Όψεις και διελεύσεις Αυγούστου 2021: Ποια ζώδια επηρεάζουν; Τι πρέπει να προσέξεις

Φτάσαμε στον Αύγουστο. Ένας μήνας με προκλήσεις και δυσκολίες για κάποιους, αλλά και θετικές εξελίξεις για κάποιους άλλους; Ποια ζώδια επηρεάζονται αρνητικά και ποια θετικά; Η αστρολόγος Αλίντα Κανάκη γράφει για τις σημαντικές όψεις και διελεύσεις του Αυγούστου.

Ο Αύγουστος θα είναι ένας αρκετά καλό μήνας σε προσωπικό επίπεδο, καθώς προσφέρει αρκετές ευκαιρίες να πραγματοποιήσει κανείς τις επιθυμίες του. Για ορισμένα ζώδια του ζωδιακού κύκλου θα αποδειχτεί ευεργετική η ενέργεια του Ερμή σε επίπεδο επικοινωνίας και διαπραγματεύσεων, ενώ για άλλα θα προσφέρει ο Ήλιος ηρεμία, ένα ευχάριστο περιβάλλον και νέες σημαντικές γνωριμίες που θα συμβάλουν στην επίτευξη στόχων.

Το τέλος του καλοκαιριού είναι συνήθως συνυφασμένο με χαλάρωση, διασκέδαση, διακοπές και δημιουργική έκφραση. Για κάποιους θα προφέρει ο Αύγουστος την δυνατότητα αυτή. Όχι όμως για όλους. Γιατί κάποιοι θα πρέπει να κινηθούν δυναμικά και να προγραμματίσουν αλλαγές και αναπροσαρμογές σε σημαντικούς τομείς της ζωής τους, γιατί θα έχει φτάσει η ώρα της δράσης. Θα υπάρξουν συναρπαστικές στιγμές για πολλούς από μας μέσα στον Αύγουστο, απρόσμενες συναντήσεις και γεγονότα που θα μας ξαφνιάσουν. Με θετική ενέργεια και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο μπορούμε και πρέπει να πάμε μπροστά, αφήνοντας πίσω μας οριστικά την κατάθλιψη και την μαύρη μας ενέργεια.

Ο Ήλιος βρίσκεται με το ξεκίνημα του μήνα στο ζώδιο που κυβερνά, στον Λέοντα, όπου και θα παραμείνει μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της 23/8 που περνάει στην Παρθένο. Ο Ερμής, ο πλανήτης με τα πιο γρήγορα περάσματα του ζωδιακού, θα βρίσκεται επίσης στον Λέοντα στο ξεκίνημα του Αυγούστου, για να περάσει στην Παρθένο τα ξημερώματα της 12ης Αυγούστου και από εκεί στον Ζυγό στις 30/8. Η Αφροδίτη βρίσκεται το πρώτο μισό του Αυγούστου στην Παρθένο και περνάει στις 16/8 στον Ζυγό, ενώ ο Άρης πέρασε στο ζώδιο της Παρθένου τα ξημερώματα της 30 Ιουλίου και θα παραμείνει στην Παρθένο καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα. Όπως βλέπουμε, όλοι οι εσωτερικοί πλανήτες, οι οποίοι διαμορφώνουν με τα περάσματα και τις όψεις τους λίγο πολύ την καθημερινότητά μας, θα βρίσκονται συγκεντρωμένοι μεταξύ Λέοντα και Παρθένου. Ας εντρυφήσουμε όμως στις σημαντικές όψεις του μήνα και στο πλαίσιο που θα διαμορφώσουν, ώστε να είμαστε σε θέση να προγραμματίσουμε καλύτερα την καθημερινότητά μας.

Ο Ήλιος σχηματίζει αντίθεση με τον ανάδρομο Κρόνο στις 2 Αυγούστου, μια όψη που αφορά κυρίως Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του πρώτου δεκαημέρου, που φέρνει συνήθως περιορισμούς μεγάλης χρονικής διάρκειας, αναγκαστικούς συμβιβασμούς και στέρηση απολαύσεων, επιπτώσεις από λανθασμένους χειρισμούς και κακοκεφιά. Είναι πιθανό να υπάρξουν συγκρούσεις σε προσωπικό επίπεδο, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στην επιχείρηση ή στην δουλειά τους. Ορισμένοι στόχοι θα γίνει φανερό ότι δεν μπορούν να επιτευχθούν και συνιστάται να αφήσουμε τα μεγαλεπήβολα σχέδια και την έντονη δραστηριότητα στην άκρη και να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην διαχείριση της καθημερινότητας. Προωθήσεις, προαγωγές ή προνόμια που θα λάβει κανείς στην δουλειά του με την όψη αυτή δεν θα του βγουν σε καλό.

