Μάιος 2021: Ποια ζώδια πρέπει να προσέξουν τις παγίδες που κρύβει ο μήνας;

Ο Μάιος 2021 έχει τα θετικά του, έχει όμως και τις σειρήνες της επιτυχίας και τα μοιραία λάθη που πρέπει να αποφύγουμε. Η αστρολόγος Αλίντα Κανάκη γράφει για τις όψεις που κρύβουν παγίδες.

Ο Μάιος είναι ένας μήνας που κρύβει πολλές παγίδες και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις κινήσεις ή τις αποφάσεις που θα πάρουμε, γιατί αρκετές φορές η διαφαινόμενη κατάσταση θα είναι απόλυτα παραπλανητική. Οι ευκαιρίες που μπορεί να μας φανούν μοναδικές σε κάποιες χρονικές στιγμές είναι πολύ πιθανό να αποτελούν παγίδες, άτομα που θα εμπιστευτούμε θα μπορούσαν να μας βλάψουν. Οι ψευδαισθήσεις θα είναι έντονες και ο αντικατοπτρισμός μιας στρεβλής πραγματικότητας επικίνδυνος, καθώς οι δυσαρμονικές όψεις των Ποσειδώνα, Κρόνου και Δία θα είναι διάσπαρτες μέσα στον μήνα.

Στις 3 Μαΐου έχουμε την πρώτη δύσκολη όψη, ένα τετράγωνο Ήλιου – Κρόνου, που μπορεί να προκαλέσει πραγματικά πολύ μεγάλη ζημιά, όσο προσεκτικοί και αν είμαστε. Το τετράγωνο Ήλιου – Κρόνου συνεπάγεται περιορισμούς, εγκλωβίζοντάς μας σε ένα άκαμπτο πλαίσιο, αναγκάζοντάς μας να ξεχάσουμε τις παρορμήσεις μας και την ανάγκη μας για ελευθερία. Πολλά πράγματα θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες την μέρα αυτή, θα υπάρξει απογοήτευση και εμπόδια. Θα πρέπει να ελέγξουμε τις αντιδράσεις μας και να είμαστε προσεκτικοί στις κινήσεις μας, γιατί οι συνθήκες θα είναι εξαιρετικά αντίξοες. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται η υγεία μας, η οποία μπορεί να επιδεινωθεί αιφνίδια. Ποιο ευάλωτοι είναι οι άντρες, παρά οι γυναίκες, αν και το γυναικείο φύλο θα ταλαιπωρηθεί, φροντίζοντας την υγεία του συζύγου, του πατέρα ή του γιού. Ποιο εκτεθειμένοι στις αρνητικές δονήσεις του τετραγώνου είναι οι Ταύροι και οι Λέοντες του 2ου δεκαημέρου και ακολουθούν Σκορπιοί και Υδροχόοι κατά πόδας.

Στις 8 Μαΐου ένα τετράγωνο Αφροδίτης – Δία θα υπόσχεται παραμυθένιους έρωτες και πλούτη με ουρά, τίποτε από αυτά όμως δεν θα είναι πραγματικά. Μια γνωριμία ερωτικού ενδιαφέροντας που μπορεί να κάνουμε την μέρα αυτή μπορεί να μοιάζει με πρίγκηπα ή πριγκίπισσα βιβλίων, αλλά η πραγματικότητα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο. Μην ενθουσιάζεστε εύκολα με τα άτομα που σας πλησιάζουν, μην μπαίνετε χωρίς δεύτερη σκέψη σε συναισθηματικές περιπέτειες και κυρίως, μην υπόσχεστε τίποτε και σε κανέναν. Αφήστε τον καιρό να κυλίσει, να περάσει η θολούρα της όψης και εάν συνεχίσετε να έχετε την ίδια άποψη για το άτομο, τότε κάντε μικρά και προσεκτικά βήματα. Η μέρα είναι επίσης επικίνδυνη για ερωτικά σκάνδαλα!

