Πλανητικές όψεις και διελεύσεις Μαρτίου 2021: Πώς σε επηρεάζουν;

Η αστρολόγος Αλίντα Κανάκη γράφει για τις πλανητικές όψεις του Μαρτίου, που όπως όλα δείχνουν είναι καλύτερος από τους μήνες που προηγήθηκαν. 

Ο Μάρτιος προβλέπεται να είναι στο μεγαλύτερο μέρος του ένας εξαιρετικά ρομαντικός μήνας, με έρωτες και ροζ συννεφάκια παντού, καθώς η Αφροδίτη θα συναντήσει Ποσειδώνα και Ήλιο στο ζώδιο των Ιχθύων. Είναι μια ήρεμη περίοδος με έντονο το στοιχείο του συναισθήματος, αλλά λόγω της εμπλοκής του Ποσειδώνα, υπάρχει το ενδεχόμενο να ζήσουμε έντονες ψευδαισθήσεις ή αυταπάτες, ιδίως μετά τα μισά του μήνα που περνάει και ο Ερμής στους Ιχθείς.

Με τον Ερμή στον Υδροχόο μέχρι τις 15 Μαρτίου η επικοινωνία είναι πλούσια και ενδιαφέρουσα, ενώ υπάρχει μια έντονη επιθυμία να κάνουμε αλλαγές στην ζωή μας για να ξεκολλήσουμε από την στασιμότητα που βρισκόμαστε. Οι Δίας και Κρόνος, επίσης στον Υδροχόο, ωθούν κυρίως τα ζώδια του αέρα και της φωτιάς να κάνουν κάποια βήματα, που θα τους οδηγήσουν πιο κοντά στην πραγματοποίηση των στόχων τους, οι οποίοι είναι στην πλειοψηφία τους ρεαλιστικοί και εφικτοί. Χάρη δε στην ενέργεια του Άρη από τους Διδύμους, υπάρχει έντονη κινητικότητα και πολλές συζητήσεις για καινούρια έργα και δράσεις.

Ο Ήλιος σχηματίζει τρεις ενδιαφέρουσες όψεις μέσα στον μήνα με Ποσειδώνα, Πλούτωνα και Κρόνο που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία των πραγμάτων μέσα στον Μάρτιο.

Στις 10/3 έχουμε μια σύνοδο Ήλιου – Ποσειδώνα στους Ιχθείς, μια όψη που συνοδεύεται από μεγάλη φαντασία, ρομαντισμό αλλά και αφέλεια, ευπιστία και αφηρημάδα. Οι μέρες γύρω από την σύνοδο θα είναι αρκετά δύσκολες για οικονομικά και επαγγελματικά ζητήματα, καθώς θα ελλοχεύουν αρκετοί κίνδυνοι, ενώ η πιθανότητα εξαπάτησης θα είναι αυξημένη. Χρειάζεται αρκετή προσοχή αλλά και υπευθυνότητα στην δουλειά μας, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο ερωτικής προδοσίας από το ταίρι μας. Αποφύγετε να καταφύγετε στο αλκοόλ για να πνίξετε τα προβλήματά σας. Δεν θα σας οδηγήσει πουθενά… Για όσους ασκούν ένα δημιουργικό επάγγελμα, η όψη αυτή θα δώσει φτερά στα δημιουργικά τους ταλέντα. Όσοι ασχολούνται δε με την επιστημονική έρευνα ή τις παραδοσιακές θεραπευτικές μεθόδους, θα έχουν καινούριες ιδέες που θα τους οδηγήσουν σε ένα νέο επίπεδο. Η όψη, με όλα τα καλά και τα δυσάρεστά της, αφορά κυρίως Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς του δεύτερου προς τρίτο δεκαήμερο.

Ένα εξάγωνο Ήλιου – Πλούτωνα ακολουθεί στις 16 Μαρτίου από Ιχθείς και Αιγόκερω αντίστοιχα, που αφορά κατ’ εξοχήν τα ζώδια του μεταβλητού (Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) του τρίτου δεκαημέρου. Η όψη αυτή φέρνει παρατηρητικότητα και διερευνητική, αναλυτική σκέψη, που θα οδηγήσει σε αποκαλύψεις υπόγειων δραστηριοτήτων και μυστικών και στην έκθεση ενοχοποιητικών στοιχείων στην δημοσιότητα. Στην δουλειά μας πρέπει να είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε σκληρά, να έχουμε φαντασία στην επίλυση των προβλημάτων, αλλά και παρατηρητικότητα για το τι συμβαίνει γύρω μας. Είναι η όψη που μας βοηθά να υπερβούμε τα εμπόδια και μας ωθεί στην επαγγελματική μας ανανέωση, η οποία θα έρθει μέσα από νέες ιδέες και μεθόδους εργασίας. Είναι όμως και η όψη που μας εφιστά την προσοχή σε όλες εκείνες τις σχέσεις, επαγγελματικές ή συναισθηματικές, που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ζωή μας και δεν μας αφήνουν να εξελιχθούμε. Βρισκόμαστε πλέον σε ένα σταυροδρόμι και θα πρέπει να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις που θα καθορίσουν την μελλοντική μας πορεία.