Στις 6 Αυγούστου σχηματίζει ο Ήλιος από τον Λέοντα τετράγωνο με τον Ουρανό σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος στον Ταύρο. Είναι μια όψη που ευθύνεται για τις απρόοπτες εξελίξεις που μπορεί να παρουσιαστούν, για την ανατροπή δεδομένων, τις ξαφνικές αλλαγές και τις δυσάρεστες εκπλήξεις. Τις μέρες γύρω από την όψη αναμένεται να γίνουμε πιο ριψοκίνδυνοι, αναλαμβάνοντας ρίσκα που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα τολμούσαμε, θα έχουμε την επιθυμία να δράσουμε, πολλές φορές δυναμικά, να απολαύσουμε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Η παρόρμηση μας αυτή μπορεί να μας οδηγήσει σε κακές επιλογές και απερίσκεπτες ενέργειες που θα βλάψουν τα συμφέροντά μας ή θα μας βγάλουν από την πορεία μας. Σε συναισθηματικό επίπεδο θα στρέψει το βλέμμα μας εκτός σχέσης, σε ένα άτομο που θα φαντάζει πιο ενδιαφέρον και θα αποζητήσουμε την ελευθερία κινήσεων που μας στέρησε η σχέση ή ο γάμος μας. Μπορεί όμως σε ένα εναλλακτικό σενάριο, αυτή η ροπή προς μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης να μας οδηγήσει σε μια μορφή τέχνης, μέσα από την οποία θα ξεπεράσουμε τα εκφραστικά μας όρια. Το τετράγωνο Ήλιου – Ουρανού επηρεάζει κυρίως Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του δεύτερου δεκαήμερου.

Στις 19 Αυγούστου έχουμε την τελευταία από τις σημαντικές όψεις του Ήλιου με εξωτερικούς πλανήτες, που είναι μια αντίθεση με τον ανάδρομο Δία από τον Υδροχόο. Η όψη αυτή φέρνει μεν τύχη και ευκαιρίες, διευκολύνει την επίλυση ζητημάτων, αμβλύνει τους ενδοιασμούς και μας ωθεί στην επέκταση, συνοδεύεται όμως και από επιπολαιότητα, ανευθυνότητα, υπερβολές και σπατάλες. Κατά την διάρκεια των ημερών γύρω από την αντίθεση Ήλιου – Δία μπορεί κανείς να θεωρήσει τον εαυτό του μοναδικό και αναντικατάστατο, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, με κίνδυνο να εισπράξει απόρριψη και να βιώσει την απογοήτευση της ζωής του. Είναι επίσης πιθανές οι συγκρούσεις με τους γύρω μας, καθώς γινόμαστε εξαιρετικά απαιτητικοί. Προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν κυρίως οι Ταύροι, οι Λέοντες, οι Σκορπιοί και οι Υδροχόοι του τρίτου δεκαημέρου, μιας και είναι αυτοί που θα δεχτούν την μεγαλύτερη πίεση από την όψη.

Στις 20 Αυγούστου, στις 04:40 γυρίζει ο Ουρανός ανάδρομος στον Ταύρο και θα υποχωρήσει από την 14ο στην 10ο μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2022, που θα βρεθεί και πάλι σε στάση για να επιστρέψει σε ορθή φορά. Καθώς ο Ουρανός μαζί με τον Κρόνο είναι οι δύο εκείνοι πλανήτες που διαμορφώνουν το κύριο πλαίσιο των γεγονότων της χρονιάς που διανύουμε, αξίζει να δώσουμε λίγη μεγαλύτερη προσοχή στις τάσεις που διαμορφώνονται σε προσωπικό επίπεδο, όταν είναι ανάδρομος. Για πολλούς μεταξύ μας, η ανάδρομη πορεία του Ουρανού συνδέεται με νευρώσεις και μια αποδυνάμωση της ψυχικής μας ισορροπίας. Στην περίπτωση αυτή, θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να αποφύγει κανείς το άγχος ή τουλάχιστον να το περιορίσει όσο γίνεται περισσότερο. Η διαίσθησή μας δέχεται επίθεση και δεν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στην λήψη σημαντικών αποφάσεων, για να μην μας οδηγήσει σε κακές επιλογές. Η λογική σκέψη και τα προσεκτικά μελετημένα βήματα θα μας γλυτώσουν από πολλές κακοτοπιές τους μήνες που ακολουθούν.

