκλειστούν σημαντικά γεγονότα τόσο στις ΗΠΑ, όσο και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.

Όσο για τον Άρη, θα είναι καθόλη τη διάρκεια του μήνα στον Κριό, πλανητική θέση που προσφέρεται για επιχειρηματικές δραστηριότητες. Αυτή την περίοδο ευνοούνται τα βραχυπρόθεσμα και καλά τεκμηριωμένα επαγγελματικά σχέδια που θα αποφέρουν τόσο υλικές όσο και ηθικές ανταμοιβές. Η Αφροδίτη, ορθόδρομη πια, συνεχίζει την πορεία της μέσα από το ζώδιο των Διδύμων. Η θετική όψη που σχηματίζει με τον Άρη στις αρχές του μήνα θα φέρει αρμονία στις σχέσεις και οικονομική σταθερότητα. Το τετράγωνο που σχηματίζει όμως με τον Ποσειδώνα στις 27/6 φέρνει απιστία, εξαπατήσεις και προβλήματα στις σχέσεις, παράλληλα με προβλήματα υγείας.

Στις 14/6 η αντίθεση Ήλιου-Δία και στις 15/6 η αντίθεση Ήλιου-Πλούτωνα σηματοδοτούν δύο μέρες γεμάτες γεγονότα. Η πρώτη αντίθεση με τον Δία φέρνει ευκαιρίες, τύχη και εύνοια, αλλά και μια δόση επιπολαιότητας. Η δεύτερη με τον Πλούτωνα έχει παρασκήνιο, ξεκαθαρίσματα και πράξεις εκδίκησης, όπως και καταστροφές. Θα υπάρχουν κατά πάσα πιθανότητα έντονα καιρικά φαινόμενα με ξαφνικές καλοκαιρινές καταιγίδες (μπουρίνια), μπορεί δε να εκδηλωθούν ανεμοστρόβιλοι ή τυφώνες. Εάν το διάστημα των δύο αυτών ημερών έχετε προγραμματίσει ένα αεροπορικό ταξίδι, καλό θα ήταν να ακούσετε τη διαίσθηση σας. Εάν δεν αισθάνεστε καλά στην προοπτική ενός ταξιδιού, σας λέει κάτι το υποσυνείδητό σας, καλά θα ήταν να το αναβάλετε για αργότερα.

Η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο είναι στις 20 Ιουλίου, με ισχυρή επιρροή από την μαύρη Σελήνη, τη Λίλιθ που βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού. Ο συνδυασμός αυτός προϊδεάζει για μια εμβάθυνση της πολιτικής και οικονομικής κρίσης σε διεθνές επίπεδο, κορύφωση των αντιπαραθέσεων και των αντιπαλοτήτων, με προκλητικές ενέργειες από κάποια πολιτικά πρόσωπα που μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και πολεμικές συγκρούσεις. Σε ατομικό επίπεδο οι μέρες θα είναι δύσκολες για τα οικονομικά μας, με κάποια έκτακτα έξοδα να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό μας. Και στην επαγγελματική μας ζωή όμως θα υπάρξουν έκτακτα γεγονότα και δύσκολες προκλήσεις που θα πρέπει να διαχειριστούμε.

Ο Ήλιος περνάει στον Λέοντα στις 22 Ιουλίου. Είναι μια δύσκολη και αγχωτική μέρα, που δεν συνιστάται για πολύπλοκες εργασίες, ούτε και για επισκευές, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος ή τραυματισμού. Η περίοδος που ακολουθεί είναι μεν δημιουργική, αλλά θα δοκιμάσει την υγεία μας, ειδικά εάν υπάρχουν χρόνιες παθήσεις.

Τέλος, στις 26-27 Ιουλίου, με τα τετράγωνα Αφροδίτης-Ποσειδώνα και Ερμή-Άρη θα πρέπει να αποφύγουμε τις συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις με συνεργάτες, συνεταίρους ή με τον σύντροφό μας, καθώς επίσης να αναβάλουμε την λήψη σοβαρών αποφάσεων που αφορούν στις σχέσεις μας, προσωπικές ή επαγγελματικές. Οι τυχόν συγκρούσεις θα κλιμακωθούν σε τέτοιο βαθμό, που θα μπορούσαν να κάνουν πολύ μεγάλη ζημιά στις σχέσεις. Θα βγουν απωθημένα ετών και ίσως και να μην μπορέσουν να ανακάμψουν ποτέ μετά από τα λόγια που θα ακουστούν.

Καλό και δημιουργικό μήνα, γιατί αν μη τι άλλο, μπορούμε ακόμη να ονειρευόμαστε και να δημιουργούμε!

 

 

 

 

Read More

And More