Την τελευταία μέρα του μήνα δε, στις 31 Μαρτίου έχουμε ένα εξάγωνο Ήλιου με Κρόνο από Κριό και Υδροχόο αντίστοιχα, που έχει αντίκτυπο κυρίως στα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) των αρχών του δεύτερου δεκαημέρου. Είναι μια όψη που φέρνει ωριμότητα και υπευθυνότητα, προνοητικότητα και ρεαλισμό στην αντιμετώπιση των καταστάσεων. Το εξάγωνο Ήλιου – Κρόνου φέρνει επίσης ευκαιρίες στην επαγγελματική μας ζωή. Μπορούμε το διάστημα αυτό να δημιουργήσουμε νέες επαφές με άτομα που έχουν σημαντική επιρροή στον χώρο μας ή να συνάψουμε συμφωνίες ή συμβάσεις, που θα αποδειχτούν εξαιρετικά επιτυχείς και θα συμβάλουν αποφασιστικά στην αυξημένη μας κερδοφορία στο μέλλον. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να αναλάβουμε κάποια επαγγελματικά ρίσκα το διάστημα αυτό, αρκεί να είναι καλά υπολογισμένα.  

Η Αφροδίτη από το ζώδιο των Ιχθύων, όπου θα βρίσκεται μέχρι τις 21 Μαρτίου, δημιουργεί μια πιο ερωτική και ρομαντική ατμόσφαιρα μέσα στον Μάρτιο. Οι γυναίκες θα ανανεωθούν, ίσως και να μεταμορφωθούν, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, ενώ οι άντρες γίνονται πιο ευαίσθητοι και ευγενικοί, πιο πρόθυμοι να ανοίξουν την καρδιά τους και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Για τους παντρεμένους και δεσμευμένους, αυτούς που έχουν βρει το άλλο τους μισό, ο Μάρτιος θα τους βοηθήσει να έρθουν πιο κοντά στο ταίρι τους, να τους πλησιάσουν περισσότερο πνευματικά και επί της ουσίας. Οι σχέσεις θα εμβαθύνουν, οι δεσμοί γίνονται ισχυρότεροι και θα υπάρχει ειλικρίνεια και αγάπη μεταξύ των συντρόφων. Όσο για τους αδέσμευτους, έχουν τον μήνα αυτό πολλές πιθανότητες να βρουν αγάπη σε ένα μοναδικό και υπέροχο άτομο. Οι έρωτες μπορεί να είναι κεραυνοβόλοι, γεμάτοι ένταση και πάθος, λόγω όμως της επιρροής του Ποσειδώνα, μπορεί να είναι μονόπλευροι ή απατηλοί. Χρειάζεται λοιπόν κάποια προσοχή στην επιλογή του νέου συντρόφου και μικρά και σταδιακά βήματα για να μην κάνουμε λάθη που θα μας κοστίσουν στο μέλλον.

Μετά τις 21 Μαρτίου που περνάει στον Κριό, η Αφροδίτη γίνεται επιπόλαια, ίσως βίαιη και συναισθηματικά ασταθής. Καλό θα είναι να αποφύγει κανείς τις φιλονικίες και τα σκάνδαλα κατά το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα. Με την συμπεριφορά ή με τα λεγόμενα μας μπορούμε να πληγώσουμε άτομα το διάστημα αυτό και να δημιουργηθούν δυσάρεστες καταστάσεις σε σχέσεις, θα είναι όμως κάτι παροδικό, χωρίς σημαντικές συνέπειες για την πορεία των σχέσεών μας. Για τους δεσμευμένους και ερωτευμένους το δεκαήμερο αυτό θα είναι ιδανικό, ενώ οι ελεύθεροι θα μαγευτούν από ένα άτομο που θα το διακρίνει το πνεύμα και τα ιδιαιτέρα ενδιαφέροντα του, το ρομάντζο αυτό όμως δεν αναμένεται να έχει διάρκεια.