Αναφορικά με τις όψεις και τις διελεύσεις του Ερμή, που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τα επαγγελματικά μας αλλά και την υγεία μας, ο μήνας Αύγουστος προαναγγέλλει μια ποικιλία συμβάντων, καθώς οι όψεις που σχηματίζει ο πλανήτης της επικοινωνίας και του εμπορίου είναι αρκετές και διάσπαρτες.

Στις 1 Αυγούστου έχουμε την πρώτη σημαντική όψη, μια αντίθεση Ερμή από τον Λέοντα με τον ανάδρομο Κρόνο από τον Υδροχόο. Η όψη αυτή, που αφορά κυρίως Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του δεύτερου δεκαήμερου, συνδέεται με συγκρούσεις συμφερόντων και αδιέξοδα, περιορισμούς στην έκφραση και την δράση, γεγονότα που μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια ενέργειας αλλά και κατάθλιψη. Αρκετοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με δυσάρεστες αναμετρήσεις και κουτσομπολιά. Τα βιαστικά συμπεράσματα, η υπερβολική ένταση, η οχλαγωγία και οι παραλήψεις λόγω απροσεξίας μπορεί να οδηγήσουν σε εξαιρετικά σοβαρά λάθη ή ατυχήματα, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποδειχτούν μοιραία. Το όλο σκηνικό που διαμορφώνεται με την αντίθεση Ερμή – Κρόνου φουντώνει την εκδικητική διάθεση, που σε κάποιες περιπτώσεις θα μετουσιωθεί σε πράξη. Αναφορικά με τον τομέα της υγείας, η όψη αυτή βάλλει τα άκρα και επιτείνει νευραλγίες, προβλήματα οστεοπόρωσης και αρθρίτιδες.

Ένα τετράγωνο Ερμή με Ουρανό παίρνει σειρά στις 3 Αυγούστου, που μας προϊδεάζει για ζημιές και βλάβες σε τεχνολογικό εξοπλισμό ή το μεταφορικό μας μέσο, επιπλοκές σε σπουδές και ταξίδια, δυσάρεστες εκπλήξεις, απότομες αλλαγές στην συμπεριφορά και μια αναίτια επιθετικότητα. Οι συγκρουσιακές καταστάσεις θα πρέπει να θεωρηθούν δεδομένες στις επαφές μας με τους γύρω μας, καθώς δεν θα είμαστε ικανοί, ακόμη και αν το επιθυμούμε, να τις αποφύγουμε. Η όψη ενδεχομένως να μας γεννήσει την επιθυμία να επανεξετάσουμε την στάση ζωής μας, κάτι που θα οφείλεται στην επιρροή κάποιου τρίτου προσώπου. Απρόσμενες ιδέες θα υπάρξουν, καθώς το μυαλό μας θα βρίσκεται σε υπερδιέγερση, αλλά θα υπάρχει μια σύγχυση σκέψεων και ιδεών. Δημιουργικές ιδέες που θα γεννηθούν το διάστημα αυτό και θα φαντάζουν εξαιρετικές, θα αποδειχτούν στην πράξη άχρηστες, μη πρακτικές ή ανεφάρμοστες. Χώρια που θα μας οδηγήσουν πιθανά σε απερίσκεπτες δαπάνες. Από το τετράγωνο Ερμή – Ουρανού θα πληγούν για μια ακόμη φορά περισσότερο Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι του δεύτερου δεκαημέρου.

