Νέα Σελήνη Οκτωβρίου 2020 στον Ζυγό: Τι να προσέξουμε…

Η αστρολόγος Αλίντα Κανάκη γράφει για τη Νέα Σελήνη που πλησιάζει…

Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 16 Οκτωβρίου, στις 22:30 ώρα Ελλάδας στις 23ο 52΄ στο ζώδιο του Ζυγού. Όταν έχουμε ένα νέο φεγγάρι στον Ζυγό, αισθανόμαστε εξαιρετικά έντονα την ανάγκη να διατηρήσουμε τις ισορροπίες στη ζωή μας καθώς και το αρμονικό κλίμα γύρω μας. Για τον λόγο αυτό αποφεύγουμε τις περισσότερες φορές να θίγουμε τα ζητήματα εκείνα που θα μπορούσαν να εγείρουν αντιπαραθέσεις. Δεν θα πρέπει όμως να φοβόμαστε να εκφράζουμε αυτό που είμαστε πραγματικά, άσχετα από τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν.

Η Νέα Σελήνη του Οκτωβρίου είναι αυτό που καλείται διεθνώς “supermoon” καθώς πλησιάζει αισθητά στη Γη, κατά περίπου 5.500 χιλιόμετρα κοντύτερα από τη μέση απόστασή της, κάτι που συνεπάγεται μια πολύ πιο έντονη διάχυση της ενέργειάς της. Και οι ενέργειες του νέου αυτού φεγγαριού αφορούν στη δικαιοσύνη, την ειρήνη, την αρμονία και την αγάπη, ποιότητες που χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ τις δύσκολες περιόδους που βιώνουμε. Παλιές σχέσεις ή νέες, επαγγελματικές ή προσωπικές, ερωτικές σχέσεις ή επαγγελματικές αντιπαλότητες, όλες μπορούν να ευεργετηθούν από την ενέργεια του φεγγαριού στον Ζυγό, να επιβιώσουν, να ανανεωθούν και να ευδοκιμήσουν!

Ωστόσο, η Νέα Σελήνη συνοδεύεται από δύσκολες όψεις, όπως ένα τετράγωνο με Κρόνο και Πλούτωνα από τον Αιγόκερω και μια ευρεία αντίθεση με τον Άρη από τον Κριό, ο οποίος είναι ανάδρομος το διάστημα αυτό. Έτσι το αίσθημα της ειρήνης και της αρμονίας είναι αυτό που μπορεί να μας λείπει τις μέρες που ακολουθούν, καθώς θα αισθανόμαστε στριμωγμένοι, περιορισμένοι και ανήμποροι εξαιτίας του Κρόνου, θα μπούμε σε μια πάλη για την ανάκτηση του ελέγχου λόγω της παρουσίας του Πλούτωνα και θα αισθανθούμε πηγαία και ανεξέλεγκτη οργή χάρη στον ανάδρομο Άρη.

Οι όψεις αυτές κάνουν το φεγγάρι αυτό πολύ σκληρό, αν και υπάρχουν και κάποιες σύνοδοι με απλανείς αστέρες που προϊδεάζουν για εύνοια και εξαιρετική τύχη, μόνο όμως για λίγους και εκλεκτούς, που δουλεύουν σκληρά, είναι αφοσιωμένοι στο έργο τους και δεν ξεφεύγουν από το δρόμο τους, όποια εμπόδια και αν χρειαστεί να ξεπεράσουν. Ας εξετάσουμε όμως τις όψεις με την σειρά.

Η αντίθεση Σελήνης – Άρη μας δίνει πλεονάσματα ενέργεια, απελευθερώνοντας όμως νεύρα, εχθρότητα, επιθετικότητα, ζήλια, παρορμητικότητα και σεξουαλική ορμή, που μπορεί να οδηγήσει στα άκρα και να εκφραστεί ακόμη και με κακοποίηση του/της συντρόφου. Στα θετικά χαρακτηριστικά της αντίθεσης αυτής μπορούμε να σημειώσουμε ότι ανήκει η έντονη αγωνιστική μας διάθεση και η ανάγκη μας να πετύχουμε τους στόχους και τις βαθύτερες επιθυμίες μας.

Για να μπορέσουμε να κάνουμε θετική χρήση της δυναμικής της όψης απαιτείται υπομονή, προσεκτικός σχεδιασμός των δράσεων μας και διπλωματική προσέγγιση των θεμάτων. Εάν βρεθούμε παρόλα αυτά στο επίκεντρο αντιπαραθέσεων, η καλύτερη τακτική είναι η ειλικρινής και σε βάθος συζήτηση για την οριστική εξάλειψη των προβλημάτων.