Ο Ερμής βρίσκεται με το ξεκίνημα του μήνα στον Υδροχόο και στις 15 Μαρτίου περνάει και αυτός στο ζώδιο των Ιχθύων. Από τον Υδροχόο βοηθάει να υλοποιηθούν παλιές ή νέες ιδέες, ενώ μας ωθεί να εκφράσουμε τα ταλέντα και την αδάμαστη φαντασία μας. Συνιστάται το διάστημα αυτό να χρησιμοποιηθούν πρωτότυπα και νεωτεριστικά μέσα για να διεκπεραιώσει κανείς τη δουλειά του. Ο διαδίκτυο αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα αναζήτηση των πιο σύγχρονων τάσεων στο χώρο μας αλλά και το μέσο επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων ή ιδεών με ομοϊδεάτες ή ομότεχνους. Ο Ερμής στον Υδροχόο φέρνει μια λυτρωτική σχεδόν ελευθερία στην έκφραση και στην δράση, κάτι που θα αποδειχτεί σωτήριο για τις επαγγελματικές μας δραστηριότητες. Οι γνώσεις που έχουμε συσσωρεύσει όλα αυτά τα χρόνια, τώρα μπορούν και πρέπει να μας φανούν χρήσιμες.

Στα μέσα του μήνα, στις 15 Μαρτίου περνάει ο πλανήτης του εμπορίου και της επικοινωνίας στους Ιχθείς και ξεκινάει μια περίοδος κάποιων εβδομάδων, που οι διεργασίες θα είναι αρκετά πιο εσωτερικές. Η επικοινωνία μεν ελαχιστοποιείται, το διάστημα όμως αυτό είναι ιδανικό να ονειρευτεί κανείς, να φανταστεί το μέλλον του, αλλά και να ισχυροποιήσει την αυτοπεποίθησή του, αποβάλλοντας φοβίες και ανασφάλειες του παρελθόντος. Η δράση θα ακολουθήσει πιο ήπιους ρυθμούς, ενώ μπορεί να έχουμε την παρόρμηση να παραβιάσουμε επαγγελματικές συμβάσεις και συμφωνίες, κάτι που θα πρέπει να αποφύγουμε. Δεν είναι ιδανική η εποχή με τον Ερμή στους Ιχθείς για επενδύσεις και εμπορικές συμφωνίες, καθώς ο Ποσειδώνας θολώνει την κρίση και μπορεί να έχουμε τα αντίθετα από τα προσδοκόμενα αποτελέσματα.

Τέλος, ο Άρης βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες του Ταύρου στο ξεκίνημα του μήνα και στις 4 Μαρτίου περνάει στους Διδύμους, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 23 Απριλίου. Το διάστημα αυτό η σωματική δράση παραχωρεί την θέση της στην διαλεκτική. Όσο πιο ξεκάθαρα εκφράζουμε τις σκέψεις, τις ιδέες και τα επιχειρήματά μας, τόσο πιο γόνιμη θα είναι η επικοινωνία μας. Καλό είναι να αποφεύγουμε τις έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις με συγγενείς και φίλους, γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες συγκρούσεις. Η επίδειξη της φυσικής σας δύναμης σε μια ενδεχόμενη αναμέτρηση μπορεί να σας οδηγήσει ακόμη και σε προβλήματα με το νόμο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να απεμπολήσουμε τα δικαιώματα μας. Απλά θα πρέπει να περιοριστούμε στα λεκτικά μέσα που διαθέτουμε.  

Η επικοινωνία μας με συναδέλφους και προϊσταμένους μπορεί να είναι μέσα στο Μάρτιο γόνιμη και εξαιρετικά αποδοτική και οι επαγγελματικές μας δραστηριότητες επιτυχείς. Εάν προσπαθείτε να πετύχετε κάτι στον εργασιακό σας χώρο, κάντε προσεκτικές και μεθοδικές κινήσεις για να μην προκαλέσετε την ζήλια και την αντίδραση των γύρω σας. Υπάρχουν πολύ σημαντικές προοπτικές επιτυχίας των σχεδίων σας μέσα στον μήνα και θα ήταν κρίμα να ρισκάρετε. Εάν λάβετε μέρος σε επαγγελματικές διαπραγματεύσεις, εκθέσετε τις απόψεις και τα επιχειρήματα σας με αυτοπεποίθηση και μην επιτρέπετε να αποσπαστεί η προσοχή σας από μικροπράγματα ή λεπτομέρειες, θυσιάζοντας την συνολική εικόνα. Στα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν, υπόσχεται η διέλευση αυτή του Άρη γρήγορες και ανώδυνες λύσεις, ενώ ιδέες που σχετίζονται με την βελτίωση της καθημερινότητας μας μπορούν να υλοποιηθούν με επιτυχία.

Καλό και δημιουργικό μας μήνα!

Read More

And More