Στις 10 Αυγούστου έχουμε μια αντίθεση Ερμή – ανάδρομου Δία από Λέοντα και Υδροχόο αντίστοιχα, με κύριους αποδέκτες Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του τρίτου δεκαημέρου. Η όψη αυτή είναι υπεύθυνη για την επιπολαιότητα και την ανευθυνότητα που θα χαρακτηρίζει τις ενέργειές μας, τα μεγάλα πλην όμως κενά περιεχομένου λόγια και υποσχέσεις, την διάδοση ή διαρροή πληροφοριών και την υπερβολική διαχυτικότητα. Το διάστημα που επηρεάζει η όψη θα μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να διακρίνουμε τα ψέματα από την αλήθεια, με αποτέλεσμα να μας ταλαιπωρούν οι αμφιβολίες και η ανασφάλεια. Θα είναι εύκολο ωστόσο, ίσως και απολαυστικό, να μοιραστούμε με όποιον έχει όρεξη να ακούσει τα μυστικά τρίτων, ενώ δεν θα έχουμε καμία απολύτως διάθεση να ακούσουμε τις θέσεις και απόψεις των συνομιλητών μας. Θα μαστιζόμαστε από τεμπελιά και από έλλειψη συγκέντρωσης, ενώ ταυτόχρονα η καχυποψία μας θα χτυπήσει κόκκινο. Μπορεί όμως η όψη αυτή να μας βοηθήσει να έχουμε κάποιες ενδιαφέρουσες ιδέες, που θα μας οδηγήσουν σκαλί σκαλί σε κάτι εντελώς καινούριο στην επαγγελματική μας ζωή.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Αυγούστου ο Ερμής περνάει στο ζώδιο της Παρθένου. Η επιπόλαια, η επιφανειακή και για το θεαθήναι επικοινωνία του Ερμή από τον Λέοντα γίνεται πλέον πιο ουσιαστική. Το μυαλό μας καθαρίζει, η σκέψεις μας είναι νηφάλιες και κυρίαρχο ρόλο στις αποφάσεις μας διαδραματίζει το επιχείρημα και όχι το συναίσθημα. Το διάστημα της παραμονής του Ερμή στην Παρθένο είμαστε προσανατολισμένοι στην διαχείριση της καθημερινότητάς μας και στην λήψη αποφάσεων, που μπορούν να οδηγήσουν στην λύση προβλημάτων. Είναι μια θετική επίσης περίοδος για την διαπραγμάτευση και την υπογραφή επιχειρηματικών συμφωνιών και συμβάσεων, καθώς και για την επίλυση προβλημάτων υγείας. Το διάστημα της διέλευσης του Ερμή μέσα από το ζώδιο της Παρθένου, δύο είναι οι σημαντικές όψεις που θα μας απασχολήσουν: μια με τον Άρη, και μια με τον Ουρανό!

Στις 18 Αυγούστου έχουμε μια σύνοδο Ερμή – Άρη, μια όψη που συνεπάγεται ευστροφία και δυναμισμό, αποφασιστικότητα και δράση, ειλικρίνεια και αυθορμητισμό, και κυρίως ταχύτητα! Υπό την επιρροή της μπορεί να γεννηθούν ιδέες για καινούρια εγχειρήματα ή για την επίλυση παλιών προβλημάτων. Είναι όμως και μια όψη που θα φέρει κακία και επιθετικότητα, συγκρούσεις και κάθε λογής δυσάρεστες καταστάσεις. Μην επιτρέπετε να σας επηρεάσουν αρνητικά σχόλια ή προβοκατόρικες ενέργειες, γιατί η αντίδρασή σας, που θα είναι εξαιρετικά δυναμική, θα μπορούσε να σας βάλει σε μπελάδες. Προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν κυρίως οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι, οι Τοξότες και οι Ιχθείς του δεύτερου δεκαημέρου!