Το τετράγωνο από την άλλη Σελήνης – Κρόνου ασκεί τεράστια πίεση στην ψυχολογία μας και υποσκάπτει την αυτοπεποίθησή μας, καθώς πέρα από τις προκλήσεις και τις καθυστερήσεις που θα φέρει, συνδέεται με περιορισμούς αλλά και αρνητικές κριτικές από ανώτερους μας, κάτι που μπορεί να μας οδηγήσει στην αμφισβήτηση των ικανοτήτων μας, στην παραίτηση και στην κατάθλιψη. Μην προσπαθήσετε να αποφύγετε ευθύνες, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κάνετε τα πράγματα χειρότερα για σας. Δώστε τον καλύτερό σας εαυτό, χειριστείτε με υπομονή τα ζητήματα που θα αναφύονται και μην αφήνετε να σας επηρεάσουν τα σχόλια, εάν είστε σίγουροι και ασφαλείς για την εργασιακή σας ηθική αλλά και την ορθή χρήση των κανόνων και κανονισμών που υπαγορεύονται στη δουλειά σας.

Το δεύτερο τετράγωνο που επηρεάζει την Νέα Σελήνη είναι αυτό της Σελήνης με τον Πλούτωνα. Είναι μια όψη που μας οδηγεί στην ανάγκη να πάρουμε το έλεγχο των πραγμάτων στα χέρια μας, ακόμη και αν χρειαστεί να συγκρουστούμε. Η σύγκρουση αυτή όμως θα σας φέρει αντιμέτωπους με ισχυρά πρόσωπα ή ισχυρές προσωπικότητες, με συνέπεια να οδηγούμαστε σε μια άνιση μάχη, μια μάχη που πιθανά θα είναι καταδικασμένη από την αρχή. Και η συνειδητοποίηση αυτή μπορεί να μας οδηγήσεις σε εμμονές και δογματισμούς. Και όλο αυτό θα έχει προκληθεί από τις βαθιά θαμμένες φοβίες μας και την πιθανότητα απώλειας ελέγχου κάποιων καταστάσεων.

Ο καλύτερος τρόπος να αντιπαρέλθουμε την ενέργεια του τετραγώνου αυτού είναι να έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με τις φοβίες μας και να τις καθυποτάξουμε, ώστε να αισθανόμαστε λιγότερο απειλημένοι και να μπορέσουμε να εξελιχθούμε. Ο εσωτερικός αυτός μετασχηματισμός θα μας δώσει την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε και την εσωτερική δύναμη να παλέψουμε με τις αντιξοότητες και να επιβιώσουμε, διατηρώντας την πορεία μας και τα όνειρά μας ζωντανά.

Τέλος, το τετράγωνο Άρη – Πλούτωνα μας οδηγεί στην αναζήτηση της δύναμης και της επιτυχίας, που θα μας επιτρέψει να έχουμε τα ινία των εξελίξεων στα δικά μας χέρια. Το πάθος και η ορμή μας μπορεί όμως να ξυπνήσει τις φοβίες των γύρω μας και να φέρει αντιδράσεις από εκεί που δεν το περιμέναμε ή φανταζόμασταν, καθώς αρκετοί θα αισθάνονται ότι απειλούνται. Και καθώς η δράση θα φέρει αντίδραση, ίσως να βρεθούμε αντιμέτωποι με άτομα που θα προσπαθήσουν να κυριαρχήσουν επάνω μας, χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο. Προσπαθήστε λοιπόν να μην προκαλέσετε με τους χειρισμούς σας και τις ανατρεπτικές τακτικές σας, για να καταφέρετε αυτό που επιδιώκετε με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις.

Ας δούμε όμως και τις συνόδους της Σελήνης με δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντες απλανείς αστέρες, τον Scipa ή Στάχυ από την Παρθένο και τον Αρκτούρο από τον αστερισμό του Βοώτη.

Ο αστέρας Scipa ή Στάχυς είναι ο φωτεινότερος αστέρας του αστερισμού της Παρθένου και ένας από τους φωτεινότερους αστέρες ολόκληρης της ουράνιας σφαίρας. Μαζί με τον Αρκτούρο και τον Ντενέμπολα αποτελεί το λεγόμενο “εαρινό τρίγωνο” στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου. Η ονομασία Στάχυς του αποδόθηκε εξαιτίας της αναπαράστασης του αστερισμού, καθώς η Παρθένος κρατά στα χέρια της ένα στάχυ, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται ο αστέρας αυτός. Πρόκειται επί της ουσίας για έναν διπλό αστέρα, με τον κυρίως αστέρα να περιστρέφεται με ταχύτητες πολύ μεγαλύτερες από τον Ήλιο, με αποτέλεσμα το σχήμα του να είναι ελλειψοειδές και όχι σφαιρικό. Είναι 15.000 πιο λαμπρός από τον Ήλιο και ένα από τα αστέρια εκείνα που χρησιμοποιείται για πλοήγηση στα θαλάσσια ταξίδια από αρχαιοτάτων χρόνων.

