Μηνιαίες αστρολογικές προβλέψεις – Δεκέμβριος 2022: Πώς θα είναι ο μήνας σου σύμφωνα με το ζώδιό σου

Και φτάσαμε στον τελευταίο μήνα του χρόνου. Δεκέμβριος 2022. Τι προβλέπει το ζώδιο και ο ωροσκόπος σου; Τι κέφια έχει ο μήνας των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την αστρολόγο Λίτσα Πετρίδη;

ΚΡΙΟΣ
Το ενδιαφέρον σου αυτόν τον μήνα στρέφεται περισσότερο στα επαγγελματικά. Ωστόσο, μια πρακτική προσέγγιση θα σε βοηθήσει να κατακτήσεις τους στόχους σου. Παρακολούθησε τα ψιλά γράμματα σε όλα τα έγγραφα, στις δεσμεύσεις και στις νέες συμφωνίες. Η Πανσέληνος στο ζώδιο των Διδύμων στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα, φέρνει ευχάριστα νέα και νέες ενδιαφέρουσες γνωριμίες. Η κοινωνικότητά σου βρίσκεται στα ύψη κι έτσι νέοι άνθρωποι στη ζωή σου δίνουν τη δυνατότητα να διευρύνεις τους ορίζοντές σου, αλλά κι αν είσαι μόνη ερωτικά, να απολαύσεις τις εορταστικές μέρες με τη συντροφιά ενός νέου -καθοριστικού για τη ζωή σου- προσώπου. Καθώς φτάνουμε στο τέλος του μήνα και της χρονιάς, η ενέργειά σου επιβραδύνεται, αφού ο Ερμής ανάδρομος ενώνεται με τον ανάδρομο Άρη και αυτοί οι δυο πλανήτες μαζί θα δημιουργήσουν κάποια κολλώδη, ομιχλώδη και ίσως ακόμη και μπερδεμένη ενέργεια. Μην δεσμεύεσαι υπερβολικά και αφιέρωσε χρόνο στο εαυτό σου για φροντίδα και ευχαρίστηση. Ο Δίας περνά επίσης στο δικό σου ζώδιο στις 20/12 και σου δημιουργεί υπερβολική αισιοδοξία που χρειάζεται προσοχή για να μην περάσεις στο άλλο άκρο.

ΤΑΥΡΟΣ
Η αλλαγή και η ελευθερία χαρακτηρίζουν τον νέο μήνα για σένα. Ακολούθησε λοιπόν τις αλλαγές που σου προσφέρονται και άφησε στην άκρη τις διαμαρτυρίες. Μπορεί να θέλεις να πεις πολλά, αλλά θα ήταν σοφό να σκεφτείς πριν ενεργήσεις και πριν πάρεις καθοριστικές αποφάσεις. Να θυμάσαι ότι η επιθετική και παρορμητική συμπεριφορά μπορεί κάλλιστα να προκαλέσει προβλήματα αργότερα. Η συνεργασία είναι απαραίτητη, όπως και η εξέταση και των δυο πλευρών κάθε κατάστασης που παρουσιάζεται. Έχεις επικεντρωθεί στην επίτευξη ισορροπίας και ψυχικής ηρεμίας κι αυτό δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Μπορεί να νιώσεις ότι δοκιμάζεσαι με πάρα πολλούς τρόπους με τα όσα έχεις μάθει μέχρι σήμερα. Ο Δίας από το ζώδιο του Κριού σε απελευθερώνει από φόβους και ανασφάλειες. Πρόσεξε τον τρόπο που διαχειρίζεσαι τα οικονομικά. Οι εορταστικές μέρες του μήνα μπορεί να σε οδηγήσουν σε έξοδα που δεν είσαι έτοιμη να αντιμετωπίσεις. Μικρές ενοχλήσεις στη σχέση με τον αγαπημένο σου θα σε εκνευρίσουν, μόνο αν τις αφήσεις. Εάν είσαι μόνη, οι τελευταίες μέρες του μήνα σου επιφυλάσσουν ευχάριστες εκπλήξεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας που τα οικογενειακά ζητήματα και οι στενές σχέσεις αποσπούν το μεγαλύτερο κομμάτι του ενδιαφέροντός σου. Είναι ένας μήνας προσαρμογών στους ανθρώπους και τις καταστάσεις που σε περιβάλλουν. Μετά τις δοκιμασίες του περασμένου μήνα είσαι σίγουρα έτοιμη να τα αντιμετωπίσεις με μεγαλύτερη ψυχραιμία και υπομονή. Παρόλο που υπάρχουν πολλά καθήκοντα και ευθύνες που σαφώς είναι δικές σου, υπάρχουν κάποιες ευθύνες που δεν θα πρέπει να επωμιστείς. Μάθε τι είναι δικό σου και τι όχι και αρνήσου να αναλάβεις ένα δυσανάλογο φορτίο που θα σε κουράσει και θα