Και στον οικονομικό τομέα όμως μπορεί να υπάρξουν προτάσεις για δουλειά με μεγάλα κέρδη ή υψηλές αμοιβές. Ίσως να εμφανιστούν άτομα που θα υποσχεθούν να σας βοηθήσουν να κατακτήσετε τα όνειρά σας. Μην υπερεκτιμάτε τις δυνατότητές σας και κυρίως, μην αφήνετε την απληστία να σας πάρει τα μυαλά. Αποφύγετε επιπόλαιες αποφάσεις που μπορεί να έχουν μακροχρόνιες συνέπειες στα οικονομικά σας. Εκτεθειμένοι στο τετράγωνο Αφροδίτης – Δία είναι κυρίως οι Ταύροι αλλά και οι Ζυγοί των τελευταίων ημερών του τρίτου δεκαημέρου. Σε μικρότερο βαθμό θα αισθανθούν τις συνέπειες της όψης Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι, επίσης του τέλους του τρίτου δεκαημέρου.

Ένα τετράγωνο Ήλιου – Δία στις 21 Μαΐου βάζει στο στόχαστρο Διδύμους και Λιοντάρια των πρώτων ημερών. Η όψη αυτή μπορεί να φέρει ευκαιρίες, εύκολες λύσεις σε ζητήματα που αντιμετωπίζουμε, ένα επεκτατικό πνεύμα, αλλά συνοδεύεται από επιπολαιότητα, σπατάλες, υπερβολές και ανευθυνότητα. Το τετράγωνο Ήλιου – Δία φουσκώνει τα μυαλά μας και υπερεκτιμούμε την πραγματική μας αξία, κάτι που μας κάνει εύκολα θύματα κολακείας επιδέξιων και να πέσουμε θύματα εξαπατήσεων και να χάσουμε κυρίως χρήματα. Θα πρέπει να αποφύγουμε την μέρα αυτή όσους μας τάζουν καριέρες και επιτυχίες, προβολή και καταξίωση, φήμη και χρήμα με ουρά, για να μην εμπλακούμε σε πραγματικά πολύ δυσάρεστες καταστάσεις που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο ακόμη και την σωματική μας ακεραιότητα. Πέρα από Διδύμους και Λιοντάρια, προσοχή επίσης χρειάζεται να επιδείξουν Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς επίσης των πρώτων ημερών των ζωδίων τους.

Την αμέσως επόμενη μέρα, στις 22 Μαΐου έχουμε ένα τετράγωνο Ερμή – Ποσειδώνα, μια όψη που θα φέρει λάθη και παραλείψεις, αναβολές και παρανοήσεις, αφηρημάδα και απώλειες ή κλοπές αντικειμένων, ψεύτικες υποσχέσεις και απάτες. Δυστυχώς το παρόν τετράγωνο θα έχει μακροχρόνια επίδραση, καθώς ο Ερμής βρίσκεται σε περίοδο επιβράδυνσης για να περάσει στην ανάδρομη πορεία του, επηρεάζοντας τις υποθέσεις μας για περισσότερο από ένα μήνα. Τα πιθανά σενάρια, πέρα από τις προσπάθειες εξαπάτησης μας, θα είναι να γίνουμε για οποιοδήποτε λόγο αντικείμενο κουτσομπολιού, που όμως θα έχει μεγάλη διάρκεια. Θα πρέπει να είμαστε όλοι πάρα πολύ προσεκτικοί, εκείνοι όμως που δεχτούν το ισχυρότερο ράπισμα είναι κυρίως Δίδυμοι και Παρθένοι, και σε λίγο ηπιότερη μορφή Τοξότες και Ιχθείς του τρίτου δεκαημέρου.

Τέλος, στις 27 Μαΐου έχουμε την τελευταία δυσοίωνη όψη του μήνα, ένα τετράγωνο Αφροδίτης – Ποσειδώνα που προοιωνίζει εξιδανίκευση καταστάσεων και εξαπατήσεις, αφέλεια και ψευδαισθήσεις, απιστίες και πλατωνικούς έρωτες. Την μέρα αυτή τα πάντα θα μας φαίνονται αξιόπιστα, ακλόνητα και συμπαγή, μόνο που την επόμενη θα γίνουν καπνός. Ίσως να μην μας εξαπατήσει κάποιος εκ προθέσεως, αλλά θα θελήσουμε ή να έχουμε ανάγκη οι ίδιοι να δούμε κάτι που δεν υπάρχει. Οι ψευδαισθήσεις που θα έχουμε πέρα από την συναισθηματική μας ζωή μπορεί να έχουν επίδραση και στα οικονομικά μας, για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Οι τυχεροί της μέρας θα είναι οι Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς του τρίτου δεκαημέρου, και σε μικρότερη έκταση Ταύροι και Ζυγοί.

Τα μάτια μας δεκατέσσερα λοιπόν και τα μυαλά στο κεφάλι μας, για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις.

Read More

And More