Αστρολογικά ο Στάχυς συνδέεται με την επιτυχία, την τύχη και τον πλούτο, την κλίση προς τις επιστήμες και τις τέχνες, τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα και την ανάγκη προστασίας των αδύνατων μέσα από την εφαρμογή των νόμων. Είναι ο τυχερότερος όλων των αστέρων και χαρίζει δημιουργικότητα και ταλέντα! Έχει ανδρόγυνη ποιότητα, καθώς είναι της φύσης του Άρη και της Αφροδίτης, οδηγεί σε πνευματική αφύπνιση μέσα από την φιλοσοφική και τη θρησκευτική αναζήτηση και φέρνει πνευματική και ψυχική ανάταση και ανώτερη συνειδητότητα. Είναι δε ο “προστάτης” κατά μια έννοια, καθώς ευνοεί με εξαιρετική τύχη επιστήμονες, καλλιτέχνες και συγγραφείς.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση που βρίσκεται σε σύνοδο με την Σελήνη, μπορεί να ευθύνεται την περίοδο αυτή για την κερδοφορία από εφευρέσεις ή την επιτυχία, τον πλούτο και τις τιμές στα άτομα που έχουν κυβερνήτη τους τον Ερμή (Δίδυμοι και Παρθένοι), την Αφροδίτη (Ταύροι και Ζυγοί) και τον Δία (Τοξότες).

Ο δεύτερος απλανής αστέρας που εμπλέκεται στην Νέα αυτή Σελήνη είναι ο πολύ γνωστός σε όλους μας Αρκτούρος, το φωτεινότερο αστέρι του βορείου ημισφαιρίου, όχι μόνο του αστερισμού που το φιλοξενεί. Ανήκει στον αστερισμό του Βοώτη και η κοινή του ονομασία είναι ο α (άλφα) του Βοώτη. Είναι ένας ερυθρός γίγαντας, με μάζα σχεδόν ίση με την ηλιακή, αλλά λαμπρότητα 110 φορές μεγαλύτερη του ήλιου και επιφάνεια 253 φορές μεγαλύτερη του. Είναι ένα γερασμένο αστέρι και μας δίνει μια ιδέα, για το πως θα είναι ο ήλιος μας σε παραπλήσιο στάδιο εξέλιξης, μετά από αρκετά εκατομμύρια αν όχι δισεκατομμύρια χρόνια.

Αστρολογικά ο Αρκτούρος έχει ποιότητες του Δία, της Αφροδίτης και του Άρη και πρόκειται επίσης για έναν εξαιρετικά ευνοϊκό αστέρα! Φέρνει τύχη, προστασία και κοινωνική καθιέρωση, ενώ συνδέεται με δημιουργικότητα, έμπνευση αλλά και ταξίδια στα πέρατα του κόσμου. Εάν γίνει κακή χρήση όμως των δώρων του Σύμπαντος, τότε κινδυνεύουμε να τα χάσουμε όλα και η καταδίκη μας θα είναι μη αναστρέψιμη. Σε σύνοδο με την Νέα Σελήνη στον Ζυγό μπορεί να φέρει ο Αρκτούρος την περίοδο αυτή νέους φίλους στη ζωή μας, νέους συνεργάτες και επαγγελματικές επιτυχίες, καθώς και κρίση, αντίληψη και αρμονία στη ζωή μας, κυρίως την προσωπική.

Ο Scipa και ο Αρκτούρος είναι οι δύο πιο τυχεροί απλανείς αστέρες του ουράνιου στερεώματος, που χαρίζουν επιτυχία, πλούτη και ταλέντα, εάν είμαστε τυχεροί και τους έχουμε στον γενέθλιο χάρτη μας. Στην παρούσα όμως φάση και στις δύσκολες και άγονες εποχές, μπορούν να μας χαρίσουν την εύνοιά τους, εξισορροπώντας σε κάποιο βαθμό τις δύσκολες όψεις που συνοδεύουν το φεγγάρι του Οκτωβρίου, εάν είμαστε συνεπείς, νομοταγείς, συνειδητοποιημένοι και επίμονοι στο δρόμο που χαράξαμε.

Και καθώς η Νέα Σελήνη έχει διάρκεια επιρροής έως τέσσερις βδομάδες, οι όψεις αυτές, συνδυασμένες με την Πανσέληνο στον Ταύρο της 31ης Οκτωβρίου και την στάση του Ερμή για να γυρίσει σε ορθή φορά, δίνουν μια γεύση για την έκβαση των Αμερικάνικων Προεδρικών Εκλογών της 3 Νοεμβρίου. Ας μην εκπλαγούμε εάν υπάρξουν κραυγές για νοθεία αποτελεσμάτων ή για κατάχρηση εξουσίας. Και καθώς ο Ουρανός είναι ενεργοποιημένος σε εξαιρετικό βαθμό το διάστημα αυτό, οι διαμαρτυρίες και οι εκδηλώσεις βίας μπορούν να θεωρηθούν σχεδόν σίγουρες, ενώ το τελικό αποτέλεσμα θα είναι αμφίρροπο ή απρόβλεπτο μέχρι την τελευταία στιγμή.

 

 

Read More

And More