σε βγάλει εκτός χρονικού προϋπολογισμού. Φρόντισε να ασχοληθείς καθαρά και μόνο με τις δικές σου ευθύνες παρόλο που μπορεί να μπεις στον πειρασμό να δώσεις τις συμβουλές σου, θα πρέπει να μάθεις να περιμένεις τουλάχιστον μέχρι να σου ζητηθούν. Η Πανσέληνος στο ζώδιό σου φέρνει σημαντικές εξελίξεις σε σχέσεις και συνεργασίες. Η τύχη είναι με το μέρος σου και δεν αποκλείεται να δεχτείς προτάσεις και να έχεις νέες ευκαιρίες και προοπτικές. Με τη μετακίνηση του Δία στο ζώδιο του Κριού οι φίλοι αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ζωής σου και η παρουσία τους στη ζωή σου να είσαι βέβαιη πως θα ευνοήσει και την ερωτική σου ζωή.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η κατανόηση του εαυτού σου, καθώς και του τι συμβαίνει γύρω σου είναι ένα βασικό θέμα για σένα αυτόν τον μήνα. Αυτό πιθανότατα θα έχει να κάνει με την αναγνώριση ενός διλήμματος που αφορά σε εσένα ή ένα στενό συνεργάτη. Προσπάθησε να αποφύγεις την κυκλοθυμία στα εργασιακά, καθώς τα περισσότερα από αυτά που σε ενοχλούν θα τα δουλέψεις μόνη σου. Η ψυχική ηρεμία είναι αυτό που χρειάζεσαι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τώρα κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο από εσένα κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα. Εάν έχεις επιπλέον μετρητά μην τα ξοδεύεις άσκοπα. Προπλήρωσε τις υποχρεώσεις σου ή φύλαξε τα για κάτι που θα χρειαστείς τους επόμενους μήνες. Η παρουσία του Δία στον Κριό σε φέρνει πιο κοντά με τον αγαπημένο σου. Εάν είσαι μόνη ερωτικά, μια νέα γνωριμία σε ενθουσιάζει και παίζει με το μυαλό σου ευχάριστα. Η Πανσέληνος στο ζώδιο των Διδύμων σου δίνει τη δυνατότητα να κλείσεις παλιές εκκρεμότητες. Μέσα από νέες ιδέες και σκέψεις να είσαι βέβαιη πως θα βρεις πρωτοποριακές λύσεις στα θέματα που σε απασχολούν, θα επαναπροσδιορίσεις τους στόχους σου και θα προετοιμαστείς για την πρόοδο. Ο μήνας κλείνει ευχάριστα με τις γιορτές, καθώς σου δίνεται η δυνατότητα να γεφυρώσεις τις σχέσεις με τους ανθρώπους που αγαπάς.

ΛΕΩΝ
Η χρήση της κοινής λογικής και της καλής σου κρίσης είναι η απόλυτη ευθύνη σου αυτόν τον μήνα. Δεν σου λέω να μην αισθάνεσαι ή να μην συμπονάς τους άλλου, αλλά θα πρέπει να φροντίσεις να μην απορροφάς τα δεινά οποιουδήποτε με τον οποίο έρχεσαι σε επαφή. Φρόντισε να βρίσκεσαι γύρω από θετικές πηγές για να διατηρήσεις τον εαυτό σου θετικό. Η Πανσέληνος στο ζώδιο των Διδύμων σε κάνει περιζήτητη και αυξάνει την κοινωνικότητα σου. Περνάς όμορφες στιγμές με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα και χρωματίζει με πάθος τη σχέση με τον αγαπημένο σου. Η παρουσία του Δία στο ζώδιο του Κριού αλλάζει τον τρόπο σκέψης σου στα επαγγελματικά. Βλέποντας τα πράγματα κάτω από ένα νέο πρίσμα εντοπίζεις και ευκαιρίες που μπορούν να απογειώσουν την καριέρα σου. Στις 29/12 ο Ερμής ξεκινά την ανάδρομη πορεία του στο ζώδιο του Αιγόκερου και ρίχνει λίγο τις ταχύτητες. Απόλαυσέ το και προετοιμάσου για την αλλαγή της χρονιάς που σου υπόσχεται πολλά και ενδιαφέροντα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας που σου δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα και αποτελέσματα. Θα περάσεις πολύ χρόνο με φίλους και θα απολαύσεις την παρέα τους. Θα