Ένα τρίγωνο Ερμή – Ουρανού κλείνει τον κύκλο των όψεων του Ερμή για τον Αύγουστο. Λαμβάνει χώρα στις 20/8, ημέρα που ο Ουρανός γυρίζει ανάδρομος, και συνδέεται με εκπλήξεις και απρόσμενες συναντήσεις ή ειδήσεις. Μπορεί υπό την επιρροή της να έχουμε πρωτότυπες ή ακόμη και πρωτοπόρες ιδέες ή να έχουμε ευφυείς λύσεις σε προβλήματά μας. Σηματοδοτεί ένα χρονικό διάστημα λίγων ημερών, που ευνοούν τις θετικές αλλαγές σε τομείς όπως το εμπόριο, τις σπουδές ή τις μελέτες και την συγγραφή. Κλάδοι της οικονομίας που θα ευδοκιμήσουν είναι οι μικρές επιχειρήσεις και ο τομέας της διαφήμισης. Προγραμματισμένα επαγγελματικά ταξίδια καλό θα είναι να μην ακυρωθούν, εκτός και αν είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν, γιατί από τις επαφές που θα λάβουν χώρα θα υπάρξει μεγάλο οικονομικό όφελος. Το τρίγωνο Ερμή – Ουρανού προσφέρει σε πολλούς του ζωδιακού ευκαιρίες για αύξηση των εισοδημάτων τους και την ενίσχυση της υλικής τους ευημερίας, ακόμη και μέσα από έκτακτα γεγονότα ή εκπλήξεις. Ο τρίγωνο ευνοεί τα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του δεύτερου δεκαημέρου.

Στις 30 Αυγούστου περνάει ο Ερμής στον Ζυγό και στο προσκήνιο των ενδιαφερόντων μας έρχεται πλέον η ανάγκη μας για πνευματική και ψυχική εγγύτητα και επαφή. Μετά από μια περίοδο έντονης κοινωνικής αλλά και επαγγελματικής δράσης, το κυνήγι της αυτοπροβολής και του κέρδους, ο αγώνας και οι συνεχείς συγκρούσεις μας κούρασαν και μας άδειασαν ενεργειακά. Τώρα έχουμε πλέον ανάγκη από απλή και απροβλημάτιστη επικοινωνία, ειλικρίνεια, ευγένεια, κατανόηση και μια φιλική επαφή. Ανακτάμε πλέον την υπομονή μας και είμαστε σε θέση να ακούσουμε τις απόψεις του συνομιλητή σμας, χωρίς να μας κατατρώει η ανάγκη της αυτοπροβολής και αυτοεπιβεβαίωσης. Ο Ερμής θα παραμείνει στο ζώδιο του Ζυγού για κάτι περισσότερο από δύο μήνες, καθώς θα έχουμε μέσα στον Σεπτέμβριο την τρίτη ανάδρομη πορεία του για το 2021.

Τέλος, ο Άρης θα σχηματίσει πέρα από την σύνοδο του με τον Ερμή στις 18/8 και ένα τρίγωνο με τον ανάδρομο πλέον Ουρανό στις 22 Αυγούστου. Τα τρίγωνα είναι επί το πλείστον και κατά παράδοση θετικές όψεις, όχι όμως και το παρόν, που αναμένεται να φέρει αιφνιδιασμούς και ανατροπές δεδομένων, ανάληψη ρίσκων, επιθυμία χειραφέτησης, σπάσιμο δεσμών και απελευθέρωση, καθώς και μια ροπή στην επανάσταση. Είναι πολλά τα ζώδια που επηρεάζει, καθώς θα αφορά αυτά του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του δεύτερου δεκαήμερου, γεγονός που θα πρέπει να μας προϊδεάσει για μια περίοδο εντάσεων, συγκρούσεων και αποσταθεροποίησης. Σε προσωπικό ωστόσο επίπεδο, το τρίγωνο Άρη-Ουρανού ίσως να φέρει στην επιφάνεια κρυμμένα ή υποτιμημένα μας ταλέντα, τα οποία θα έχουμε την ευχέρεια να αναπτύξουμε. Απρόσμενες αλλαγές σε επαγγελματικό ή επιχειρηματικό επίπεδο μπορεί να αποδειχτούν σωτήριες, ενώ οι μέρες προσφέρονται για εφαρμογή πρωτότυπων ιδεών και την έναρξη δημιουργικών έργων. Σε περίπτωση ύπαρξης χρόνιων παθήσεων, μπορεί να βρεθεί ικανοποιητική λύση και ανακούφιση, ενδεχομένως μέσα από εναλλακτικές θεραπευτικές πρακτικές.

Καλό, ειρηνικό και δημιουργικό μήνα!

Read More

And More