υπάρξουν στιγμές που θα νιώσεις τόσο χαρούμενη που δεν θα παρατηρήσεις το πέρασμα του χρόνου και αυτό θα μειώσει την έντασή σου. Αυτόν τον μήνα το ενδιαφέρον σου θα παραμείνει στραμμένο στην καριέρα και την οικογένεια. Μπορεί να υπάρξει ένα ευοίωνο γεγονός στην οικογένεια και αυτό θα οδηγήσει στη δημιουργία θετικής ατμόσφαιρας γύρω σου. Η κίνηση του Ερμή ακολουθούμενη από την Αφροδίτη στις αρχές του μήνα θα επηρεάσει θετικά τον τομέα των επαγγελματικών σου. Θα καταφέρεις να αποστομώσεις τους αντιπάλους σου δίνοντας τον καλύτερο σου εαυτό. Η παρουσία του Κρόνου και η ανάδρομη κίνηση του Άρη είναι πιθανό να φέρει αλλαγές στον χώρο της εργασίας σου. Η ερωτική σου διάθεση αυξάνεται και κατά συνέπεια βελτιώνεται η σχέση με τον αγαπημένο σου. Θα βρεις τη θέση σου στην καρδιά του αγαπημένου σου και η σχέση σας θα διατηρηθεί, καθώς θα υπάρξει αμοιβαία κατανόηση, εμπιστοσύνη αλλά και έντονο πάθος. Εάν είσαι μόνη συναισθηματικά, ερωτικά η αισιόδοξη διάθεση αλλά και το ερωτικό σου ταμπεραμέντο αποκλείεται να αφήσει το άτομο που σε ενδιαφέρει αδιάφορο απέναντι σου.

ΖΥΓΟΣ
Υποδέχεσαι τον τελευταίο μήνα αυτής της χρονιάς με αρκετές υποχρεώσεις, καθώς έχεις έντονο το αίσθημα της ευθύνης. Είσαι πειθαρχημένη και ακριβής και εκτελείς όλα τα καθήκοντα που σου έχουν ανατεθεί με ειλικρίνεια και αφοσίωση. Η ικανότητά σου να σκέφτεσαι και να παίρνεις αποφάσεις θα φέρει καλά αποτελέσματα και άνεση στη δουλειά σου. Ωστόσο με την ανάδρομη κίνηση του Άρη θα χρειαστεί να είσαι προσεκτική όταν επενδύεις. Η τάση σου για ανάληψη κινδύνων θα αυξηθεί μετά τις 16/12 για αυτό θα πρέπει να μετριάσεις αυτή σου την ενέργεια που μπορεί να σε οδηγήσει σε λανθασμένες επιλογές. Από τις 20/12 που ο Δίας επιστρέφει στον τομέα των σχέσεων σου φρόντισε και αποκατάστησε οικογενειακές και συναδελφικές σχέσεις. Κάποιος από το παρελθόν μπορεί να επανέλθει και να σου δημιουργήσει αναστάτωση. Θα πρέπει να κατανοήσεις καλύτερα τον εσωτερικό εαυτό σου και να πάρεις τις ανάλογες αποφάσεις. Η σχέση με τον αγαπημένο σου μπορεί να είναι λίγο αγχωτική αυτόν τον μήνα. Μην πεισμώνεις τόσο εύκολα και άσε τον εαυτό σου τις τελευταίες μέρες του χρόνου να απολαύσει το εορταστικό κλίμα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ένιωσες αρκετή πίεση το τελευταίο διάστημα και ήρθε καιρός να χαλαρώσεις και να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου. Η μετακίνηση του Δία στον Κριό σου υπενθυμίζει τη χαρά, τον έρωτα και το πάθος, βασικά χαρακτηριστικά και συναισθήματα για σένα. Ωστόσο οι πιθανότητες διαφωνιών στα επαγγελματικά πιθανά να σου δημιουργήσουν ανασφάλειες ή ένταση. Προσπάθησε να μείνεις μακριά από μια κατάσταση προκειμένου να μην επιβαρύνεις την ψυχολογία σου. Η επικοινωνία και οι μετακινήσεις ευνοούνται για αυτό και δεν αποκλείεται τις μέρες των εορτών να οργανώσεις ένα ταξίδι ή μια απόδραση. Ο πλανήτης της τύχης και της αφθονίας επιστρέφει στον τομέα της ευεξίας και της καθημερινής σου ρουτίνας στις 20/12, κάτι που θα μπορούσε να σε εμπνεύσει να πειραματιστείς με ένα φιλόδοξο νέο σχέδιο που θα βελτιώσει τη διαχείριση του χρόνου σου. Όμως όταν ο Ερμής ξεκινήσει το ανάδρομο ταξίδι του στις 29/12 έως τις 18/1 οι βαθιές ανάσες και η αίσθηση του χιούμορ μπορούν να προλάβουν την απογοήτευση, όταν αφθονούν οι τεχνολογικές δυσλειτουργίες και παρεξηγήσεις. Αποχαιρέτησε τη χρονιά με καλή διάθεση και αισιοδοξία για την επόμενη. Εάν διατηρείς μια μόνιμη σχέση δεν αποκλείεται να θελήσεις να προετοιμάσεις για τον ερωτικό σύντροφο σου μια έκπληξη που θα επισφραγίσει τη σχέση σας και να εκφράσεις τα συναισθήματά σου με τον σωστό τρόπο. Εάν είσαι μόνη, κάποιος μπορεί να σου χτυπήσει την πόρτα και να σου υπενθυμίζει πόσο γλυκό είναι το χτυποκάρδι του έρωτα.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Η δική σου σεζόν είναι σε πλήρη εξέλιξη που σημαίνει ότι είσαι στη μέση: από τη μία να παλεύεις για τα έργα πάθους σου και από την άλλη να ονειροπολείς για το πως μπορείς να φτάσεις τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες σου την επόμενη περίοδο. Ο Ερμής και η Αφροδίτη στο ζώδιό σου που βρίσκονται σε τετράγωνο με τον Δία και τον Ποσειδώνα σου δίνουν την ευκαιρία να σκεφτείς πόσο παλιές συναισθηματικές πηγές μπορεί να επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσεις τις σημερινές προκλήσεις με τους αγαπημένους σου ή ακόμα και με την καριέρα σου. Λίγη εσωτερική δουλειά αυτό το διάστημα χαρακτηρίζεται απαραίτητη. Η Πανσέληνος στις 7/12 στον τομέα των συνεργασιών σου είναι μια ακόμη ευκαιρία να ενισχύσεις την αίσθηση του εαυτού σου, καθώς εξετάζεις το πως εμφανίζεσαι ή αντιδράς στις πιο στενές σου σχέσεις. Το να κάνεις ένα check in στα βαθύτερα συναισθήματα και τις ανάγκες σου θα σου φανεί πολύ χρήσιμο, καθώς ξεκινά η περίοδος του Αιγόκερου που φωτίζει τον τομέα του εισοδήματος και της αυτοεκτίμησής σου. Στις 9/12 η Αφροδίτη, ο πλανήτης των σχέσεων και των αξιών, θα μετακομίσει στον τομέα των χρημάτων σου και θα ενισχύσει την ανάγκη σου για δικτύωση. Θα χρησιμοποιήσεις τις κοινωνικές σου γοητείες και θα εξερευνήσεις νέους δρόμους για να κερδίσεις. Απλά να ξέρεις ότι με τον Ερμή ανάδρομο εκεί, από τις 29/12 έως τις 18/, διασφαλίζεις ότι οι οικονομικές σου απολαβές θα έχουν μεγαλύτερη ανάπτυξη τους επόμενους μήνες. Ο έρωτας και τα παιχνίδια του είναι το ισχυρό σου ατού.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Το ταξίδι του Ήλιου στον τομέα της πνευματικότητάς σου από τις 22/11 πιθανότατα σε έκανε να νιώσεις ότι μερικές φορές τρέχεις μέσα στη λάσπη, επειδή είναι μια από τις πιο νωχελικές περιόδους του χρόνου για σένα. Με το γεγονός επίσης ότι ο Άρης κινείται ανάδρομα στις καθημερινές σου ρουτίνες και στον τομέα υγείας σου ίσως να αξίζεις ένα χτύπημα στην πλάτη για να διατηρήσεις την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και να δώσεις προτεραιότητα στη φροντίδα του εαυτού σου. Η Πανσέληνος στις 7/12 πέφτει στον τομέα τις ευεξίας σου και μπορεί να ανησυχήσεις για την πρόοδο που στοχεύεις. Αμέσως μετά η Αφροδίτη που κυβερνά τις σχέσεις μετακομίζει στον τομέα των σχέσεων σου όπου θα παραμείνει μέχρι τις 2/1 και θα νιώσεις ότι βγαίνεις στο προσκήνιο. Μετά τις 21/12 ο Ήλιος με αυτοπεποίθηση κινείται στο ζώδιό σου, ενισχύοντας την εικόνα του εαυτού σου και κάνοντας σε να αισθάνεσαι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Με την τελευταία ανάδρομη πορεία του Ερμή από τις 29/12 έως τις 18/1 στο ζώδιό σου, η τάση να ασχοληθείς με ημιτελή έργα τώρα θα μπορούσε να είναι το κλειδί για τη μεγάλη επιτυχία. Πλέον ξέρεις τι ακριβώς χρειάζεσαι από την ερωτική σου ζωή και ξέρεις πως μπορείς να το διεκδικήσεις.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Με τον Ήλιο αλλά και αρκετούς άλλους πλανήτες στον τομέα της δικτύωσής σου από τον περασμένο μήνα έχεις βυθιστεί σε ομαδικές προσπάθειες, φροντίζοντας τους πλατωνικούς δεσμούς σου. Έτσι, το πιο πιθανότερο είναι να αισθάνεσαι πολύ καλά, καθώς ξεκινούν οι αλλαγές που σχετίζονται με την καριέρα και το συναίσθημα. Γύρω στις 7/12 η Πανσέληνος πέφτει στον τομέα του ρομαντισμού και της αυτοέκφρασης, η οποία λειτουργεί ως πράσινο φως για να εμπιστευτείς την καρδιά σου και να ακούς τη φωνή της. Σπάνια τηρείς τους κανόνες αλλά τώρα έχεις ιδιαίτερα κίνητρα. Στις 9/12 η γλυκιά Αφροδίτη μεταβαίνει στον τομέα της πνευματικότητας σου και ακολουθεί και ο Ήλιος από τις 21/12. Η εποχή του Αιγόκερου μια περίοδο πριν από τη δική σου, τείνει να είναι μια ήσυχη στιγμή που στοχάζεσαι τον εαυτό σου. Ακόμα κι αν έχεις άφθονες κοινωνικές δεσμεύσεις οφείλεις στον εαυτό σου να ακούσεις τις ανάγκες σου. Η οργάνωση θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις να αφήσεις πίσω σου και το τι είσαι έτοιμη να αγκαλιάσεις. Ο Ερμής από τις 29/12 ξεκινά την ανάδρομη πορεία του στην ίδια ζώνη. Η επιβράδυνση και η εστίαση στη θεραπεία και με αφορμή τις μέρες των εορτών, οτιδήποτε σε κρατά πίσω σε προετοιμάζει για μια ιδιαίτερα υγιή, ευτυχισμένη νέα χρονιά. Η συναισθηματική σου ζωή έχει ενδιαφέρον.

ΙΧΘΕΙΣ
Ενώ οι άλλοι προγραμματίζουν πάρτι διακοπών και πειραματίζονται με τη χειμερινή τους γκαρνταρόμπα, εσύ μπορεί να πνίγεσαι σε εκκρεμότητες που σχετίζονται με τους επαγγελματικούς σου στόχους. Η εποχή του Τοξότη ρίχνει τα φώτα της δημοσιότητας στην επαγγελματική σου πορεία και κανείς δεν θα μπορούσε να σε κατηγορήσει για το ότι θέλεις να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται τον τελευταίο καιρό. Καλά θα κάνεις όμως να κάνεις ένα βήμα πίσω και να αξιολογήσεις τι πραγματικά αξίζει την ενέργεια σου και τι μπορεί να είναι αυτό που πρέπει να αφήσεις πίσω σου. Η Πανσέληνος στις 7/12 πέφτει στον τομέα του σπιτιού και ίσως πιέσεις λίγο τα πράγματα προκειμένου να βρεις λύσεις. Χαλάρωσε και απόλαυσε το σπίτι, την οικογένεια και το εορταστικό κλίμα. Ακούγοντας τη διαίσθηση σου θα μπορέσεις να τα αντιμετωπίσεις καλύτερα. Βασιζόμενη σε ομάδες που ταυτίζονται με το μελλοντικό όραμά σου στα εργασιακά το αποτέλεσμα θα σε ικανοποιήσει περισσότερο. Στις 20/12 ο Δίας φεύγει από το ζώδιό σου και μετακομίζει στον τομέα των χρημάτων σου. Έτσι θα υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες να κερδίσεις περισσότερα χρήματα και να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση σου, κάτι που θα μπορούσε να σε οδηγήσει σε ανάλογες ανταμοιβές για τις προσπάθειες σου. Να θυμάσαι ότι ο Ερμής θα είναι ανάδρομος στον τομέα των μακροπρόθεσμων επιθυμιών σου από τις 29/12, οπότε τα οράματά σου μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο προκειμένου να ολοκληρωθούν. Ο έρωτας και η Αφροδίτη, σου επιφυλάσσουν εντυπωσιακές εκπλήξεις το μεγαλύτερο μέρος του μήνα.

Read More

And More